HTML

Miről szól a blog?

Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálattal kapcsolatban nagyon sok szóbeszéd látott napvilágot. Megtudjuk vajon valaha az igaz történetét? Hátha.... Egy blog azoknak, akik érintettek.... és azoknak akiket érdekel.

Friss topikok

Linkblog

2009.11.05. 10:11 G. Beatrix

Amit a kormányülésről tudunk...

Képviselőkön keresztül azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem sikerült tegnap döntést hozni az ügyben, mert nagyjából hasonló volt a támogatók, és az ellenző erőviszonya. A szakmai oldal továbbra is támogatná a kifizetést, míg a pénzügyi oldal még mindíg a lent leírt vizsgálat miatt húzná a dolgot. Tudomásunk szerint Pénzügyminiszter Úr nem volt jelen, Őt Katona Tamás Államtitkár képviselte. Mivel nem született döntés, így hétfőn a parlamentben frakcióülésen, szélesebb körben tárgyalják újra. Ez azt jelenti, hogy területi országgyűlési képviselők is hozzá tudnak szólni a kérdéshez, támogatni tudják. Több olyan országgyűlési képviselő dolgozik az ügyben jelenleg, akinek a választási területe érintett a kérdésben, és fontosnak találja, hogy az Önök bére, és az idősek ügye is rendeződjön, azonban nem minden terület országgyűlési képviselője informált a problémákról. Ha a területi vezetők, vagy bárki úgy érzi, hogy a saját országgyűlési képviselője még nem tud a problémáról, de megértené, vagy támogatná azt, a képviselőt szívesen tájékoztatjuk akár mi, akár a parlament szociális bizottsága a problémáról, hogy hétfőn minél többen támogassák, hogy végre mindenki megkaphassa a bérét, és nyugodtan dolgozhasson tovább.

Tudom, hogy már mindannyian a végső tartalékaikat élik fel (nem csak pénzügyileg, de lelkileg is), azonban arra kérném Önöket, ha már hónapokig kitartottak egymás és az idősek mellett, ezt a pár napot még szenteljék rá, hogy az Önöket támogatók eredményeket tudjanak elérni.

 

81 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetszolgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr1001501861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dolgozó11 2009.11.05. 10:47:07

T. Gál Beatrix!
Kíváncsi lennék arra, hogy a számunkra járó pénz még egyáltalán megvan-e vagy már rég elköltötték másra és ezért húzza a PM az időt, mivel nincs honnét előteremteni a kifizetendő milliárdos nagyságrendű összeget?
Lehet ezt valamilyen formában ellenőrizni hivatalosan megnézni, megnézetni illetékes személlyel, személekkel, hogy szerepel-e ez összeg valahol valamilyen elkülönített számlán utalásra várva a cég részére???????
Vagy arra számítanak, hogy feladjuk és az Alvinczi megszűnik akkor aztán nem is lesz aki követelné a járandóságunkat és így nem is kell számot adni a pénzösszeg létezéséről!
Amíg dolgozunk és a nagy nyilvánosság előtt zajlanak továbbra is az események, addig bízhatunk abban, hogy fizetést is látunk majd egyszer.
Nagyon bízom benne, hogy aki a pénzünk visszatartásáért felelős akár miniszteri szinten is, megkapja érte ami jár neki-értem ez alatt a felelősségrevonást és annak a következményeit!

hani1 2009.11.05. 11:49:29

@Dolgozó11:
"már rég elköltötték másra és ezért húzza a PM az időt, mivel nincs honnét előteremteni a kifizetendő milliárdos nagyságrendű összeget?"
sajnos benem is ez motoszhál!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.05. 16:45:35

Tisztelt Gál Beatrix!
Bátorkodtam küldeni önnek egy e-mailt az ön e-mail címére. Kérem legyen kedves elolvasni,lehet,hogy fontos lehet!! Köszönettel:Kiss Zsuzsanna

G. Beatrix 2009.11.05. 17:25:39

Kedves Panda!

Köszönöm a cikket, a válaszom rá...

Kedves Győri kistérségben dolgozó kollégák!

Sajnálom, hogy ilyen hírekről kell értesítenem Önöket, de mint már korábban az oldalon olvashatták, minden olyan kistérség, akivel szerződéses jogviszonyunk van, soron kívül teljesíti a számláit azért, hogy a területükön dolgozó kollégák fizetéshez juthassanak.

Egyetlen kivétel a térségek között a Győri Többcélú Kistérségi Társulás, aki már 10 hónapja egyetlenegy számláját sem teljesítette.

Legutóbbi Dr. Görbe László által összehívott "jogsegély" tájékoztatás után külön levélben is kértem jogtanácsos urat, járjon közben a számlák teljesítése érdekében, hogy Önök pénzhez juthassanak.

Sajnálatos módon Görbe Úr nem járt el ezügyben, mindenképpen valamiféle kölcsönök adását javasolta, aminek megfelelő sajtónyilvánosságot is kívánt biztosítani.

Javaslom Önöknek, hogy a következő "jogsegély" beszélgetés, vagy jótanács helyett, ami még tovább eladósítaná Önöket, kérjék a lejárt számlák kifizetését, amiből azonnal (24 órán belül) fizetést tudnak kapni.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.05. 17:36:16

@G. Beatrix: Köszönjük a térségben dolgozók nevében is ezt az információt! Lehet,hogy ez buta kérdés,de ezt mi hol tudjuk kérni,vagy kitől? Az e-mail címére küldött levelemben talált valami hasznosat is,vagy ez is csak hiábavalóság lenne?

Solya28 2009.11.05. 18:22:13

Tisztelt Gál Beatrix!És ez a cikk a nyúlon levő gondozónőkre is érvényes vagy nálunk nem lehet tudni hogy mikor kapjuk meg a bérünket?meg ez a számlaügy ezt nem értem hogy milyen számlát kérjünk,kérem hogy üzenjen köszönettel

G. Beatrix 2009.11.05. 18:45:59

Kedves Panda és Solya!

Nyúl is a Győri Kistérség része, igen.
A számla ügy azt jelenti, hogy a térség sok millió forinttal tartozik a Megmentő Kht.-nek és az Alvinczi Szeretetszolgálatnak. Felhívtuk a figyelmüket, hogy ezekből bért utalnánk Önöknek, de ennek ellenére sem fizetik a számláikat.
Amit tenni tudnak... nem tudom... talán, ha legközelett Görbe Úr tanácsokkal látná el Önöket, kérjék, hogy a számlafizetésben járjon inkább közben, mert abból lehetne akár 1 nap alatt is pénzük. (esetleg a polgármesterük is közben járhat az érdekükben)

Nem adjuk fel! 2009.11.05. 18:51:15

Tisztelt Gál Beatrix!

Azt szeretném kérdezni, hogy a szentendrei térséggel mi a helyzet?
A szentendrei Önkormányzat is tartozik a cégünknek?
Koszönettel.

Solya28 2009.11.05. 18:53:23

Tisztelt Gál Beatrix!Ez jó nem tudom mi lesz velünk akkor de jóra nem számíthatunk mert így is úgyis szorul a nyakunk körül a hurok ahogy veszem észre.
Bár remélem az itteni polgármester tud segíteni ebben nekünk és nem hagyja hogy becsődőljőn itt a faluban ez a szolgáltatás mert az idős embereknek szüksége van ránk.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.05. 18:55:35

@G. Beatrix: Még egy kérdésem lenne,van a Görbe Úrnak valami elérhetősége? Köszönöm válaszát!

G. Beatrix 2009.11.05. 18:59:49

Kedves Solya!

Most én nem tudom követni, hogy ezt miből szűrte le.
Két külön dologról van szó. Az egyik az államkincstári probléma, amiről már nagyon sokat írtam ma.
A másik csak az Önök térségét érinti. Ha a polgármesterének valóban számít az ellátás, akkor rászól a térségre, hogy fizessék ki a tartozásukat. Ezzel az Önök terheit tudnák enyhíteni. Pénzhez juthatnának hamarabb. Az Önök térségén kívül nincs még egy ilyen hozzáállású a szerződött partnereink között.
Etttől függetlenül remélem jövő héten rendeződik a cég sorsa, és mindenki kaphat majd bért.
Önök viszont teljesen feleslegesen nélkülöznek most.

somló környék 2009.11.05. 19:04:16

Tisztelet G.Beatrix !
Szeretnénk megkérdezni:a Somló környékén dogozók/megsegitése /kifizetése érdekében történt-e intézkedés.
Nincs semmi informácionk

Solya28 2009.11.05. 19:06:44

Tisztelt Gál Beatrix!!! jó akkor nem idegeskedek végzem a dolgom ahogy eddig is tettem kitartok vagyis kitartunk.aztán reméljük rendeződik a sorsunk minél hamarabb remélem még Karácsony elött.

Dolgozó11 2009.11.05. 19:07:51

T. Gál Beatrix!
Gondolom valamennyi térségben élő gondozónőt érdekelné, hogy melyik kistérség küldött pénzt és valószínűleg az is, hogy mennyit?
Fel lehetne tenni ide és akkor mindenki tisztában lenne a helyzettel.
Köszönöm!

szm71 2009.11.05. 19:21:21

T Gál Beatrix!!Melyik napra gondolja,hogy születik valami döntés???

G. Beatrix 2009.11.05. 19:23:12

Kedves Dolgozó!
Akik érintettek voltak a kérdésben, már tudják. Ne haragudjon, én ezzel nem vagdalkoznék, mert csak felesleges egymásra mutogatás lenne. Korábban is írtam már, hogy sajnos a dolgozók kisebbik (sokkal kisebbik) részét érinti, és ezen belül is volt, akit csak pár ezer forinttal.
Győr esete kirívó, hogy ilyen tartozást halmozott fel. Már több hónapja.
Nem is állt szándékunkban ezt sem feltenni, de a mai sajtóban a jogtanácsos (amellett, hogy így járnak el), felmondásra buzdította a kollégákat, így e mellett már nem tudtam szó nélkül elmenni.
Remélem, hogy ettől függetlenül jövő héten rendeződik mindenki sorsa.

szm71 2009.11.05. 19:32:33

T Gál Beatrix!!Ismét felteszem a kérdést melyik napra gondol,hogy születik döntés???

ritisi (törölt) 2009.11.05. 20:46:46

Kedves Beatrix!
A jövő hét,hányadik "jövő hét" lesz?Mert sajnos jól tudjuk hetek hosszú sora óta valami határidőt mindíg mondanak,aztán megint,...megint....és újra.
Ez már idegörlő,és az én gondozottaim is idegeskednek,h mi lesz velük a télen,mert sejtik,h fizetés nélkül már nem sokáig fogok dolgozni.Többen már beszéltek a családsegítős kolleginával,h átveszi-e majd öket?

kistérség 2009.11.05. 21:10:29

@G. Beatrix: T.Gál Beatrix
Mi itt az egyik kistérségi gondozónők úgy gondoljuk ,hogy még nem mondunk fel megvárjuk a jövő hetet hogyan alakul.Mivel mi is feléltük a tartalékainkat (már akinek volt valami)ahhoz hogy a gyerekeink ne csak a karácsonyfát nézzék valamit lépnünk kell.Segélyt hiába is kérnénk arra MI nem vagyunk jogosultak!De ha felajánlanák is a KÖLCSÖNT!!!! mi nem szeretnénk vele élni .Sajnos mindegyikünknek vannak hiteleink és nem szeretnénk még eggyel tetőzni.Megvárjuk hogy a jövő héten lesz pénz vagy nem.Ugyanis azt mondták,hogy pénzt ne is várjunk mert az Alvinczi nem fog pénzt utalni. AKKOR MOST KINEK HIGGYÜNK!? Nem tudjuk mert mindent hallani .!!!!!!!

Hujbi67 2009.11.05. 21:28:28

Kedves Gál Beatrix!
Megmondom őszintén, hogy teljesen összezavarodtam. Kérem segítsen kibogozni a szálakat!
Én eddig azt hittem, hogy az Alvinczinek azért üres a kasszája, mert az állami normatíván felül nincs bevétele. Erre most azt írja, hogy a Győri Kistérség sok millió forinttal tartozik a Megmentőnek és az Alvinczinek. Akkor mégis van más bevétel is?
Azt írja, hogy a többi szerződött partnerrel nincs probléma. Akkor nem lehetett volna legalább a fizetésünk kis töredékét utalni eddig?

gipszi 2009.11.05. 21:29:36

@G. Beatrix: T.Gál Bertrix!

Lenne kedves megosztani velünk is a dolgozóival hogy miért mondta olyan biztosra jövő héten mindenkit kifizetnek? Mire tetszik ezt alapozni,van valami tudás a birtokában ami biztos.
Tényleg ez hányadik jövő hét is lesz akkor?Értse már meg végre NINCS tovább miből élnünk,ha nem fizetnek ki bennünket

G. Beatrix 2009.11.05. 21:33:23

Kedves Hujbi!

Mint azt fent is leírtam a kistérségek kisebb részével van ilyen szerződésünk (kb. 15 %), a kiegészítő normatíva összege normál esetben arra elég, hogy volt térség, ahol 10.000 forintot tudtunk fizetni a gondozónőknek belőle (úgy hogy az utolsó fillérig szétosztottuk köztük, és ez is két havi díj volt) A győri kistérség esete azért ilyen kivételes, mert kb. 1 éve nem fizeti a számláit. Igen, ebből már tudnánk a gondozónőknek fizetni... ha utalnának... de sajnos nem teszik.

G. Beatrix 2009.11.05. 21:40:51

Kedves Gipszi!

Kérem, olvassa el figyelmesebben amiket írok. Azt írtam, remélem, jövő héten rendeződhet mindenki problémája. Ha a kiemelt híreket olvassa, pl. az "amit a kormányülésről tudunk", akkor ott választ talál arra a kérdésére is, hogy mit tudok jelenleg az ügyről, ami alátámaszthatja ezt a kijelentést. Hogy ez hányadik hét, erre a felvetésére szintén többször válaszoltam már.
Nagyon szeretném Önöket kifizetni, de mint ahogy Ön nem tud az üres számlájáról csekkeket fizetni, sajnos én sem tudok Önnek egy üres számláról pénzt utalni, bármennyire is szeretnék.
Igen, őszintén remélem, hogy végre célt érnek azok, akik ezen dolgoznak (ezt tényleg elég részletesen kifejtettem a híreknél), de szívesen bemásolom Önnek ide is, remélem egy kicsit reményt az Önnek is

G. Beatrix 2009.11.05. 21:41:45

Kedves Gipszi

Képviselőkön keresztül azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem sikerült tegnap döntést hozni az ügyben, mert nagyjából hasonló volt a támogatók, és az ellenző erőviszonya. A szakmai oldal továbbra is támogatná a kifizetést, míg a pénzügyi oldal még mindíg a lent leírt vizsgálat miatt húzná a dolgot. Tudomásunk szerint Pénzügyminiszter Úr nem volt jelen, Őt Katona Tamás Államtitkár képviselte. Mivel nem született döntés, így hétfőn a parlamentben frakcióülésen, szélesebb körben tárgyalják újra. Ez azt jelenti, hogy területi országgyűlési képviselők is hozzá tudnak szólni a kérdéshez, támogatni tudják. Több olyan országgyűlési képviselő dolgozik az ügyben jelenleg, akinek a választási területe érintett a kérdésben, és fontosnak találja, hogy az Önök bére, és az idősek ügye is rendeződjön, azonban nem minden terület országgyűlési képviselője informált a problémákról. Ha a területi vezetők, vagy bárki úgy érzi, hogy a saját országgyűlési képviselője még nem tud a problémáról, de megértené, vagy támogatná azt, a képviselőt szívesen tájékoztatjuk akár mi, akár a parlament szociális bizottsága a problémáról, hogy hétfőn minél többen támogassák, hogy végre mindenki megkaphassa a bérét, és nyugodtan dolgozhasson tovább.

Tudom, hogy már mindannyian a végső tartalékaikat élik fel (nem csak pénzügyileg, de lelkileg is), azonban arra kérném Önöket, ha már hónapokig kitartottak egymás és az idősek mellett, ezt a pár napot még szenteljék rá, hogy az Önöket támogatók eredményeket tudjanak elérni.

gipszi 2009.11.05. 21:45:22

@G. Beatrix: Ezt értem és köszönöm,de ezzel az a baj a parlament egyetlen bizottsága sem felettese a MÁK nak igy kötelezni sem tudja semmire,mint a minisztereket sem.Igyhát ettől nem várható sajnos sok...

G. Beatrix 2009.11.05. 21:49:44

Kedves Gipszi!

Ez így van, nem felettese a MÁK-nak, azonban a Pénzügyminisztérium igen (hivatalosan, vagy félhivatalosan, de ez tény). Valójában a Pénzügyminisztérium lehet mindennek a kulcsa, a miniszterek politikusok, és ez valószínűleg egy politikai döntés lesz. Mert ha jogi döntés lenne, már réges régen ott kellene lennie a pénznek a számlájukon.

Hujbi67 2009.11.05. 21:55:38

Köszönöm a választ!
Az a baj velem, hogy szinte óránként változik a hangulatom. Van úgy, hogy érteni vélem a dolgokat és bizakodom, de van úgy, hogy nagyon pesszimistán látom a jövőt. Egyébként nekünk is azt tanácsolták, hogy mondjunk fel ( nem Görbe László ), mert semmi jóra nem számíthatunk. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk és nagyon nehéz meghozni ilyenkor a helyes döntést!

kistérség 2009.11.05. 21:58:49

Kedves Beatrix!
Én azt szeretném megkérdezni,hogy vissza alakulhatunk-e megmentővé?Tudom írtak már róla.De úgy hallottam ,hogy akkor már másnap lehetne pénzünk?Nem hivatalos forrásból.

sunsine1 2009.11.05. 22:02:27

@G. Beatrix:
jövő hétfőn dől el, hogy lesz-e fizetésünk - és a céggel mi lesz?
marad a munkahelyünk ha utalnak, vagy még az is bizonytalan, hogy a szeretetszolgálat fennmarad? végül is ez is lényeges? mert ha utalás lesz /remélem mihamarabb / az még nem biztos hogy azt jelenti hogy minden megy tovább! mert utána is újra eljátszhatják ugyanezt a tortúrát ?

Dolgozó11 2009.11.05. 22:11:10

Költői kérdés.
Ki tartozik felősséggel a gondozókat bizonyítottan ért anyag kárért?
Megfizeti a gondozók hiteleinek késedelmi kamatait és egyéb plusz anyagi terheit amik a bérek elmaradása miatt keletkeztek?
A politikát nem lehet felelőssé tenni azt személyek alkotják.

kariby 2009.11.05. 22:21:28

Ki vagyok akadva megmondom őszintén!
tudom,hogy mindenkinek gondja van, ezekből a fizetésekből nem lehet tartalékolni a rossz időkre (sajnos),tudom,hogy megy az állítólagos "hitegetés",de úgy gondolom - a sok-sok bizonyíték,dokumentum - ismeretében már eléggé nyilvánvaló,hogy nem a cég,egyház tehet erről.Persze ez senkit sem vigasztal. El nem tudom képzelni pl.,hogy a pécsi vízmű (vagy bármely valaha is nem fizető cég-vállalat) dolgozói ennyire részletes és mindenre kiterjedő választ (feltöltött dokumentumokat) kaptak volna. Általában fogalmuk sincs arról,hogy mi folyik a cégüknél. Ugyebár? Már jóval több dokumentumot kaptunk mint kellene. Szerintem információból nincs hiány. Milliószor megírta G.Beatrix,hogy mi a helyzet. Aki tud várjon, aki nem az - szerintem - keressen más lehetőséget. Nem tartom kizártnak, hogy - mihelyst megjön a pénz - akár vissza is vennék a céghez, ez a felmondás egész más lenne mintha valamilyen konfliktus miatt válnánk meg egymástól.
Nem utolsó sorban még kaptuk ezt a blogot is, ahol -szerintem- minden, számunkra szükséges információt megtudhatunk.

Vasból 2009.11.06. 06:09:41

@kariby: Hát én is kiadtam most itt korán reggel éhgyomorra!!!Már ne haragudjál,de nem azt kívánod,hogy három hónap pénztelenség után,még mellszobrot is állítsunk itt,annak aki ezt a blogot nyitotta???!!Ez a minimum,hogy ebben a nagy "szarban",amiben vagyunk,legalább napi szinten értesüljünk a friss infókról!!Hol érdekel engem hogy a pécsi vízmű........??A mi sanyarú,idegtépő,3 hónapja nélkülöző,.... sorsunk sokkal inkább érint!!Eddig próbáltam magam csitítani,de most neked sikerült belőlem kihozni a...........!!!!Minden tiszteletem a főnökeimé és hogy nap mint nap teszik értünk a dolgukat,de én is épp azt teszem,csak nekem más a dolgom!!!

szm71 2009.11.06. 06:56:38

Kedves kariby!!Teljes mértékben igazad van.Én tegnap kétszer kérdeztem T GB!-t és mégsem kaptam választ rá!!Itt az a baj,hogy mindig másba keresik a kiutat!!Ez a sötét alagút szerintem teljesen átvertek bennünket.Három hónapja itt dolgozom,még bérpapirt sem láttam.Csak azt nem tudom ha felmondok mit állitanak ki!!Mert erre már sor kerül!!Én eddig vártam!!Megint a jővőhét??Tiszta röhej!Itt nincs pénz!!

Hujbi67 2009.11.06. 06:59:51

@Vasból: Teljesen egyetértek veled! Én is örülök a blognak, de kedves Kariby, attól hogy tudom ki a hibás, még nem lehet kenyeret venni! Ahogy már másik hozzászólásomban is írtam, a bank is magasról le....ja!
Nagyon hálás vagyok a napi friss infókért, nagyon köszönöm a főnökeink kűzdelmét, de számomra a jövő hét már tényleg az utolsó! Nem tudok tovább várni, mert mindenem elveszik!
Sunsine kérdezte, hogy ha lesz is fizetésünk, mi lesz a céggel!? Őszintén szólva, ez engem is nagyon érdekelne!
Kedves Beatrix! Szeretnénk erre is válasz kapni. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, lehet, hogy már írtak erről, de szeretném megkérdezni, hogy igaz-e a nov. 6. határidő? Igaz-e, hogy aki nov. 6-ig nem adott be pályázatot, az jövőre már nem kap állami normatívát?

Hujbi67 2009.11.06. 07:16:33

@Dolgozó11: Már semmiben sem vagyok biztos, de a jogász szerint kártérítési pert kell indítani. Ez tudod mit jelent!? Felmondás, ügyvéd, és esetlegesen évekig is elhúzódó per...
Remélem, hogy lesz más lehetőségünk is, de ahol már a végrehajtás fenyeget, ott lehet, hogy ez az egyetlen lehetőség! SAJNOS!

Kyrenia 2009.11.06. 12:02:52

Sziasztok! Olvasgatom itt a hozzászólásokat és azt gondolom, hog mindekinek igaza van. Nekünk azt mondták, hogy azzal rosszat teszünk, ha eljárást indítunk, mert akkor először azokat a pénzeket kell kifizetni, amit büntetésként kirónak. Nem tudom mi az igazság. Én ugyan nem vagyok főállású, és nem is a házigondozásban dolgozunk, de a sok megemlített dolog mellett azt se felejtse el senki, hogy a jelzőrendszer is működik, ahol van főállású sofőr és vannak megbízási díjasok, akik szintén nem kapják meg a fizetésüket, illetve a megbízási díjakat. Szeretnénk, ha nem szűnne meg, de mindenki csak a házigondozásról beszél. Ne felejtsetek el minket se, mert mi is társadalmi munkában dolgozunk most, beleértve a sofőrt is!!!

Ápoló 2009.11.06. 14:00:53

@G. Beatrix: Kedves Beatrix!
Pandának írt válasza kicsit furcsán érintett, Ön azt írja, ha a kistérség utal, a dolgozók 24 óra alatt a FIZETÉSÜKHÖZ juthatnak, Ez érdekes!!! Én ugyan nem abban a kistérségben dolgozom, a mi kistérségünk utalt is, kaptunk is tegnap 10000 forintot /köszönöm/, a hiba csak az, hogy a papíron -amin az átvételt aláírtam- az állt, hogy FIZETÉSI ELÖLEG! Rá is kérdeztem. Előleg. Az előleget pedig vissza kell fizetni. Szerintem. Erre is rákérdeztem. És tényleg vissza kell majd fizetni, ha utalásra kerül a bérünk.
Ez szerintem nem fizetés. Ráadásul én nem is kértem senkitől előleget.
A saját fizetésemnek örülnék, amiért megdolgoztam, annak IGEN.

megmentő 2009.11.06. 14:41:40

Hát én örültem annak is hogy kaptam már valamit.Teljesen mindegy hogy mi áll a papíron. Minek vetted át ? Puskát nyomtak a fejedhez ? Az meg természetes hogy majd levonják a fizetésemből. Mindenki örülne a fizetésének legjobban talán a főnökeink ha tudnának fizetni. Kötözködni meg lehet no meg saját magadat nevetségessé tenni !

gipszi 2009.11.06. 14:43:33

@megmentő: Neked ezzel rendezték a dolgokat?

megmentő 2009.11.06. 14:45:35

Ezt kimondta ? De ami pénz bejön a bérekre fordítják ! Egyébként ha nem kaptál volna semmit mit tehetnél ? Megkérdeznéd mikor lesz fizetés ?

gipszi 2009.11.06. 14:45:55

@kariby: Döbbenet amit írtál.

G. Beatrix 2009.11.06. 15:30:17

Kedves Ápoló!
Engem is nagyon megdöbbentett a hozzászólása. Ha figyelmesen elolvassa az előzményeket, láthatja, hogy már nagyon sokszor (ezért azt hiszem most utoljára) leírtam. Nagyon kevés olyan térség van, aki fizet ilyen kiegészítő összeget, ezen belül is többségük egészen minimálisat. Egyetlenegy a fent említett térség, ahol egy nagyobb összeghez juthatnának a dolgozók, mivel már közel egy évi tartozást halmozott fel a társulás. Ezen felül amit az a pár térség utal, az a dolgozóik között kerül szétosztásra. Azonban ez valóban nem szaloncukor a mikulás puttonyából, egy összeg, amit Ön átvesz, amit valamilyen jogcímen tudunk átadni Önnek. Úgy gondoltuk, ha ez nem is oldja meg a problémáikat, és még egyszer leszögezném, nem függvénye semmilyen szempontból a MÁK eljárásának, de valamilyen minimális segítséget jelenthet. Ha ezt Ön sértőnek érzi, valóban nem volt köteles elfogadni, biztosan van olyan kollégája a térségben aki szívesen átveszi Öntől.
A fizetésüket akkor tudjuk elutalni, ha az államkincstár végre rendezi a fenn álló tartozását. A fenti beírásokból az is kiderül, hogy ez ügyben milyen intézkedések történtek, és hogy jelenleg hol tart az ügy.
Köszönöm, hogy ilyen kitartóan dolgozik ebben a nehéz helyzetben is, nagyon remélem, hogy jövő héten végre mindenki számára megnyugtatóan rendeződhetnek a problémák.

G. Beatrix 2009.11.06. 15:46:37

Kedves Kyrenia!
Nem felejtettük el Önöket sem, természetesen. Azért esik valószínűleg több szó a gondozónőkről, mert nekik ez az egyetlen bevételi forrásuk, így számukra gyakorlatilag létkérdés a dolog. Természetesen Önök, és a gépkocsivezetők is nagyon fontosak számunkra. Az hogy velük nem történik itt folyamatos kommunikáció, valószínűleg annak tudható be, hogy évek óta ugyanazokkal az emberekkel dolgozunk együtt, szinte semmi cserélődés nem volt náluk, a területtel együtt jöttek hozzánk.(3-4-5 éve). Így a több éves munkakapcsolat megalapozza, hogy bízzunk egymásban, és kevesebb kérdés merül fel itt. Azt gondolom, minél régebbi egy munkakapcsolat, annál higgadtabban kezelik a kollégák ezt a nehéz helyzetet, mert pontosan tudják, hogy úgyis körmünk szakadtáig fogunk küzdeni értük (és így Ők is Önmagukért, azzal, hogy ilyen kitartóak)
Ezzel nem degradálnék le senkit, aki még csak pár hónapja dolgozik velünk, nyilván ismeretlenül nehezebb bizalmat adni valakinek. Ezért beszélgetünk itt.
Önöknek is nagyon hálásak vagyunk, hiszen az ügyeleteket folyamatosan viszik fennakadás nélkül, ugyanúgy mennek éjszaka is ha kell. Remélem minél hamarabb tudjuk is ezt Önöknek honorálni. Köszönöm szépen a kitartását.

G. Beatrix 2009.11.06. 15:52:56

Kedves SzM 71!
Igaza van, valóban nincs pénz, ha lenne már Önnél lenne a fizetése.
Sajnálom, ha nem válaszoltam minden feltett kérdésére, nyilván észre vette, mással is előfordul, ha a feltett kérdésre mondjuk egy órával korábban válaszoltam. Az Ön kérdésére a válasz ott van a hírekben, amihez hozzá szólt.
Ha úgy dönt hogy fel szeretne mondani, természetesen megkapja a papírjait. Ha ezt a sajnálatos döntést kell hoznia, őszintén kívánom, hogy a következő munkahelyén több szerencsével járjon, ha mégis másként dönt pedig remélem, a helyzete megnyugtatóan rendeződni fog.

Solya28 2009.11.06. 16:34:00

Tisztelt Gál Beatrix!arra lennék kíváncsi hogy az mennyire bíztos hogy jövőhéten végre kaphatunk fízetést kérem üzenjen köszönöm.

schumi84 2009.11.06. 16:40:09

Kedeves G. Beatrix!

A Csorna-Győr térségből írok és egy olyan kérdésem lenne, hogy ma felhívott többünket a vezető gondozónő, és azt mondta jövőhéten lesz fizetés nyugodjunk meg. Mit tud erről? Ez a jövőhét már az a jövőhét lesz?
Válaszát előre is köszönöm!

szm71 2009.11.06. 16:48:57

Tisztelt Gál Beatrix!!A sümegi térségbe dolgozom,szeretném megtudni,hogy ki a területi képviselő aki a parlamentben tud pár szót szólni érdekünkben!!Csak az a baj,hogyha már a parlament hétfön tárgyalja az ügyet nem késő-e ezzel az úrral vagy hölggyel felvenni a kapcsolatot???Vagy már felvették vele önök a kapcsolatot mert a győriekért kiállnak!!

G. Beatrix 2009.11.06. 17:31:54

Kedves SZM71!
Tudomásom szerint Mesterházy Attila a területük képviselője. Az biztos, hogy Ő tud az ügyről, hogy mennyire áll a támogatók mellé arról nincsenek információim, amennyiben van rá lehetőségük hogy kérjék a támogatását, minden segítséget megköszönünk.

Hujbi67 2009.11.06. 17:44:41

Kedves Gál Beatrix!
Kérem olvassa el a ma reggel írt kérdésemet, nagyon szeretném olvasni a válaszát! Köszönöm.

bmarcsi szhely 2009.11.06. 20:20:51

@G.Beatrix: T.BEATRIX azt szeretném megkérdezni, hogy a mtv1 szokott parlamenti üléseket közvetíteni lehet-e tudni,hogy a mi ügyünkben milyen időpontban üléseznek,és a TV közvetíti-e?
ha tud erről információt szerezni legyen szíves válaszoljon mert érdekelne hogy ki mit mond. köszönöm hogy fáradhatatlanul kiállnak az érdekeinkért.a legjobbakat mindenkinek.

G. Beatrix 2009.11.06. 20:43:52

Kedves Hujbi67!
A pályázat, amiről ír, egy előzetes felmérés, még nem a valós pályázat, és csak a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást érinti. A házi segítségnyújtást nem.
Jelenleg azt gondolom, ha végre megoldódna ez a finanszírozási kérdés, az megoldaná a cég jövőjét is.

G. Beatrix 2009.11.06. 20:46:40

Kedves Bmarcsi!
Megvallom közepesen vagyok csak informált a kérdésben, nem tudom a teljes ülést közvetítik e, de azt gondolom, igen. Azonban, ha külön bizottsági, vagy frakcióülés van, azt biztosan nem, én pedig úgy tudom, ott tárgyalják majd az ügyet. Ennek ellenére mi is egész délelőtt nézzük majd a közvetítést, hátha valamit megtudunk belőle

G. Beatrix 2009.11.06. 20:49:13

Kedves Schumi 84!
Azt hiszem, Ildi is úgy gondolta, ahogyan én is írtam - 100 % akkor lesz, ha látjuk a számlán az összeget - de nagyon sok politikus bíztat minket, hogy támogatja az ügyünket, és hogy jövő hétre várható eredmény.

bmarcsi szhely 2009.11.06. 22:17:06

@G. Beatrix: köszönöm válaszát akkor majd énis figyelek alegjobbakat mindenkinek

Hujbi67 2009.11.07. 13:51:08

Tegnap csörgött a telefon és egy kellemes női hang figyelmeztetett, hogy holnap szavazni kellene. Persze azt sem titkolta, hogy szerinte kire! Kiakadtam! Elmondtam neki röviden a helyzetünket. Elmondtam neki, hogy elmegyek szavazni ha megtudom, hogy ki szavaz erre a 20.000 idős emberre! Persze tudom, ezzel semmit nem értem el, hisz ez a női hang nem fog segíteni.
A hétfő nagy nap lesz a számunkra! Ha kedvező döntés születik, akkor nyertünk! Ha kedvezőtlen, akkor viszont csinálnunk kell valamit! Országnak, világnak meg kell tudnia, hogy mi folyik itt!
Kedves Beatrix, kedves Zoltán! Továbbra is számítunk a segítségükre! Ha lehet, még nagyobb nyilvánosságot kell kapnunk. Demonstráció, sztrájk, útlezárás! Nem tudom! Még a tavaszi választás előtt meg kell tudnia minden magyar embernek, hogy a politikusok között senki sincs, akit érdekelne ennyi idős ember! 20.000 ember, akik már letettek valamit az asztalra! 20.000 ember, akik anno felépítették az országot! Ezeket az embereket hagyja cserben a politika. Megöregedtek, nem hoznak már hasznot senkinek. Ezt mi nem engedhetjük meg! Tavasszal arra kell szavazni, aki erre a 20.000 emberre szavaz!

centerhalf 2009.11.07. 17:11:11

Erről nekem is van véleményem de megvárom a döntést utána leírom. Előzetesbe annyit hogy vannak képviselők akik velünk éreznek , és vannak akik politikai szempontból velünk éreznek ,szemünkbe sajnálkoznak, és NEM CSINÁLNAK SEMMIT . Nevetséges indokok alapján .Én mindenesetre sokkal többet vártam tőlük. Őket mi nem érdekeljük ,csak az ő mandátumok. Nézzetek és lássatok ne hagyjátok hogy a látszat becsapjon titeket. ezért kértem hogy nevesítsük meg azokat a képviselőket akik minket támogatnak. A többit meg el kell számoltatni. dr szűccsel katonával, oszkóval az élen. Így kisbetűvel. Mert ez az ember nem csak minket árul el hanem a hazáját is.ZZ minden soromat nyíltan vállalom ha esetleg valakit megsértek . EZ volt a szándékom.

kistérség 2009.11.07. 17:37:35

Kedves Beatrix.
Én úgy tudom,hogy hétfőnként du. 1 órától van a parlamenti közvetítés kedden van délelőtt.Lesz valaki ott ,hogy később minket is tudjanak tájékoztatni?

Dolgozó11 2009.11.07. 17:46:23

@centerhalf: Teljes mértékben egyetértek veled. Meg fogjuk látni ki hogy képviseli a válaszókörzetében élők érdekeit. Én is nagyon kváncsi vagyok!

zsurka 2009.11.09. 17:42:03

Ma született valami döntés?

univerz 2009.11.10. 08:27:23

Ma már kedd van,és ráadásul 10.-e,de még mindíg semmi?Elkeserítő.Már nem is tudok mit mondani.Teljes a csőd,de szerintem nem egyedül vagyok így,tehát nem ragozom.
Tud valaki valamit a tegnapi döntésről????????

50barika 2009.11.10. 09:24:58

@G. Beatrix: Föladtam a részére egy levelet November 2-án,amire még nem válaszolt!!!!!!!! Én a Megmentö Kht.-nál léptem munkaviszonyba utána lettünk Alvinczi Péter szeretet szolgálat.A munka szerződés a kezemben van innen is onnan is és mind a két szerződésen az Őn neve található mint Ügyvezető.Kérdem én hogy mi közöm van a MÁK-hoz mikor én magával kötöttem szerződés és nem a MÁK-kal.Lépni kéne és nem az adóságot halmozni hónapról hónapra.A +64% kos normatíva követelés miatt most én és mások sem kapnak fizetést.E valós követeléshez semmi közöm.A jogóssan járó normatívából kaptunk fizetést .Most meg nem kapunk semmit.Be kellene látni hogy itt a vége.Én merem a nevemet válalni mert már nincs mit veszítenem.D.Pné.

G. Beatrix 2009.11.10. 21:14:24

Tisztelt Hölgyem!

Természetesen az Ön döntése, ha Ön úgy érzi, hogy elérte a lehetőségei végét meg tudja szüntetni a munkaviszonyát.
Nagyon sajnálom a kialakult helyzetet, amennyiben így dönt, sok sikert kívánok a következő munkájához.

50barika 2009.11.11. 09:34:32

@G. Beatrix: Enye Benye felszólit hogy mondjak fel ha nem tetszk három hónapi ingyen munka után .KÖSZÖNÖM A BIZALMAT ÉS A MEGBECSÜLÉST.

G. Beatrix 2009.11.11. 09:43:19

Tisztelt Hölgyem!

Nagyon félre értett engem, sem stílusban, sem mondanivalóban nem ez volt a szándékom. Az írása nagyon elkeseredettnek tűnt, és azt írta "be kell látni, itt a vége". Éppen azt próbáltam érzékeltetni, megértem, ha így érez, vagy így dönt. Természetesen, ha még ezt a pár napot megvárja, nagyon megköszönöm Önnek. Minden hozzászólásomban próbálom érzékeltetni - sajnos nem lehet elégszer - hogy minden tiszteletem az Önöké, amiért ilyen kitartóan végzik a munkájukat, és ez az Ön esetében is így van.

centerhalf 2009.11.11. 09:45:56

50 Barika Ez a te véleményed. Az enyém meg az hogy közel sincs még itt a cég vége . Vagy legalábbis nem most és nem így. Egyébként neked kell döntened nem itt hisztizni. Ez úgysem viszi előre az ügyet. Nem egyáltalán nincs vége és nem kell senkinek ez belátni legfeljebb a te részedről van vége. Na és ? Viszlát !

bibo71 2009.11.11. 11:01:38

@50barika: A bárányok hallgatnak. Te ne hallgass, mondd el, ha van véleményed. Elolvassuk, és ha úgy érzed, jó, akkor vigasztalunk. Mi is ilyen helyzetben vagyunk. Ismerem Beát, nem olyan hangvételben beszél, mint amit feltételezel. Ne bántódj meg, ismeri a helyzetünk, segíteni próbál. Fel a fejjel!

50barika 2009.11.11. 11:27:39

@centerhalf: @G. Beatrix:
Kedves Főnök asszony.
Köszönöm a levelét félre értettem.még egyszer elnézést.Beszéltem a régió vezetőmmel és megnyugtatott. Az anyagi helyzetem nem rossz és mond hatom hogy az én családomban nyugodt az élt. Az ön levelei után én leszek sz első gondozó nő aki kitart ön mellett.MÉG EGYSZER ELNÉZÉST KÉREK.Nagyon sok boldogságot kívánok önnek és a születendő gyermekének. Tisztelettel.D.Pné.

50barika 2009.11.11. 11:30:00

@centerhalf: Nem szoktam hisztizni!!!!!!!

bibo71 2009.11.11. 11:32:15

@50barika: Jó! Nem is gondolja senki, hogy hisztiznél! Nagyon fair ember vagy, gratulálok! Kevés ember tette volna meg ezt a gesztust! Szép napot!

Sárvár 2009.11.26. 11:30:00

Milyen tipikus hozzászólás nyugtatás gyanánt,hogy lényegében legyünk türelemmel, és lehet másik állás után nézni!!!
Sajnos nincs türelemmel sem a bank,sem az áram-,víz-,gáz-szolgáltató,sem pedig a pici gyermekeim szája,nem beszélve az óvodáról, iskoláról, ahol legalább megetetik,azt is ki kell fizetni!!!!Irigylem P.D.-nét,mivel neki így sincsenek anyagi gondjai,nekem viszont nem tud segíteni senki sem!
NEM A MÁK-kal KÖTÖTTEM SZERZŐDÉST!!!
A sárvári vezetőnő,mivel kérdőre és felelőségre vontam,továbbá jogi lépéseket helyeztem kilátásba,( + egy rossz megjegyzés más szájából) nem beszélve arról,hogy bögte a csőrét, hogy mertem fő állást vállalni( szerencsére sikerült ) és ezt tovább csináltam 4 órába, KIRÚGOTT !!!!Becsapta az itt munkát vállaló,kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket,biztos munkát ígérve nekik! A munka bérrel jár!! Itt szept. 8.-án kezdődött az ellátás,majd 10.-én több térségben sokadik havi bérüket sem kapták meg,ez után a legtisztességesebb lépés az lett volna, ha felfüggesztik a térségben a tevékenységet, nem pedig hétről hétre,hónapról hónapra hitegetik az embereket és elvárják a lojalitást! És ezt az átverést csinálják a legfelsőbb vezetésig. Igenis lépni kellene valamit,mert nemcsak nekik vannak jogaik,és szerződésben kifizetési dátumként a 10.-e szerepel és ezért jogilag simán támadható az egész!

gipszi 2009.11.26. 12:48:13

@Sárvár: Szia Sárvár! Jól látod ez már maga a vég lehet a cégnek még nem de nekünk mindenképpen.Ebből nem lesz pénz aki egy kicsit is jártas az államigazgatásban magam is köztisztviselő voltam 17 évig az tudja ez maga a hattyudal.Lehet ezt még tologatni meg szépíteni de a egyértelmű hogy a cég is hibás. Igen el kell indulni munkát keresni de azonnal.Ezt vállalom még akkor is ha egy PÓTKERÉK nevezetű képződménynek biztos nem fog tetszeni.Azért irtam az államigazgatási multamat mert átnéztem az iratokat és ezt fel kell adnunk de nagyon gyorsan,egyesek örömére,de az ellátottaink nagy bánatára. Persze mint Beatrix neveztű kisasszony oly sokszor irta "hozz egy döntést"

torna2 2009.11.26. 13:56:12

@gipszi: Teljesen így gondolom én is igazatok van!

gipszi 2009.11.26. 14:16:13

@torna2: Köszönöm szépen.De azt tudnod kell ezzel a véleményeddel egyeseknek nagyon fogod bökni a szemét és ha velem egyetértesz azonnal buta és áruló meg cinkos leszel.Az más kérdés milyen emberek ezek.Kvázi ha engem is "kötelezne a holtig tartó hűségesküm" mint egyes szemellenzős de általam nagyon tisztelt embernek és is ezt tenném.Ők biztos tudják miért teszik miért elégedettek.Hát mi nem vagyunk azok itt páran

G. Beatrix 2009.11.26. 14:37:17

Kedves Gipszi és Sárvár!

Gratulálok mindkettőjüknek, remek emberek. Kedves Gipszi, egyetlen kollégával sem társalogtam annyit az elmúlt időszakban, mint Önnel, azt hiszem azzal, hogy ilyen hangnemben írogat, nem engem minősít. Valóban, ha ennyire elégedetlen, hogy már két hónapja csak mocskolódik, árulja már el, hogy mire vár?
Kedves Sárvár! Sajnos egészen konkrétan tudom, hogy az Ön elküldésének semmi köze nem volt a másik munkahelyéhez, félek, ezt valójában Ön is tudja. Azt gondolom, hogy attól függetlenül, hogy ilyen nehéz helyzetben vagyunk MINDANNYIAN, azzal, ha egymást köpködjük nem érünk el semmit, de sajnos ezt tudomásom szerint Ön nem így kezelte.
Azt gondolom két kultúrált, intelligens reakció lehet a jelenlegi eseményekre. Az egyik, hogy hisz abban, hogy mennyit dolgozunk Önökért, és velünk tart, a másik, hogy nem, és emelt fővel távozik. Az azonban, amit Önök választanak sajnos egyik sem, maradni, de dobálni a fekáliát mindenkire.... továbbra is azt mondom, ha döntene végre, sok sikert.

gipszi 2009.11.26. 15:03:56

@G. Beatrix: Az ön által emlitett stílus sajnos inkább az Ön levelére értelmezhető. Értelmiségi létére ezek a sorok hogy is mondjam hogy mégcsak meg ne sértsem,tudom most milyen érzékeny.....Szóval az Ön szájából rendkívül méltatlan és meglepő egyidejüleg kikérem magamnak és visszautasítom a sorait.ÖN velem így nem beszélhet,nem hiszem hogy egy család lennénk. Vagy az a baj nincs tapsika meg nagy egyetértés mire is lenne Asszonyom? Ha Ön a mi helyzetünkben lenne biztos Önnek sem tellene méregdrága utazásokra mint ahogy látszik. Ha az Ön gyermekét is zsiroskenyérrel küldi majd iskolába mint én akkor számonkérhet de addig nem és főleg ebben a mezei stílusban nem. A látszatát is el szeretném kerülni hogy Önt vagy akár családját megbántsam. De nem számíthat részemről empátiára mint ahogy az elmult 4 hónapban én sem Öntől. További jó egészséget sikeres munkát kívánok Önnek Egyébként csak utóiratként megjegyzem ha egy szemernyit is teljesítettek volna abból ami egy munkáltató munkajogi és erkölcsi felelőssége velünk szemben,már rég nem kellenne itt töltenie a drága idejét az helyett hogy ujszülött gyermekét látná el.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.26. 15:17:37

@G. Beatrix: Kedves Gál Beatrix!
Először is gratulálok a kisfiához! Másodsorban szeretném megkérdezni,hogy Ön szerint van rá reális esély,hogy még idén rendeződnek a dolgok? A további terveimhez szükség lenne erre az infóra.. Nem felmondani készülök,csak a cégnél végzett munkámat akkor visszacsökkenteném 4 órásra és kilátásban van egy 8 órás főállás,de ha ezt elvállalom,akkor nem tudok már ide visszajönni 8 órába,mert onnan már nem ugrálhatok... A többi gondozottamat sem hagynám magára,mert hozzájuk is kijárnék csak úgy szívességből.. Tudnom kellene azt,hogy mi várható,mert addig nem lépek... Tudja,ez a munka itt a cégüknél nekem helyben van és a gyermekeimet jobban tudom mellette rendezni,viszont a másik hely 25 km napi utazással járna.. Ezért nem lenne mindegy.. Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel:Kiss Zsuzsanna

pápa10 2009.11.26. 16:18:10

@gipszi: @Sárvár: Én nem akarok senkit minösíteni de a ti stílusotok tényleg nem való erre az oldara!Rajtatok kivül még nagyon sokan dolgozzunk a fizetésünkre várva de ez senkit nem jogosít fel a másik szidására,ha valami nem tetszik.Kérdem mi a fenét -és már elnézést a kifejezésért-kerestek még ennél a cégnél senki sem kötelez arra ,hogy végezzétek a munkátokat,ha meg nincs más megoldás nem tudtok lépni akkor legalább másokat ne egrecíroztassatok.Attol még nem kapjuk meg a bérünket ha másokat szídünk.

gipszi 2009.11.26. 16:21:19

@pápa10: Tudtommal nem bántottalak!
És nem is szidtam senkit sem csak azt aki engem bántott. A civakodás sehová nem vezet tudom ha kicsit keményebb voltam elnézést kérek akit esetlegesen megbántottam volna. De ettől még a véleményem megvan bizonyos dolgokról............

mary6505 2009.11.26. 17:01:55

Tisztelt G.Beatrix!
Egy ideje nem írok, de engedjen meg most egy megjegyzést: úgy tűnik, hogy most már csak azokra a bejegyzésekre válaszol, melyek sértőnek, vagy uszítónak tünnek szemében, ugyanis többen is velem együtt normálisan kérdeztünk és nem érkezett válasz. Most újra megprobálnám: Önök szerint meddig kellene bármilyen reménnyel élnünk affelől, hogy belátható időn belül fizetéshez jutunk? Arra kérném, hogy minden bántás és hátsó szándék kizárásával próbálja magát beleélni ezeknek a kiszolgáltatott embereknek a helyzetébe és ennek tükrében válaszoljon arra, hogy mi lenne a helyes lépés. Nem hinném, hogy elfogadható az a válasz miszerint mindenki úgy lép, ill. dönt, ahogy helyzete engedi, hiszen mind tudjuk, milyen nehéz munkát találni manapság, másrészt nevetséges volna azt kérni bárkitől is, hogy még most is dolgozzon pénz nélkül. Ezenkívül ténylegesen nagyon sok jövő hét hangzott el, elhiszem, hogy nem tud konkrétumot, de emberileg ez így nem folytatható szerintem és Önnek is segítségünkre kellene lennie abban, merre lehet tovább lépni

Dolgozó11 2009.11.26. 17:20:11

FIGYELEM!!!!!!!!!!
MA ESTE RTL HIRADÓ 18:30-kor az ALVINCZIVEL KAPCSOLATBAN!!!
süti beállítások módosítása