HTML

Miről szól a blog?

Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálattal kapcsolatban nagyon sok szóbeszéd látott napvilágot. Megtudjuk vajon valaha az igaz történetét? Hátha.... Egy blog azoknak, akik érintettek.... és azoknak akiket érdekel.

Friss topikok

Linkblog

2009.11.10. 22:31 ZZ

Rendkívüli ülések... végre lesz fizetés?

Mivel azt ígértem, hogy megpróbálok ellenőrzött híreket feltenni, most tudok csak írni a tegnapi események folytatásáról.

Azt azért elöljáróban kijelenteném, hogy tőlem eddig egyszer hallotta bárki is azt, hogy holnap, vagy holnapután fizetés. Ez akkor történt, amikor a MÁK szerdán egy pénteki utalást ígért úgy, hogy azt mondta már be is állították és péntek a biztos nap. Ebből okulva csak abban az esetben hallanak tőlem ilyet, ha látom az utalást. Ennyit bevezetőnek.

A tegnapi nap folytatása:

Miután a szocialista képviselők nem fogadták el a PM válaszát, délután azonnal összeült a szociális munkacsoport. Részleteit nem tudjuk, de azt igen, hogy továbbra is a kifizetés mellett tették le a voksukat. Sajnos nem rendelkeznek utasítási jogkörrel a MÁK felé ezért azonnali intézkedésként a Társadalompolitikai Kabinet segítségét kérték. A Kabinet elnöke Kiss Péter Társadalompolitikai miniszter úr.

Itt a kabinetről szóló jogszabály: (Kiemeltem a számunkra fontosabb részeket.) A jogszabály után folytatás.......

 

 

1047/2009. (IV. 13.) Korm. határozat

a Kormány kabinetjeiről

A Kormány a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2006. évi LVII. törvény 23. § (1) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva a következőket határozza el:

1. A Kormány kabinetjeként

a) a Kormánykabinet,

b) a Gazdasági Kabinet,

c) a Nemzetbiztonsági Kabinet,

d) a Társadalompolitikai Kabinet

működik.

2. A kabinetek - ha jogszabály vagy kormányhatározat eltérően nem rendelkezik - az általuk tárgyalt előterjesztések kapcsán állást foglalnak az ügyek érdemében, ennek keretében véleményt nyilvánítanak, illetve döntési javaslatot tesznek.

3. A Kormánykabinet

a) közreműködik a Kormány általános politikájának meghatározásában,

b) állást foglal a kiemelkedő jelentőségű szakpolitikai kérdésekben, ennek során előzetesen iránymutatást ad, illetve a fennmaradó vitás kérdések lezárására döntési javaslatot tesz,

c) figyelemmel kíséri a fejlesztéspolitika végrehajtását, szükség esetén iránymutatást ad a vitás kérdések lezárásához.

4. A Kormánykabinet elnöke a miniszterelnök, további tagjai a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, a Gazdasági Kabinet elnöke, a Nemzetbiztonsági Kabinet elnöke, a Társadalompolitikai Kabinet elnöke, valamint a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

5. A Gazdasági Kabinet a Kormány ügyrendje szerinti döntés-előkészítési rendben közreműködik a Kormány gazdaságpolitikája és költségvetési politikája végrehajtásának összehangolásában, így különösen részt vesz a gazdasági tárgyú, valamint a költségvetési kötelezettségvállalást vagy a hatályos költségvetéstől eltérést eredményező döntések előkészítésében, illetve figyelemmel kíséri a gazdasági folyamatok alakulását, továbbá az állami költségvetés végrehajtását.

6. A Gazdasági Kabinet elnöke a pénzügyminiszter, további tagjai a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, a nemzeti gazdasági és fejlesztési miniszter, a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, a környezetvédelmi és vízügyi miniszter, az önkormányzati miniszter, valamint a szociális és munkaügyi miniszter. A Gazdasági Kabinet ülésére a Magyar Nemzeti Bank elnökét, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztert, a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli minisztert, valamint a Központi Statisztikai Hivatal elnökét meg kell hívni.

7. A Nemzetbiztonsági Kabinet a Kormány ügyrendje szerinti döntés-előkészítési rendben közreműködik a Kormány honvédelmi és rendvédelmi politikája végrehajtásának összehangolásában, így különösen részt vesz a haza védelmét és a szövetségesi kötelezettségek teljesítését, a közbiztonság, valamint a nemzetbiztonság védelmét, továbbá az élet- és vagyonvédelmet érintő döntések előkészítésében, illetve figyelemmel kíséri azok végrehajtását.

8. A Nemzetbiztonsági Kabinet elnöke a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter, további tagjai a honvédelmi miniszter, az igazságügyi és rendészeti miniszter, a külügyminiszter és az önkormányzati miniszter. A Nemzetbiztonsági Kabinet ülésére a Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztert és a pénzügyminisztert meg kell hívni. A Nemzetbiztonsági Kabinet ülésére meg kell hívni továbbá a Magyar Honvédség vezérkari főnökét, a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok főigazgatóit, a rendvédelmi szervek országos parancsnokait, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának vezetőjét, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatóját, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatóját.

9. A Társadalompolitikai Kabinet a Kormány ügyrendje szerinti döntés-előkészítési rendben közreműködik a Kormány társadalompolitikája végrehajtásának összehangolásában, így különösen részt vesz a társadalompolitikai jelentőségű vagy a társadalompolitikai következményekkel járó döntések előkészítésében, illetve figyelemmel kíséri azok végrehajtását.

10. A Társadalompolitikai Kabinet elnöke a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter, további tagjai az egészségügyi miniszter, az oktatási és kulturális miniszter, az önkormányzati miniszter, valamint a szociális és munkaügyi miniszter. A Társadalompolitikai Kabinet ülésére a Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztert és a pénzügyminisztert meg kell hívni.

11. A kabinet működésének rendjét a jogszabályok, illetve e kormányhatározat keretei között maga alakítja ki.

12. A kabinet akkor határozatképes, ha - személyesen vagy helyettese útján - tagjainak több mint fele, köztük a kabinet elnöke jelen van. A kabinet ülésére meghívott további személyek körét a kabinet elnöke határozza meg.

13. A kabinet állásfoglalásait a kabinet elnöke mondja ki. Az állásfoglalással egyet nem értő miniszter a kabinet ülésén kezdeményezheti, hogy a vitás kérdésben a Kormány hozzon döntést.

14. A kabinet ülésén a tagokat állami vezető helyettesítheti, azzal, hogy a Kormánykabinet ülésén a további tagok nem helyettesíthetőek.

15. A kabinet ülésére a feladatkörét érintő napirendi pontok tárgyalásához azokat a minisztereket is meg kell hívni, akik a kabinetnek nem tagjai, illetve azon állandó meghívottként nem vesznek részt.

16. A kabinet működésével összefüggő titkársági feladatok ellátásáról a Kabinet elnöke gondoskodik, azzal, hogy a kabineten tárgyalt előterjesztésekkel és jelentésekkel, valamint a kabinet üléséről készült emlékeztetőkkel összefüggő iratkezelési feladatokat a Miniszterelnöki Hivatal látja el.

17. A kabinet üléséről emlékeztető készül, amely tartalmazza a kabinet ülésének helyét és időpontját, az ülésen résztvevők nevét, a tárgyalt írásbeli anyagok címét és az előterjesztő megjelölését, a napirenden kívül szóba került ügyek tárgy szerinti ismertetését, a hozzászólók nevét, valamint a kabinet állásfoglalását. Az ellenvéleményét fenntartó tag vagy meghívott kérheti, hogy egyet nem értésének tényét, ellenvéleményének lényegét, illetve a Kormány döntésének esetleges kezdeményezését a kabinet üléséről készített emlékeztető tartalmazza.

18. Ez a határozat a közzétételét követően megalakuló első Kormány megalakulásával egyidejűleg lép hatályba.

19. Hatályát veszti a Kormány kabinetjéről szóló 1107/2002. (VI. 18.) Korm. határozat, valamint egyes társadalompolitikai tárgyú kormányhatározatok módosításáról szóló 1059/2004. (VI. 12.) Korm. határozat, a Kormány kabinetjeiről szóló 1068/2006. (VII. 13.) Korm. határozat, a Kormánykabinetről szóló 1044/2007. (VII. 1.) Korm. határozat, a Kormány kabinetjeiről szóló 1068/2006. (VII. 13.) Korm. határozat módosításáról szóló 1045/2007. (VII. 1.) Korm. határozat, valamint a Kormánykabinetről szóló 1044/2007. (VII. 1.) Korm. határozat módosításáról szóló 1097/2007. (XII. 11.) Korm. határozat.

 

 

A Társadalompolitikai kabinet ülése két hét múlva lenne, de rendkívüli ülés lesz 2009. november 17.-én kedden 12 óra 30 perces kezdettel az ügyünkben!

Amiért én úgy gondolom, hogy ez nagyon jó irány:

1.) A Társadalompolitikai kabinet olyan döntést tud hozni, amely a MÁK számára kötelező érvényű lesz. (Továbbra is tartom, hogy minden jogszabályi alapot nélkülöz a nemfizetés ténye és indoka. Úgy gondolom azonban, hogy egy ilyen erős politikai szerv döntését ma senki nem meri megkérdőjelezni.)

2.) Mivel a kabinet számára az elmúlt 12 órában rendszereztük és előkészítettük az eddig történtek kronológiai és dokumentációs listáját, leadtuk a szociális bizottság elnökének (aki nincs Mo.-on a héten, de tud a problémáinkról és megpróbál elkövetni mindent, hogy a bérek kifizetésre kerüljenek), minden érintettnek lehetősége van az eset pontos megismerésére.

3.) A kabinetet ezért hívják össze, így fontosnak érzik ennek az áldatlan állapotnak a rendezését.

4.) A jogszabály szerint az itt született döntés végrehajtását is ellenőriznie kell.

5.) A tegnapi döntések nekem úgy tűnnek, hogy erősen felgyorsultak az események. Remélem ez így is marad és megkapja mindenki a fizetését visszamenőleg is.

6.) Ez most nem egy a "héten megpróbálunk valamit", vagy "jövőhéten beszélünk róla". Ez egy konkrét időpont, konkrét személyekkel (miniszterekkel), ahol egy határozott döntésnek kell születnie!

Holnap további hírekkel tudok szolgálni. Le kell ellenőrizni, mert nem szeretném, hogy olyan információt kapjanak ami nem igaz. 

 

92 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetszolgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr91516762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

centerhalf 2009.11.10. 23:53:09

Bízzunk a demokráciában. Sajnos ez még nem a végső felhívnám a figyelmet a 13 pontra. Való igaz hogy felérjünk a csúcsra ahhoz minden lépcsőfokot meg mászni rá kell lépni.Azért az mégiscsak furcsa hogy ilyen magasságokba került az ügyünk. Én továbbra is kitartok.

torna2 2009.11.11. 04:58:08

Jó nektek,hogy tudtok aludni!

centerhalf 2009.11.11. 05:49:29

@torna2: Ne hidd ! Nem tudok és egyszerűen mindig arra ébredek hogy ilyen nincs ez csak egy rossz álom volt.
Aztán rá jövök hogy sajnos nem álmodtam.

50barika 2009.11.11. 07:06:46

Megint egy hét a bizonytalanságban.Utána megint egy hét ,megint egy hét.......................a számlák meg csak jönnek és jönnek.

ritisi (törölt) 2009.11.11. 07:57:41

Na persze,a jövö héten tárgyalgatnak,akkor vki nem ér majd rá,nem jutnak sehová,akkor megin tegy hét,megint,megint.........kit néznek hülyének.elegem van!!!Valahonnan pénzt utaljanak,de mihamarabb!!!!akkor voltam egy barom amikor ide jöttem dolgozni!!!3 honapja nincs fizu!!!!!!!!!!!!!!!!!

ritisi (törölt) 2009.11.11. 08:00:43

Komolyan mondom ez nagyon nevetséges!!!!Szépen itt lesz a karácsony és itt vagyunk honapok ota egy fillér nélkül!!!Ezt a vezetőség is h gondolja???miért nem szerez máshonnan pénzt?mert abban biztos vagyok h igy évvégén az állam egy fillért sem fog utalni.röhögök saját magamon!!!

centerhalf 2009.11.11. 08:14:56

@50barika: Valóban igazad lehet. Sajnos tudják még húzni egy darabig. Talán két hétig. DE !! Amit a jövő héten dönteni fognak nagy valószínűséggel az lesz a kormány álláspontja. Előbb utóbb ennek most már el kell dőlnie így vagy úgy. Tudom hogy mindenkit szorít az ídő.
@ritisi: Ja és megmondanád honnan szerezen pénzt ?

50barika 2009.11.11. 09:15:19

@centerhalf: Nincs pénz az államkincstárba?Erre még nem gondoltatok talán ezért van az idő húzás.

Tűzvédelem 2009.11.11. 09:17:35

Tisztelt Zelenák Úr!

Kissé nevetséges, hogy blogon keresztül kell felvennem Önökkel a kapcsolatot, de sajnos a kommunikáció egyéb formája megbukott. A telefonokat nem veszik fel, a tértivevényes levelet nem veszik át....
Szomorúan olvasom a problémájukat, hogy a dolgozók fizetés nélkül vannak, de ez az én helyzetemen nem változtat.Szeptember elején sürgősséggel kértek tőlünk 19 db tűzoltó készüléket és a hozzá való piktogrammokat, melyeket mi jóhiszeműen azonnal le is szállítottunk a megadott címre, de a fizetés a mai napig várat magára.
A szomorú és felháborító ebben csak az, hogy amikor Önök ezt megrednelték, már akkor is anyagi nehézségekkel küzdött a szolgálatuk. Ezt nyugodt szívvel vehetem szándékosságnak.
A felszólító levél tértivevénye nem érkezett meg, amelyben 5 nap haladékot adtunk az elmaradás kiegyenlítésére. Ez a határidő is lejárt. A következő az ügyvédi felszólítás lesz és a felszámolás elinítása, de eddig nem szeretném húzni az ügyet.
Kérem Önöket, hogy mielőbb utalják át a Kft-nk számára az elmaradt tartozásukat.

Üdvözlettel egy felháborodott vállalkozó

50barika 2009.11.11. 09:20:27

Megyek az adósok börtönébe.ott kapok enni inni és még meleg is van ha dolgozok bent még pénzt is kapok!!!!!

univerz 2009.11.11. 09:30:15

@50barika: Ne aggódj nem leszel egyedül,szerintem ott is sorstársak leszünk.

ZZ 2009.11.11. 09:56:37

@Tűzvédelem:
Kedves "felháborodott vállalkozó"!

Nagyon sajnálom, hogy a kommunikáció egyéb formái megbuktak Ön szerint és azt is értem, hogy várja a jogos pénzét.
Nekem írt, pedig én csak tanácsadója vagyok a Szeretetszolgálatnak. Szeretnék azonban pontosítani:
1.) Én senkivel nem beszéltem és nem tárgyaltam tűzoltókészülékek ügyében.
2.) Engem telefonon biztos, hogy nem keresett mert MINDEN hívást felveszek, ha nem tudom felvenni mert valamilyen megbeszélésen vagyok, mindenkit visszahívok.
3.) Nem tudom, mi volt a "megadott cím", de ha ez a központ volt, akkor ott 24 órában dolgoznak emberek, nem tűnt el senki.
4.) Az ajánlott leveleket és a teljes postát, több cégét egy titkárnő veszi át válogatás nélkül (jelenleg nem is lenne ideje válogatni).
Arról tudok, hogy a szeptember elején még tartó ellenőrzések miatt kellettek készülékek és ha olvasta az eseményeket akkor látja, hogy a MÁK határozata szeptember elején még megvolt.
Utána nézek és ha küld egy privát mail-t nekem a telefonszámával, két napon belül megkeresem Önt.

Tisztelettel,

Zelenák Zoltán Mihály

Tűzvédelem 2009.11.11. 18:28:33

@ZZ:
Tisztelt Uram!

Én személy szerint nem tudom az Ön titulusát, de tényekkel alá tudom támasztani, hogy az erre kijelölt személyt és a szeretetszolgálat közvetlen számát hetekig nem tudtuk elérni.
Ígéretek voltak, de semmi egyéb.
Gondolom, hogy Ön sem lenne boldog a helyünkben, mikor is anyagdíjban nem kevés összeget fektet egy üzletbe, ÁFA-t, adót befizet és a munkánk nem térült meg. Nagyon szívesen hívom vagy keresem Önt privát email-ben, ha ad erre megfelelő elérhetőséget.

Üdv. Tűzvédelmi

megmentő 2009.11.11. 18:43:52

Tisztelt ZZ ! Küldj neki egy e-mailt mert ez a csúcs vállalkozó azt se tudja hogy kell küldeni.

Tűzvédelem 2009.11.11. 19:07:02

@megmentő:
A gúnyos megjegyzéseit tartogassa másnak....
A "csúcs" vállakozó addig jó volt amig segített...

megmentő 2009.11.11. 19:44:14

@Tűzvédelem: "Nagyon szívesen hívom vagy keresem Önt privát email-ben, ha ad erre megfelelő elérhetőséget."
Mi tart vissza hogy megted ?

érd 2009.11.11. 20:19:37

Valószínű a nemfizetés nem az akarat hiánya volt, hanem egy rohadt állapot, amibe belecsöppentünk.
Hogy az illetékes felek nem találták meg egymást, azt a véletlen számlájára írhatjuk, de semmikép nem a rossz hozzáállásnak!
Nagy valószínűséggel rengeteg olyan külsős cég van az országban, akinek az "Alvinczi" tartozik.Igazam van?
Pont úgy nem tudták azokat sem kifizetni,mint ahogy minket sem.
Azt hiszem, hogy rohadtul örülnünk kell, hogy csak ekkora az ellenszenvük!
Én ,ha vállalkozó lennék, nem tudom milyen morcos lennék! Gondoljatok bele ,hogy a mi nyájunk között is mennyi negatív vélemény hangzott el!
Személy szerint az érdi irodát is hónapok óta ingyen használjuk, és amennyire én tudom, még alig szóltak miatta.
Bocsánat a vezetőségtől, hogy belekotyogok, de nehezemre esett volna szó nélkül hagyni, hogy valaki a pénzéért harcol, és még cseszegetést kap cserébe!
Mindent meg lehet tárgyalni, emberek vagyunk!

Tűzvédelem 2009.11.11. 20:33:19

Kedves Érd!

Nagyon köszönöm, hogy kiállt a vállakozók mellett.
Mi egy szolgáltatást adtunk, hogy a hatóság ne büntesse meg a szeretszolgálatot több millió forintra. Ahogy kérték azonnal és jutányos áron szállítottuk a készülékeket. Nekünk ezen nem igazán van hasznunk, de kiadásunk annál több, hiszen a készüléket nekünk sem adják ingyen.
Úgy látom, hogy a sok oks hozzászóló, nem veszi észre, hogy mi is egy célért harcolunk. Azért, amiért a dolgozók. A PÉNZÜNKÉRT!!!!
Én tovább nem szeretném szaporítani a szót. Sok sikert a harcukhoz. Ne adják fel!!!!!! Kitartás.

Üdv.
Üdv.

andi79 2009.11.12. 17:12:41

Tisztelt Vezetőség!
Én felmondtam, de szerencsére találtam munkát, ahol 16.án kezdhetem volna,én már ezt elöre jeleztem ,de ennek elenére nem kaptam meg a paprírjaim,igy nem tudok munkába állni.Mi tévő legyek szügségem van a munkára ,2 gyerekes anyuka vagyok férjem munkanélküli,szép lassan utcára kerülünk.Ilyen nehéz és időigényes egy felmondást megírni.Kérem mondja meg valaki, hogy tudok igy hétfőn munkába állni?

G. Beatrix 2009.11.12. 18:18:43

Kedves Andi!

A felmondást Önnek kellett megírnia. Amíg ez nem érkezett be hozzánk, nem tudjuk kiállítani a papírjait, az nem derült ki, mikor küldte el.
Célszerű lenne Káncz Éva kolléganőmmel felvennie a kapcsolatot, mert Ő tud Önnek választ adni, hogy jelenleg hol tart a dolog.

andi79 2009.11.12. 19:27:46

Kedves Beatrix
2009. 11.06.-án átvették a levelem,itt a tértivevény,kedden felvettem kolléganőjükkel a kapcsolatot,de nem lettem okosabb,és most félek ha nem tudok ez miatt kezdeni,akkor keresnek mást és akkor velem mi lesz.nagyon rossz helyzetbe kerültem a 3 hónap kiesés miatt,és minden segitségem és tartalékom kifogyott ,azért lenne ilyen fontos ez a munka.

Vasból 2009.11.12. 19:57:07

@andi79: Ha eddig vártál,bírd ki már ezt a max. 5 napot!!Minden jóra fog fordulni biztos!!!!Csak jó szándékkal írtam ezt neked!!!!!!

G. Beatrix 2009.11.12. 20:06:04

Kedves Andi!
Próbálja holnap újra keresni Évát, biztosan tud már valamit mondani.

univerz 2009.11.12. 20:13:02

@G. Beatrix: Kedves Beatrix! Nagyon köszönjük,hogy Önmagát,sőt a születendő gyermekét sem kímélve, harcolt Értünk.Nincs elég szó,hogy megköszönjük.Önnek ,És a Zelenák Úrnak is azt a hatalmas kitartást, amit a dolgozókért tettek...Most hogy kezd lassan megoldódni a helyzet,kívánok Önnek még több erőt,egészséget,és sok boldogságot a picihez.Reméljük mire megszületik,már egy nyugodt Anyukája lessz,mert valljuk be nagyon sok stressz és egyébb hatásnak volt kitéve.Mégegyszer...KÖSZÖNJÜK.!!!

hani1 2009.11.16. 19:19:51

Lehet tudni a Társadalompolitikai Kabinet tagjait, főleg akikknek a holnapi ülésen részt kéne venni?

S Teri 2009.11.17. 16:41:55

most kaptam sms a fönök nőtől és azt irta hogy kapunk pénzt .lehet hogy a héten meglessz .de legkésőbb a honap végéig ki kell fizetni ez a hir a somlo kistérségől van

adi65 2009.11.17. 18:12:42

én már nem hiszek semmit,annyit csak hogy a szolgáltatok kapcsolgassák ki a dolgaikat tőllünk ezért ki fog majd fizetni visszakapcsolási dijat

adi65 2009.11.17. 18:14:05

itt ugy néz ki hogy a MUNKATÖRVÉNYKÖNYV már nem törvény MAGYARORSZÁGON

Dolgozó11 2009.11.17. 18:16:25

@adi65: Ha szépen végig olvasagatod a hozzászólásokat minden oldalon, akkor meg fogod találni erről azt az infót amit Z:Z: már leirt. :)

Dolgozó11 2009.11.17. 18:23:47

@adi65: A kártéritésre vonatkozó beirásodra utaltam! Bocsáss meg, de nagyon képzavarban szenvedsz.
Véleményem szerint a M.t.-nek ehhez vajmi kevés köze van. :)

univerz 2009.11.17. 18:35:19

@adi65: Hidd el hogy nagyon nehéz mindenkinek.De a vezetőinkbe vetett hit,és a bizalom ami még tartja bennünk a lelket.Mivel nélkülük még esélyünk se lenne, hogy valaha is megkapjuk a pénzünket.

suzveg 2009.11.17. 18:46:39

@univerz: Az esélyre vonatkozó mondatod kiverte a biztosítékot nálam. Tehát: szerinted, ha a cég vezetői nem képviselnék a céget, ezzel együtt a cég alkalmazottait - ami egyébként kötelességük és egyben saját érdekük is - , akkor bele kellene nyugodnunk, hogy csaknem négy hónapot ingyen dolgoztatott velünk bárki is? Csak azért nem káromkodok, mert nem... Ne ingereljük már egymást, várjuk meg a konkrétumokat!

MENTŐS 2009.11.17. 18:53:32

@dragfor: Bizony bizony igaza van @univerznek . Miért nem hallottál még ilyenről. Hol élsz ? Inkább mesélj viccet !Nyugodtan káromkodhatsz is.

érd 2009.11.17. 18:54:29

@dragfor: Univerz semmi rondát nem írt, csak azt, hogy ha nem ilyen eltökélt vezetőink lennének, akkor már kimúltunk volna. Pont így gondolom én is!

Vasból 2009.11.17. 18:55:58

Szerintem itt senki,senkinek ne akarjon "MELLSZOBROT" állítani!!Itt meg van mindenkinek a dolga,a minek a miértje!!!A Főnökeinknek az a dolga hogy már végre pénz legyen,tisztelet érte!!
Nekünk az a dolgunk ,míg nincs pénz dolgozzunk,ezért is tisztelet,mindenkinek!!Egyikőnk a másik nélkül,sz..... sem menne!!!!!

Vasból 2009.11.17. 19:01:00

@érd:Szerintem mi is ép olyan eltökéltek vagyunk,mint főnökeink,mert nem sokan dolgoznának több mint 3 hónapig pénz nélkül!!! De ha nem tartott volna ki itt ez a "KEMÉNY MAG" akkor ők sem tudnák nélkülünk a jogos követeléseket érvényesíteni!!!!!

érd 2009.11.17. 19:09:46

@Vasból: Én azért ha tudnék szobrot faragni megcsinálnám hálám jeléül.El lehet egy munkát végezni tessék-lássék módra és ilyen erőn felettivel is! A cég központjában egész évben!!!ilyen feszes volt a unkamenet .Először meg kellett oldani az Alvinczivé való átalakulást,és ezzel egy időben a házi segítségnyújtás kiépítését.Mikor már azt hitték sínen vannak,akkor kiderült, hogy a MÁK nem fizet a feljelentés miatt.Nem szabad elfelejteni, hogy május óta nem kap egy fillért sem a cég,mi csak szeptembertől vagyunk érintettek!

Vasból 2009.11.17. 19:14:58

@érd: Ha úgy gondolod tedd azt ,de az összes embernek,aki az ALVINCZINÉL van a mai napig!!Én is tisztelem a főnökeimet azért amit tesznek,de az összes kollégámat is,főleg akik úgy is kitartottak,hogy a villanykikötés,bedőlt hitelek,stb: !!Látod,ezért sokkk "MELLSZOBROT " kell faragnod :-) !!!

érd 2009.11.17. 19:19:33

@Vasból: A kemény magnak is faragok egy szobrot, igazad van! Különösen azoknak akik internet nélkül kitartottak.Nekünk azért sokat segített a naprakész hírek,és a sorstársakkal való értekezés. Ja, és azoknak is akik nem ismerték azelőtt a céget, csak a nyáron lettek dolgozók.Nekik egy olyan cégben kellett bízniuk, amit nem is ismernek.HÁLA MINDEN KIS ÉS NAGY HANGYÁNAK!AZ EGÉSZ BOLY ÉRDEMEL EGY MELLSZOBROT!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.17. 19:22:13

@Vasból: aztán év végén csinálunk egy Oscar helyett Alvinczi gálát... :)

Vasból 2009.11.17. 19:22:46

@érd: Látod!!A végére,azért közös nevezőre jutottunk!!ÖRÜLÖK :-) !!!!

Vasból 2009.11.17. 19:24:30

@Panda78: Vagy??Ki farag szebb"MELLSZOBROT" ,kézügyességi vetélkedőt!!!!!!HiHi

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.17. 19:29:02

@Vasból: Végre visszatért egy kicsit az élet mindenkibe,már nagyon hiányzott egy kis nevetés.... :) Van ötletem a zsűri tagokat illetően... Sosem találjátok ki....:)

Dolgozó11 2009.11.17. 19:30:06

Peped: Szólj ha itt vagy légyszi!? Nézd meg az itteni E-mailodat!

érd 2009.11.17. 19:31:21

@Vasból: A buta birkákból szorgos hangyákká változtunk.Ez erkölcsi fejlődés.

Vasból 2009.11.17. 19:33:52

@Dolgozó11: Kösssz Drága!!Már vissza is!!!!

érd 2009.11.17. 19:35:12

@érd: Időközben elfelejtettem vacsorát adni a gyerekeimnek! :)

Vasból 2009.11.17. 19:36:49

@érd: Azért jó,hogy megírtad magadnak :-) !!!

Peped 2009.11.17. 19:37:31

@Dolgozó11: Mit nézzek meg? Nem értem!

Vasból 2009.11.17. 19:38:53

@Peped: A helyesírási hibákat :-)

Peped 2009.11.17. 19:40:22

@Vasból: Aki szemtelen, azt lefokzom!!!!Vagy lepofozom?!

Peped 2009.11.17. 19:41:09

@Vasból: BOCS: LEFOKOZOM. Csak már ócska a billentyűzetem. Nem telik újra...na, majd most!!!

Vasból 2009.11.17. 19:42:12

@Peped: Pedig Aranyom,a 18:12:42-es írást,elemzésre ajánlom neked!!!!!

baba27 2009.11.17. 19:42:45

@Vasból: Sziasztok! Én is felírok magamnak sokmindent, de a vacsit még nem felejtettem el cetli nélkül sem :D

baba27 2009.11.17. 19:45:24

@Vasból: Abból lehet csemegézni valóban :-))

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.17. 19:45:55

@Vasból: ne már,abba szegény Peped belehal,ha azt elolvassa.... :)

Dolgozó11 2009.11.17. 19:48:49

@Peped: Azt az e-mailt amivel ide beregeltél, üzit kaptál rajta attól akiről meséltem neked!

Peped 2009.11.17. 19:53:54

@Panda78: Úgy nevetek, folynak a könnyeim. Bocsi!!!! Épp Vasból-lal beszélek, rötyögünk!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.17. 20:16:49

Új rendeletet hozok itt és most... Úgy mint a Ludas Matyi című mesében a Döbrögi. Ugyebár ő elrendelte a lúd,gúnár és hasonló szavak eltörlését. Én a mák,mákos,mákom van.... hasonló szavak használatát.....:)

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.17. 20:17:47

ja és lemondok a mákos ételekről is,pedig nagyon szerettem...:)

Peped 2009.11.17. 20:19:22

@Panda78: És még én ne írjak Neked mesét? Megint potyognak a könnyeim, ez nagyon jó volt!!!!

Vasból 2009.11.17. 20:19:39

@Panda78: Mák!!Csak a darálóban szerepel,ezek után!!!Tetszett :-)

Peped 2009.11.17. 20:20:13

@centerhalf: Írtam mailt!!!Válaszképp!!!

centerhalf 2009.11.17. 20:21:20

Kösssszi ! Még nincs itt !

centerhalf 2009.11.17. 20:23:31

@Peped: Eltévedt mint a MÁK postás az utolsó jogerős határozattal. No nem baj előbb utóbb csak megjön !

Peped 2009.11.17. 20:25:34

@centerhalf: Nahát! SZorgalmasan nyitogasd a postaládád!

suzveg 2009.11.17. 20:27:56

@MENTŐS: @érd: Nem akartam senkit megbántani. Én is itt élek, tisztelet a törekvésekért, láttam is már ilyet, továbbmegyek - el is várom. Egyébként nem egymás ellen hajtunk!, ennek ellenére Univerz megfogalmazásával ebben a formában nem értek egyet.
Az viszont biztos: ha mindezek után nem sikerül a jogos pénzünkhöz hozzájutni - nem hónapok múltán! - akkor én nem hagyom annyiban a dolgot a vezetők nélkül sem! Lesz esélyünk! - azt hiszem használhatok többesszámot, úgy gondolom nem leszek egyedül - meg fogjuk találni a módját, hogy érvényt szerezzünk az igazunknak. Persze a legjobb lenne, ha most minden megoldódna, megnyugodhatnánk, a cég pedig tovább folytathatná sikeres tevékenységét! Ez a csapat többszörösen bizonyította elhivatottságát, tettrekészségét, összetartását, szakértelmét a vezetőktől a beosztottakig bezárólag. Mindenkinek azt kívánom, hogy találja meg továbbra is számításait a cégnél, nyugodtan tudjon dolgozni, élni!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.17. 20:28:17

@Peped: Bocs,de ez annak a jele nálam,hogy kezdek teljesen megfeszülni,totális őrület határa... :) Ilyenkor hülyeséggel vezetem le a feszültséget...

érd 2009.11.17. 20:28:23

@Panda78: Mit fogok enni karácsonykor? ....bájglit szeretem csak!

Peped 2009.11.17. 20:31:43

@Panda78: Nem kívánok feszültséget, de ezek az írások baromi jók!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.17. 20:34:00

@érd: majd keresek egy jó kis receptet helyette,ha megvan ígérem átküldöm e-mail-en... Egyenlőre nekem is fejtörést okoz a kérdés...:)

Peped 2009.11.17. 20:35:43

@Panda78: Olyat küld szegényemnek, amiben az van írva: Nem kell hozzá semmi...Jó, ez csak vicc volt. Olyan kell neki, amibe minden kell. Arra lesz fizu bőven!!!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.17. 20:39:48

@érd: www.mindmzegette.hu/karacsonyi-bejgli-sokfelekeppen-30203
Meg is találtam,az első részt kérem figyelmen kívül hagyni!!!! :)

érd 2009.11.17. 20:41:28

@Dolgozó11: Nem szerettem a diósat!

suzveg 2009.11.17. 20:42:31

A viccekre visszatérve: van némi tartalma is annak a két történetnek, amit írtam, de viccnek is szántam azokat, némileg oldandó a feszültséget. Nem vagyok egyébként viccmesélő. A mostani hangulatom azonban megint előhozott belőlem egy történetet, melynek címe:

Így járt!

Kovács New York utcáin sétál, érdeklődve bámészkodik a forgatagban. Egy üzlet előtt meglát egy automatát, mely piros fényekkel hirdeti: Jobban csinálja, mint a feleséged! - Mi lehet ez? morfondírozik és megáll. Rövidesen odalép a géphez egy férfi, széthúzza a nadrágját és szorosan odasimul. Néhány perc múltán összegombolkozik és elégedetten távozik.
- Na ez engem is érdekel, rohan az automatához Kovács és bedobja az egy dollárt. Széthúzza a nadrágját és vágyakkal telve odasimul a géphez. Kisvártatva éktelen ordítozással hátrébb ugrik. A gépen megjelenik a felirat: A gombfelvarró automata elkészült a művelettel!...

érd 2009.11.17. 20:44:55

@Panda78: Sütni sem szeretek! Olyat küldjetek, ami eleve készen van, és ócsó!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.17. 20:48:47

@érd: akkor ajánlhatom helyette a zsíros kenyeret, kevés vele a macera,na és eléggé pénztárca kímélő... Előre spórolhatsz vele jövőre is! :)

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.17. 20:50:37

gyakorlottabb háziasszonyok hagymát is szeletelhetnek mellé,de csak óvatossan!!! :)

érd 2009.11.17. 20:51:07

@dragfor: Befizetem szűcsöt is!

suzveg 2009.11.17. 20:52:38

@érd: Ráférne némi szabászmunka...

Dolgozó11 2009.11.17. 20:55:35

@dragfor: Neked meg már bunda jár az eszedben? :D

Vasból 2009.11.17. 20:58:08

@dragfor: És ha majd a mai nap után leesik az álla,felvarrom,van hozzá varrógépem!!!!

érd 2009.11.17. 21:02:41

A gyerekeim most szedik össze a bolhapiacra a játékaikat, nekem már lesz mit aprítani a levesbe karácsonykor!
Megyek lefektetem Őket!

téti (törölt) 2009.11.18. 07:40:35

@dragfor: Az biztos, hogy nem leszel egyedül! Legrosszabb esetben is ketten leszünk!
süti beállítások módosítása