HTML

Miről szól a blog?

Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálattal kapcsolatban nagyon sok szóbeszéd látott napvilágot. Megtudjuk vajon valaha az igaz történetét? Hátha.... Egy blog azoknak, akik érintettek.... és azoknak akiket érdekel.

Friss topikok

Linkblog

2009.11.03. 21:14 G. Beatrix

Amit az állítólagos okirathamisítási ügyről tudunk


Amikor a fenntartóváltás megtörtént az egyház egy érvényes, jogerős bejegyzési dokumentummal rendelkezett (ezt természetesen az ügyvédeink és az engedélyező szerv is vizsgálta)
Később, már jóval a fenntartóváltást követően J.S. (horvát állampolgár), önmagát az egyház képviselőjeként igazolva megjelent a Kaposvári Bíróságon, az egyház törlését kérte, amit dokumentumokkal támasztott alá.
A Kaposvári Bíróság vizsgálta a beadványát, plusz iratokat kért be, majd elutasította a kérését az alábbiakra hivatkozva: J.S.-ről a vizsgálat során kiderült, hogy nem is képviselője az egyháznak, valamint az általa benyújtott dokumentumok érvénytelenek.

Ezek után J.S. bírósági kérelmét  továbbította a bíróság az ügyészségre. Nem tudom, mindenki követte e. Az az ember, aki magát hamisan igazolta a bíróságon és hamis dokumentumokat nyújtott be. Ő a mi feljelentőnk.

Tehát most  az ügyészség vizsgálja a következőket: J.S. azt hallotta, szóbeszéd alapján, hogy valami nem volt rendben az egyház alapításánál. Ejha!!!!!!!

Az egyház alapítási szabályai Magyarországon: Minimum 100 fő együttesen kinyilatkoztatja, hogy Ők xy vallási témában egyetértenek, erre egyházat hoznak létre, amit így és így hívnak, szabályoznak, stb.
A Horvátországi Magyar Református Egyház magyarországi alapításánál több mint 160 fő gyűlt össze, akik ezt így gondolták. Részben magyar, részben horvát állampolgárok.
Az alapítási ceremóniáról részletes videofelvétel készült. A jelen lévők istentiszteletet hallgattak, megtárgyalták az egyház fő elveit, majd aláírásukkal igazolták szándékukat.

Az aláíróíven (ezt személy szerint láttam) minden oldal tetején pár sorban össze van foglalva, hogy itt egy egyházalapítás történik, stb. Na ezt a papírt írták alá. Erről felvétel készült. Én mosolygós embereket láttam, sehol egy nagykést senki torkán.
Ezek után J. S. a feljelentését azzal támasztotta alá, a szóbeszéd mellett, hogy 6 fő, horvát állampolgár nyilatkozott, hogy ők nem értették mit írnak alá. (mindannyian szerepelnek a filmen)

Noshát, szerintem ez a történet olyan távolságra van az okirathamisítástól, mint a MÁK a korrekt eljárástól.

Lássuk be, ha bárki aláír egy NEM ÜRES, hanem összefoglalóval megírt dokumentumot, az ugye vagdalkozhat azzal, hogy jaj, nem is értette, de 
1. ha azt az öt sort nem értette, szerintem helyeztesse magát gondnokság alá, mert olyan egyszerűen megfogalmazott dokumentum, hogy egy 12 éves gyerek értené.
2. ha bárki ezzel megy a bankhoz, eltörlik a hitelét? mert bocs, azt hitte, az nem arról szól, hogy vissza kell adni?
Nemár...
A bíróság  tájékozatatta J.S-t: bejelentése alapján a megyei bíróság jelzéssel élt a a Somogy Megyei Főügyészség felé, hogy tegye meg - amennyiben indokoltnak látja -  a büntető eljárásban szükségesnek vélt intézkedéseket annak megállapítására, történt-e névvel, illetve aláírásokkal való visszaélés a Magyarországi Egyháztest megalakulásakor a bíróság előtt okiratként felhasznált alapítói jelenléti íven. Természetesen egy ilyen megkeresésre az ügyészség reagáll.

Ennek még örülhetnénk is... legalább minden koholmány alól tisztázódhatna az egyház egyszer s mindenkorra

Azonban...

Az ügyészségi vizsgálat egyetlen szépséghibája, hogy mivel a feljelentők horvát állampolgárok, a magyar hatóságok lehetőségei igen korlátozottak. Megkeresték őket. Maguktól nem hajlandóak szóban megerősíteni a vallomásukat (hát nem furcsa??????) mert ők félnek a magyar rendőröktől (Ugyanmár....), viszont amíg ez nem történik meg, tudják nyújtani, ezt az okirathamisítási ügyet, ami lássuk be, csak arra jó, hogy a MÁK tudjon ilyen leveleket válaszolni, vagy a PM ezzel takarózni.
Ezer munkavállalót nem véd meg a magyar állam egy külföldi állampolgár vádjaival szemben, aki egyszer már bizonyította, hogy csalással próbálkozik.
És ami még kérdés lehet. Igen, telefonon felhívtam J.S.-t, aki arról tájékoztatott, márpedig Ő nem kedveli Püspök urat, évek óta személyes ellentétek vannak köztük (ezt nem fejtette ki). És 20.000 ellátott, 1.000 munkavállaló? "Minden háborúnak vannak áldozatai" így a válasza.
Lehet,  hogy bármelyikünknek rohangászik egy félőrült ellensége a világban, akiről talán nem is tud. De hogy adott esetben a magyar állam 1.000 munkavállalót nem véd meg tőle...
Hát ezt ítéljék meg Önök.
Az egyház alapításával, és a feljelentéssel kapcsolatos dokumentumokat igyekszünk még a mai nap folyamán feltölteni. Ja, és egy gyors fejszámolás... ha 160 főből 6 nem tudta épp mit csinál (ezt már mégegyszer külön nem minősíteném)... de a jogszabály szerint 100 fő is elegendő lett volna... akkor valójában mennyi is az esélye, hogy az egyházat törölni kell? Mert hogy 160 ember - 6 ember,  az kevesebb volna mint 100 ember?

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetszolgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr471497037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hani1 2009.11.04. 09:06:00

"Hát ezt ítéljék meg Önök."
biztos sokan megértették, de vajon Oszkó és Bajnai is ?

bibo71 2009.11.04. 09:09:17

@hani1: Engem is EZ érdekelne. Dr Szűcs már szinte kevés itt. Ki lehet a legnagyobb kutya? Ez izgat!

feleség2 2009.11.04. 11:13:35

hát én se josolok sok jot a nevek hallatán

evilági 2009.11.06. 11:03:38

Bocsánat, de nem bírom magamban tartani! Álmomban sem mertem volna gondolni, hogy egy évek óta jól működő céget így ki lehet csinálni.Azt hittem, ha jól végzem a dolgomat, nem érhet baj. Igazándiból itt mindenről esett már szó ,de az "egyházról" nem. Pont olyan személy rakott alánk, akinek az lenne a HIVATÁSa, hogy NE ÁRTSON, és még az ellenségét is szeresse (vagy valami ilyesmi) , ja! és az "elesetteken segítsen"! Elgondolkodtató ugye?
Gondolom az a nagyon kedves és becsületes és elhivatott és tudomismégmilyen egyházi személy az elmúlt hónapokban nem győz gyónni a bűneiért (remélem rározsdásodik a gyóntatófülke ajtaja)!
SZERINTEM, ( és még sokak szerint is) mindenki tegye a saját dolgát: a pék süssön, a kovács patkoljon, az ápoló ápoljon ,a pap imádkozzon...
A meglátásom szerint egy kicsit összekeveredett a vallás a politikával és a gazdasággal. Vajon miért?...
Vannak a környezetemben hívő emberek, akik elmondásuk szerint tudnak imádkozni bárhol, bármikor, ingyen.
Elmesélek egy gusztustalan történetet:
Van egy betegem, aki elmesélte, hogy isten hogyan segített rajta. Mégpedig az történt, hogy ő és a férje családja különböző vallású volt. Mikor terhes lett, a két család összeveszett a leendő gyermek hovatartozása miatt. Ez a kedves "kismama" este azzal feküdt le, hogy (Istenem segíts rajtam!) fohászkodott. Reggelre elvetélt, és ő baromi boldog volt, hogy megoldódott a problémájuk. Mikor ezt elmesélte ,elmagyaráztam neki ,hogy ez világi embereknél úgy történik, hogy nagyon örülünk a magzatnak, és ha elhal esetleg (ne adj Isten) kiborul az egész família.Ez az én értelmezésem szerint egy családon belüli vallásháború volt.Én a gyerekeimet jónak nevelem én magam is jónak tartom, és ez a fontos,semmi más! A nénit azóta is pelenkázom,stb. nincs harag, csak kikértem magamnak, amikor azt mondta "ránk", hogy "bűnősök".
KIJELENTEM: hogy a vallás magánügy, és senkit nem állt módomban megbántani !!! Akinek nem inge ne vegye magára! Üdv. mindenkinek!
Mutassunk jó példát, legyünk jók, és a világ is jobb lesz tőlünk!
süti beállítások módosítása