HTML

Miről szól a blog?

Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálattal kapcsolatban nagyon sok szóbeszéd látott napvilágot. Megtudjuk vajon valaha az igaz történetét? Hátha.... Egy blog azoknak, akik érintettek.... és azoknak akiket érdekel.

Friss topikok

Linkblog

2009.11.02. 16:37 ZZ

Hivatali visszaélés? Elrendelték a nyomozást!!!

Ma kaptuk a hírt, hogy a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya ismeretlen Tettes ellen elrendelte a nyomozást.

Ezt is megéltük.

Most kiderül, hogy lehet-e igaza annak, aki nincs magas beosztásban és a saját igazát szeretné. Vajon működik-e még egy kicsit a jogállam? Vagy az elsődleges szempont a "mundér becsületének" védelme lesz? Szálka leszünk a "nagyemberek" szemében és példát kell mutatni, hogy ne forduljon elő többé?

Nem számít sem egy, sem húszezer ember, ha be kellene ismerni, hogy néha tévedünk? Nem gondolkozik már el végre valaki, hogy egy ilyen szintű ellátással dicsekedni kellett volna egy kormánynak és nem üldözni?

Ki lehetett volna állni és büszkén elmondani (még akkor is, ha a jogszabály megalkotásán kívül nem tettek érte semmi pozitív dolgot): -Emberek! Az ország közel egynegyedén megoldottuk az idősek szociális ellátását! Ezeken a területeken mindenkihez eljutott. És mennyiért? Azt már leírtam.

De nem! Hát baj van! Itt egy csomó ember tenni akart valamit. Szeretik Őket. Itt valami nincs rendjén. Nem mérhető a fluktuáció a dolgozók körében. Kevesebb pénzből kijönnek, mint a pár évvel ezelőtti normatíva 60-70%-a.

Nézzük csak mit gondolhatnak ott "fent":

- Biztos az idősek pénzét veszik el. De nem, hiszen nem kérnek érte pénz. Akkor legyen ez a baj! Rendesen végzik a dolgukat? Csökkentsük évről évre a normatíva összegét. Ez sem elég? Vonjuk meg a kistérségi kiegészítőt is. Majd tegyünk kötelezővé egy másik szociális ellátást. Ahhh... Ezt elrontottuk, mert a kistérségek odaadják a másik szolgáltatásukat is Nekik. Akkor most emeljük meg a kistérségi normatívát abban az esetben, ha visszakérik az ellátást és majd jól összevesznek. Fogjuk rájuk, hogy fizetnek az ellátottaknak, hogy bekerüljenek az ellátásba (bár a gondozási szükséglet felmérését nem Ők csinálják, de ez nem érdekes). A pénz nagy úr! A francba... Még mindig csinálják. Átadják egy egyháznak, mert túl akarják élni és bíznak benne, hogy még évtizedekig működik majd. Minden érintett megy Velük és jó Nekik.

AKKOR EGYSZERŰEN NE FIZESSÜNK!

- Jogorvoslatot keresnek? Felháborító. Mondjuk azt, hogy nem is léteznek. Csak a pénzt akarják. Úgysem kérdezi meg senki, hogy éveken keresztül miért fizettünk Nekik, ha nem is voltak. Bár ellenőriztük Őket. Elszámoltattuk Őket.

Fellebbeznek? Igazat adnak Nekik? Másodfokon szakmai munkát végeznek? Más a véleményük? Jogszabályokra hivatkoznak? Vegyük el az Ő jogaikat. Csak egy jogszabályt kell változtatni. Nem kéri senki sem számon. Majd leszünk a saját másodfokunk.

A következő évben meg egyszerűen szüntessük meg a bevezetett szolgáltatások egy részét. Eddig is megvoltak nélküle az idősek. Ez így nem mehet tovább.

Majd azt mondjuk, az állami pénz védelme miatt van!

Zelenák Zoltán Mihály

Itt a link a nyomozás elrendelésére:

szeretetszolgalat.blog.hu/media/image/%C3%89rt_nyomoz%C3%A1s_elrend091102_nagy.jpg

 

24 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetszolgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr971493450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekta 2009.11.03. 08:59:21

Tisztelt Zelenák Úr!

Csak a tisztánlátás érdekében megkérném hogy a kaposvári Városi ügyészség nyomozását elrendelő iratot is sziveskedjen feltenni mert jogunkban áll tudni mi is történik

ZZ 2009.11.03. 10:53:50

@szekta:

Tisztelt Szekta!

Nem tudok róla, hogy itt lenne belőle. Utána nézek. Kérnék egy pár órát.

Zelenák Zoltán Miháy

ZZ 2009.11.03. 13:03:33

Tisztelt Szekta!

Valóban nincs nálam ilyen, mégpedig az alábbiak miatt:

Az eljárás - mint ahogy az Alvinczi által beadott is - ismeretlen tettes ellen indult. Az egyház vezetőit tanúként hallgatták meg, így semmilyen dokumentumot nem adtak ki számukra.
Hivatalos információnk a vizsgálatról összesen ennyi.
Egyházi vezetők tájékoztatása szerint a holnapi napon kapok Tőlük dokumentumokat a feljelentő(k?) személyével és az üggyel kapcsolatban, amit természetesen kiteszek az oldalra.

Üdvözlettel,

Zelenák Zoltán Mihály

szekta 2009.11.03. 14:44:23

@ZZ: Köszönöm a korrekt tájékoztatást és várom a papirokat,kiváncsi vagyok kik a feljelentők?

bibo71 2009.11.03. 14:54:22

Valóban ez az eljárás. Engem is jelentett már fel jóakaróm, persze, mint ismeretlen tettest, s engem is tanúként hallgattak meg. Sajna, Magyarországon olyan a jog, hogy bárki bárkit feljelenthet, a rendőrségnek nyomoznia kell. Akit feljelentettek, annak meg védekeznie. Az ügyvéd szerint annak a rosszabb, akinek be kell bizonyítania az ártatlanságát, de ez nyilván így is van. Én már éreztem, és érzem is ezt a bőrömön!

kariby 2009.11.03. 18:16:55

Sajnálom, hogy 2009. október 27-én e-mail-en érkezett kérdésére nem tudok választ adni, mivel munkáltatójuk az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat valamint az Ön/Önök között fennálló munkaszerződést, illetve a Szeretetszolgálat pénzügyi hátterét nem ismerem.
Röviden azonban tájékoztatom arról, hogy a Magyar Államkincstár miért nem utalt eddig állami támogatást, helyesebben állami hozzájárulást a munkáltatójuk részére.

A válasz a következő:
A Szeretetszolgálatot a Horvátországi Magyar Református Keresztyén Egyház Magyarországi Egyházteste alapította. A nem állami és nem önkormányzati fenntartók számára az Államkincstár folyósítja a normatív állami hozzájárulást és támogatást, valamint egyházi kiegészítő támogatást, ha az ehhez szükséges jogszabályi feltételek fennállnak.
A Kincstár azonban felfüggesztette a Szeretetszolgálat részére a folyósítást, mivel a jelenlegi körülmények között nem látja biztosítottnak a közpénznek minősülő normatíva szabályos felhasználását.
Ennek pedig az az oka, hogy a Kaposvári Városi Ügyészség a Horvátországi Magyar Református Keresztyén Egyház Magyarországi Egyháztestének alapításával kapcsolatos visszaélések vizsgálata végett közokirat hamisítás bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el.
Mivel az ügyészségi vizsgálat azzal a megállapítással is zárulhat, hogy az egyháztest nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően jött létre, és ebben az esetben ez az egyháztest bírósági nyilvántartásba vételből történő törlését eredményezi, a Kincstár úgy döntött, hogy a tényállás tisztázásáig a normatív állami hozzájárulás folyósítását felfüggeszti.
Nincs kétségünk afelől, hogy az érintett dolgozók tisztességesen végzik munkájukat.
Azt is tudjuk, hogy az Önök által nyújtott szolgáltatásokra szükség van.
Az azonban számunkra már kétséges, hogy fenntartójuk kellően körültekintően, a jogszabályoknak megfelelően járt-e el.
Márpedig az állami közpénz Önökhöz, és az Önök által támogatott rászorulókhoz a fenntartókon, közöttük az Önök munkáltatóján keresztül nyújtott szolgáltatások formájában kell, hogy eljusson. Ezen szolgáltatások finanszírozásának forrása azonban nem kizárólag közpénz lehet, azt a tulajdonos (a Horvátországi Magyar Református Keresztyén Egyház Magyarországi Egyházteste), illetve a fenntartó (az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat) - különösen ilyen tisztázatlan helyzetben - felelősséggel egyéb forrásból is biztosíthatja.

Üdvözlettel:
Marczis Béláné s.k.

főosztályvezető

Magyar Államkincstár

Önkormányzati Főosztály

kariby 2009.11.03. 18:23:42

Ezt a levelet ma kaptam a MÁK főosztályvezetőjétől (az egyiktől - ugyanis nagyon sokan vannak, s biztos vagyok benne, hogy mindre szükség van, s mind jól megdolgozik a pénzéért)
1. kérdem én, mi a bánatból lenne a fenntartónak (Alvinczi) egyéb forrásból pénze,ha állami normatívából tartja fenn magát?
2." ügyészségi vizsgálat azzal a megállapítással is zárulhat, hogy az egyháztest nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően jött létre, és ebben az esetben ez az egyháztest bírósági nyilvántartásba vételből történő törlését eredményezi" mi van, ha - azzal ellentétben amit mi állítunk, nevezetes az, hogy az alapítással nincs gond - ők mégis - nem tudom hogyan - megállapítják, hogy mégis...
Akkor lehet integetni a pénznek???
Akkor is,ha megdolgoztunk érte???

Arról nem lehet tudni valami pontosat, hogy mi a bánat van az alapítás körül? Találhatnak olyat amit nem kellene? Kell e ettől tartani?
Ha nem, akkor mi lehet a B verziója a MÁK-nak, miért nem fizet (van rajta sapka azért, ha nincs azért?)

centerhalf 2009.11.03. 18:38:40

@kariby: Nem tudom mi volt az alapítás körül. Sokat hallottam róla. Nem is érdekel. Véleményem viszont az hogy az Alvinczinak kiadták a működési engedélyt ? Ki adták, tehát hivatalosan működhet.erről mindenki meggyőződhet. A munkát elvégeztük most már vizsgálódjanak nyugodtan de fizessenek. Egyébként most hogy feljelentés tett a cég hivatali visszaélés miatt akkor most a MÁK-nál meg a P.M. senki sem kap fizetést? Ugye te sem hiszed hogy ez így van. Akkor nálunk miért van így. Mi máshol élünk? Ránk más törvények vonatkoznak.Szerintem a végén a sapka takarja a valóságot !

Peped 2009.11.03. 18:39:45

Csatlakozom Kariby-hez. SZeretnék én is választ kapni arra, lehet-e valami gond az alapítás körül? Erről, úgy rémlik, még nem beszéltünk.

duma2 2009.11.03. 19:01:06

Én is csatlakozom az elöttem szolokhoz miért mi melósok igyuk meg a levét mindennek számtalan modja van hogy mi is megkapjuk a fizetésünket.Akkor utalja az önkormányzatoknak tölük pedig mi megkapjuk azt vizsgálodjanak de igy sajnos a napi betevönket vesszéjezteti az állam.Igaz az nem érdekel senkit ott fent hogy mi folyik ebben az országba csak az ö zsebük legyen megtömve az pedig jól megvan halljuk a hireket.

G. Beatrix 2009.11.03. 19:17:42

Kedves Kariby!
Az államkincstár levelét a következőekkel egészíteném ki.
"a Szeretetszolgálat pénzügyi hátterét nem ismerem." ez egy meglepő mondat annak fényében, hogy személy szerint jómagam többször ültem a levél aláírójával egy asztalnál, és mindenről személyesen, részletesen tájékoztattam.
"Mivel az ügyészségi vizsgálat azzal a megállapítással is zárulhat, hogy az egyháztest nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően jött létre, és ebben az esetben ez az egyháztest bírósági nyilvántartásba vételből történő törlését eredményezi"
valóban, valamint zárulhat más eredménnyel is... de ezt nem is feltételezzük? a már fent lévő iratokból kiderül, hogy a hatályos magyar jogszabályok szerint egy jövőbeni "talán bekövetkező" eseménytől nem lehet függővé tenni más eljárásokat. Elvégre senkinek nincs kristálygömbje. Ráadásul egy ESETLEGES!!! elmarasztalás sem visszamenőlegesen hatna az egyháztestre, hanem az itélet kimondása utáni időszakot érintené, hiszen jelenleg van egy érvényes, jogerős bejegyzés. Itt szeretném megjegyezni, hogy mivel a Baranya Megyei Rendőrség jelenleg nyomozást folytat hivatali visszaélés miatt, ezzel a logikával az ügyünkben eljáró minden személyt fel kellene függeszteni a munkájából, hiszen közpénzek felett diszponál (amit ugye védelmezünk). Akkor ez hogyan is van?
"(az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat) - különösen ilyen tisztázatlan helyzetben - felelősséggel egyéb forrásból is biztosíthatja." Hát persze. Ezzel az erővel írhatnám én is, hogy amíg nincs fizetés, éljenek már meg a munkavállalók más forrásból, nem kötelező a fizetésből élni. De ezt ugye egyikőnk sem gondolná komolyan.

sunsine1 2009.11.03. 19:44:19

most akkor december 26-ig amíg nem zárják le az ügyet addig ne is számítsunk fizetésre? boldog karácsonyt!

G. Beatrix 2009.11.03. 19:44:50

Kedves Mindenki!

Amit személy szerint az állítólagos okirathamisítási ügyről tudok:

Amikor a fenntartóváltás megtörtént az egyház egy érvényes, jogerős bejegyzési dokumentummal rendelkezett (ezt természetesen az ügyvédeink és az engedélyező szerv is vizsgálta)
Később, már jóval a fenntartóváltást követően J.S. (horvát állampolgár), önmagát az egyház képviselőjeként igazolva megjelent a Kaposvári Bíróságon, az egyház törlését kérte, amit dokumentumokkal támasztott alá.
A Kaposvári Bíróság vizsgálta a beadványát, plusz iratokat kért be, majd elutasította a kérését az alábbiakra hivatkozva: J.S.-ről a vizsgálat során kiderült, hogy nem is képviselője az egyháznak, valamint az általa benyújtott dokumentumok érvénytelenek.

Ezek után J.S. az ügyészségen is feljelentést tett. Nem tudom, mindenki követte e. Az az ember, aki magát hamisan igazolta a bíróságon és hamis dokumentumokat nyújtott be. Ő a mi feljelentőnk.

Tehát az ügyészséghez fordult, a következőkkel: Ő azt hallotta, szóbeszéd alapján, hogy valami nem volt rendben az egyház alapításánál. Ejha!!!!!!!

Az egyház alapítási szabályai Magyarországon: Minimum 100 fő együttesen kinyilatkoztatja, hogy Ők xy vallási témában egyetértenek, erre egyházat hoznak létre, amit így és így hívnak, szabályoznak, stb.
A Horvátországi Magyar Református Egyház magyarországi alapításánál több mint 160 fő gyűlt össze, akik ezt így gondolták. Részben magyar, részben horvát állampolgárok.
Az alapítási ceremóniáról részletes videofelvétel készült. A jelen lévők misét hallgattak, megtárgyalták az egyház fő elveit, majd aláírásukkal igazolták szándékukat.

Az aláíróíven (ezt személy szerint láttam) minden oldal tetején pár sorban össze van foglalva, hogy itt egy egyházalapítás történik, stb. Na ezt a papírt írták alá. Erről felvétel készült. Én mosolygós embereket láttam, sehol egy nagykést senki torkán.
Ezek után J. S. a feljelentését azzal támasztotta alá, a szóbeszéd mellett, hogy 6 fő, horvát állampolgár nyilatkozott, hogy ők nem értették mit írnak alá. (mindannyian szerepelnek a filmen)

Noshát, szerintem ez a történet olyan távolságra van az okirathamisítástól, mint a MÁK a korrekt eljárástól.

Lássuk be, ha bárki aláír egy NEM ÜRES, hanem összefoglalóval megírt dokumentumot, az ugye vagdalkozhat azzal, hogy jaj, nem is értette, de
1. ha azt az öt sort nem értette, szerintem helyeztesse magát gondnokság alá, mert olyan egyszerűen megfogalmazott dokumentum, hogy egy 12 éves gyerek értené.
2. ha bárki ezzel megy a bankhoz, eltörlik a hitelét? mert bocs, azt hitte, az nem arról szól, hogy vissza kell adni?
Nemár...
Az ügyészségi vizsgálat egyetlen szépséghibája, hogy mivel a feljelentők horvát állampolgárok, a magyar hatóságok lehetőségei igen korlátozottak. Megkeresték őket. Maguktól nem hajlandóak szóban megerősíteni a vallomásukat (hát nem furcsa??????) mert ők félnek a magyar rendőröktől (Ugyanmár....), viszont amíg ez nem történik meg, tudják nyújtani, ezt az okirathamisítási ügyet, ami lássuk be, csak arra jó, hogy a MÁK tudjon ilyen leveleket válaszolni, vagy a PM ezzel takarózni.
Ezer munkavállalót nem véd meg a magyar állam egy külföldi állampolgár vádjaival szemben, aki egyszer már bizonyította, hogy csalással próbálkozik.
És ami még kérdés lehet. Igen, telefonon felhívtam J.S.-t, aki arról tájékoztatott, márpedig Ő nem kedveli Püspök urat, évek óta személyes ellentétek vannak köztük (ezt nem fejtette ki). És 20.000 ellátott, 1.000 munkavállaló? "Minden háborúnak vannak áldozatai" így a válasza.
Lehet, lehet, hogy bármelyikünknek rohangászik egy félőrült ellensége a világban, akiről talán nem is tud. De hogy adott esetben a magyar állam 1.000 munkavállalót nem véd meg tőle...
Hát ezt ítéljék meg Önök.
Az egyház alapításával, és a feljelentéssel kapcsolatos dokumentumokat igyekszünk még a mai nap folyamán feltölteni.

G. Beatrix 2009.11.03. 20:01:50

Kedves Sunshine!
Ez a feljelentés nem függ össze a folyósítással.

zsurka 2009.11.03. 20:31:23

G.Beatrixnak címzem a kérdést:
Ön szerint meddig tartható fent ez a helyzet, fizetés nélkül? Ha felmondanak önök, akkor a foglalkoztatási alapból megkapjuk a fizetést?Mikor születik végre megoldás?

bibo71 2009.11.03. 20:34:20

Bakker, ezt emésztenem kell...Ez a JS egy állat. Fel kellene lógatni egy kalodába, és megmutatni mindenkinek, mekkora állat rohangál itt, nicsak, egy különlegesség...!

G. Beatrix 2009.11.03. 21:20:34

Kedves Zsurka!

A napi eseményekben leírtam amit jelenleg tudok. Remélem, pozitív végeredménye lesz a dolognak, ha már erre a szintre is eljutott a probléma. Bár az ülés holnap lesz, valószínűleg pontos válasszal hét vége felé tudok szolgálni, mivel az lesz a biztos, ha írásban is születik valami a döntésről.

kariby 2009.11.03. 23:01:16

Kedves G.Beatrix! Nagyon köszönjük a részletes tájékoztatást!

Dolgozó11 2009.11.03. 23:15:07

@G. Beatrix: Mindent köszönünk!!!!!
Nagyon drukkolok és várom a híreket.
Ma egy gondozott nénim amikor mentem hozzá megölelgetett és sírva megpuszilgatott!
Ők is nap-nap után várják a híreket tőlem, mindig kérdezgetnek.
A holnapi döntéssel sok szavazatot lehet nyerni és veszíteni is a pártoknak!
Melyiknek mit!

baba27 2009.11.04. 08:41:39

Kedves Beatrix! Olvastam a tájékoztatóját az okirat hamisítási ügyről. Egy gondolat merült fel bennem: ha 100 ember alapíthat egyházat, itt voltak 160-an, az a 6 ember meggondolta magát, attól még marad 154 aki mindig szeretné ezt az egyházat! Lehet hogy naív vagyok, de én ezt nem látom okirat hamisításnak. Ém ezt nevetségesnek tartom. Vagy inkább sírnivalónak! Velünk ezt is meg lehet tenni???!!!

bibo71 2009.11.04. 09:07:35

Tudjátok, bennem egy másik gondolat merült fel, és emésztgetem is rendesen: 160 fő már egyház? Most magam ellen is gondolkodom, de nem lehet, ezt tartják bibinek?
Nagyon szorítok a mai megbeszélés miatt is. Én már nagyon félek mindentől. Pedig hét elején olyan várakozással néztem a hét elé. Izgulok.Nagyon.

bmarcsi szhely 2009.11.04. 20:03:58

@kariby: eddig én még nem irtam de mindig figyelemmel kisértem a napi fejleményeket.valoszinü hogy az igazi cimzetnek akinek ezeket a kérdéseket feltenném töle választ nem kapok.de ha mégis valamilyen csoda folytán olvassa T MARCZIS BÉLÁNÉ MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR FÖOSZTÁLYVEZETÖ legyen szives válaszoljon. mivel hivatali visszaélés gyanúja miatt indult vizsgálat ismeretlen tettes ellen ön önök kapnak fizetest ón emelt fövel menne haza a családjához mit mondana miért nem kap fizetést vagy miért nincs munkahelye vagy magukra az nem vonatkozik ami ránk azokra akik másokon segitenek én hiszek abban hogy létezik még magyarországon is az igazság minden tiszteletem azoké az embereké akik ezért és miértűnk a gondozottakért nap nap után harcolnak én csak annyiban segihetek hogy dolgozom és kitartok amig csak tudok ne azt gondoljátok hogy nekem nincs problémám a fizetések elmaradása miatt mert van HIT REMÉNY ÉS SZERETET A LEGJOBBAKAT MINDENKINEK

"Can't Stop The Signal..." 2009.11.06. 23:04:07

@bmarcsi szhely: :D az az ismeretlen tettes a mák, akkor ha jólértem , mostmár nekike sem utalnak ki pénzt és nem lesz fizetésük, mert eljárás van ellenük?
:D:D ebből lesz ám a szenzáció! :D:D

bmarcsi szhely 2009.11.07. 15:43:06

@Kanazawa: az biztos hogy ez szenzáció lenne de ez csak kérdés és nem tény sajnos ha minket vádolni tudnak mi több már nem is biztos hogy létezünk ezzel az indokkal kilátástalan helyzetbe hozhatnak nagyon sok ezer embert akkor ök miért kapnak fizetést amig nem derül ki hogy ki az igazi felelős igaz hogy én már lassan 50 kiló vagyok vaságyastól és a gondozottaim vigasztalnak engem de még vagyok és kitartok ha a fene fenét eszik is mert hiszek az igazunkban a legjobbakat mindenkinek
süti beállítások módosítása