HTML

Miről szól a blog?

Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálattal kapcsolatban nagyon sok szóbeszéd látott napvilágot. Megtudjuk vajon valaha az igaz történetét? Hátha.... Egy blog azoknak, akik érintettek.... és azoknak akiket érdekel.

Friss topikok

Linkblog

2009.10.29. 23:37 ZZ

Események 2009.10.29.

Ma újabb hírekkel gazdagodtunk. Minden nap azt hiszem, hogy ennél alább már nem adhatjuk. De mégis....

Hírek:

A Szociális Minisztérium a mai megkeresésekre azt nyilatkozta, hogy nem érti a finanszírozás elakadását és azon dolgozik, hogy rendeződjön. Továbbra sem értem, hogy mi ebben ennyire bonyolult. Lassan az sem világos, hogy a PM kivételével minek fenntartani minisztériumokat? Állítólag úgysem dönthetnek semmiben.

Miután a hét eleji indok, miszerint azért nem fizetnek, mert nem adta be elszámolását a Megmentő szintén megdőlt (mivel a Megmentő leadott elszámolást és a MÁK vissza is jelzett) újabb fejezetnél tartunk. Jön újra a MÁK ellenőrizni a Megmentő elszámolását! A május 20-ig terjedő időszakra. Bár a saját jogerős határozatát a MÁK nem hajtja végre, de az Alvinczi, mint jogutód álljon készen azonnal. Ha nem dolgoznának fizetés nélkül, akkor ki adná Önöknek az anyagokat? Gondolom a jogutód lenne a hibás!

És mindezt röpke pár órán belül ki tudták küldeni ahhoz képest, hogy eddig azt mondták nem is adott le elszámolást.

Mindezek után nekem senki ne mondja, hogy ha akar, akkor az államigazgatás nem tud gyorsan intézkedni! 

Miután ez sem lehetett indok, jött ma (több helyről is), hogy azért nem tudnak fizetni (pedig gondolom akarnának...), mert az Alvinczinek köztartozása van. KÖZTARTOZÁSA!

Hát könyörgöm. Amikor az állam jogszabályokat sértve a mai napig nem utal az ellátásért normatívát, akkor miből fizette volna ki a járulékokat??? Hisz a béreket sem tudta átutalni! Ha nem juttatták volna ide, nem lenne köztartozás. Azt nem fizette ki, amit nem kapott meg.

Azt hiszem ez felülmúlt ma minden elképzelést. Hogy bárkinek is - akárki találta is ki -van bőr a képén erre hivatkozni, ez olyan messzemenő pofátlanság (és próbáltam eddig moderálni magam, de ez nálam teljesen kiverte a biztosítékot), amit csak szándékos rosszindulattal lehet elkövetni.

Nem tudom ki, vagy kik kapálóznak a kifizetés ellen. Nem tudom, hogy milyen indokot tudnak saját lelkiismeretük megnyugtatására kitalálni. Egy biztos!

Több, mint 1.000 ember fizetés nélkül dolgozik lassan 3 hónapja. A tények ismeretében ez NEM az állam pénzének védelme! Közel 20.000 idős ember ellátásának veszélybe sodrása, gondozásuk megszüntetése NEM az állam pénzének védelme!

És elkezdhetünk kitalálni még számos kifogást, hogy miért ne kelljen szociális ellátásokat végezni! De ez sem lesz az állam pénzének védelme!

Gondolkozzanak erősen, hogy hány indoka lesz még a jogosan járó pénzek visszatartásának! Ne ismerjék be, hogy hibáztak, hogy hibázhattak! De TISZTELT DÖNTÉSHOZÓK (a blog-ot úgy tudjuk azért Önök is megnézik néha... gondolom keresik Önigazolásukat) álljon már ki valaki és merje azt mondani, hogy a szociális ellátásban résztvevő idős rászorult emberek számát nem szeretnék egyetlen fővel sem növelni. Hogy inkább munkanélküli segélyt fizetnének most dolgozó embereknek, mert Önök ezt így látják jónak! A jogszabályokat nem mi hoztuk és nem mi találtuk ki.

Gondolom Önök közül minden hónapban mindenki megkapta a fizetését....

Sok sikert az elköltéséhez!

Itt van azért az FSZH egy levele, ami a Tisztelt MÁK részére is irányadónak kellene, hogy legyen. Nem én írtam, buta, egyszerű "megbélyegzett állampolgár".

Ez a dokumentum a pécsi MÁK-nál volt amikor az Alvinczi iratismertetést kért.

Nem ismerem ugyan, de minden tiszteletem a levél aláírójának! (Bár lehet, hogy ezzel nem teszek jót most vele.)

szeretetszolgalat.blog.hu/media/image/Pirisi_level/M%C3%81K%20p%C3%A9cs%20091013_Page_1.jpg

szeretetszolgalat.blog.hu/media/image/Pirisi_level/M%C3%81K%20p%C3%A9cs%20091013_Page_2.jpg

 

19 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetszolgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr191485488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balika21 2009.10.30. 07:12:21

Jobb reggelt!
Ehhez valóban nehéz hozzászólni.
Egyértelmű, hogy nem akarnak fizetni.
Ezeknek az embereknek a "magasrangúságukon" kívül van valami emberi értékük?
Kedves Urak, illetve közvetítőik! Ha olvassák ezeket a hozzászólásokat, remélem látják, hogy hány ember életét teszik tönkre. Gondozottaink között vannak pszichés betegséggel rendelkező hölgyek, urak. Nemrégiben egyikük beszedett egy csomó gyógyszert, egész délelőtt ott kellett lenni nála, hogy ne legyen belőle tragédia. Jó néhány gondozott állapota romlott, sajnos többen agyi infarctust kaptak, több segítségre szorulnának. A kolléganők némelyike lebetegedett. Egyiküknek 2oldali tüdőgyulladása van, de még így is dolgozni akart, mondván, hogy nem akarja cserben hagyni a gondozottjait. A másik fullad, nem tud nyelni, komolyabb kivizsgálásra van szüksége, mert nem tudják mi baja. Hallottak már arról, hogy a rossz pszichés állapot milyen romboló hatással van az élő szervezetekre ( nem csak az emberi szervezetre ) ? Ezeknek az embereknek az immunrendszerük a sok feszültség, a jövő iránti félelem, a helytelen táplálkozás miatt annyira legyengült, hogy lassan ők is segítségre szorulnak. A kolléganők együtt sírnak a gondozottakkal, mert nagyon kilátástalannak látják a jövőjüket...
Ezek a sorsok sem hatják meg Önöket? ( Megemlíteném, hogy még ma is, ha sikerül felderíteni egy-két volt fasiszta tömeggyilkos hollétét, akkor bíróság elé állítják őket. ) Ezt a hidegháborút, amit Önök folytatnak a cég ellen minek neveznék? Hány ember életét szeretnék még tönkre tenni?
Sajnálom, hogy ma Magyarországon, egy állítólagos jogállamban ez megtörténhet.
Szeretném Önöket megkérni, hogy a sötétségből bújjanak már elő és álljanak ki a nyilvánosság elé, mondják el a közel 2000 alkalmazottnak, hogy nincs tovább, keressenek más munkahelyet, ha tudnak, mondják el a közel 20000 gondozottnak, hogy nincs tovább, nem jár nekik segítség, mert Önök így döntöttek. Ne fedezékből tegyék ezeket a sunyi dolgokat. Legyenek "tökösek" és merjék már felvállalni a döntéseiket. Kérem, ha már nem akarnak fizetni, legalább ennyit tegyenek meg, a tisztesség és az emberségesség miatt, mert van lelkiismeretük, van szívük, amelyben talán lakozik még némi szeretet.... s talán eszükbe jut, hogy talán épp az egyik kolléganő látná el az Önök hozzátartozóját, aki egyszer segítségre szorul...tisztességgel, becsülettel, megadván azt a segítséget, amire épp akkor, ott szüksége van, szeretettel, mert azt hiszem, hogy az ÉLET-ben ez az egyik legcsodálatosabb dolog...

centerhalf 2009.10.30. 08:54:46

Z.Z. Most olvastam a leveleket. Ezekre nehéz úgy írni hogy senkinek a méltóságát ne sértsük meg. Ez egy mocskos piszkos gerinctelen banda . Remélem olvassák és értik is ezt Pécsen és a P.M. -ban is !

"Can't Stop The Signal..." 2009.10.30. 09:54:07

"22-es csapdája"

Már vártam, hogy mikor jönnek elő vele a "felsőbb szervek"

"Can't Stop The Signal..." 2009.10.30. 09:59:53

ez azt hiszem leír mindent, idézet innen:hu.wikipedia.org/wiki/A_22-es_csapd%C3%A1ja

"A regényben a 22-es csapdája más formában is megjelenik, ugyanis egy idős úr úgy magyarázza a 22-es csapdáját, hogy joguk van minden olyant megtenni, amiben nem tudjuk megakadályozni. Azonban a regényben Yossariannak szembesülnie kell azzal, hogy a 22-es csapdája, mint szabály, hivatalosan nem is létezik, így fellebbezni, eltörölni, de még csak megkerülni is lehetetlen. Ez a tény, hogy van egy olyan szabály, mely miatt nem győzhet soha az ember, de ez a szabály hivatalosan nem is létezik, a történet fő mozgatója"

50barika 2009.10.30. 16:33:16

Én már nem sokáig bírom ezt a témát hogy fizetnek vagy nem fizetnek.Valakinek pontot kellene rakni végére.

50barika 2009.10.30. 16:35:44

Hol volt hol nem volt ez a mesék ideje de ez az idö már régen lejárt.

lysmask 2009.10.31. 14:03:43

Sajnálattal olvasom ezeket a sorokat, és őszintén felháborít, hogy ilyet meg lehet tenni egy "elvileg" demokratikusan működő országban.

Egyértelmű, hogy felsőbb politikai utasításra akasztják meg folyton a kifizetéseket, és sorra jönnek az újabb és újabb okok, ami miatt nem történik meg a normatíva átutalása.

De kérdem én mindenkitől, nem lehet ennek nagyobb visszhangot adni kedves Uraim, Hölgyeim? Nem lehetne nap mint nap megjenni a sajtóban, csak hogy nyomást gyakoroljanak a "politikai elitre"? Híradók, nyomtatott sajtó, internet és minden egyéb?
Közös összefogással lehet csak előbbre lépni ebben az ügyben, úgy érzem. Ha kell, akkor itt az ideje magasabb rangú emberek felé lépni (köztársasági elnök pl), kiáltani nekik, hogy vegyék már észre mi folyik ebben az országban, mit meg lehet tenni munkavállalók és gondozottak ezreivel???!!!

Nem prtóbálkoztak azzal, hogy jogi úton lépjenek fel? Hiszen jogerős engedélyekkel rendelkeznek???

Dolgozó11 2009.10.31. 14:25:31

@lysmask: Kérlek olvasd el az összes bejegyzést a blogon. Feltették a feljelentést is ismeretlen tettes ellen.

"Can't Stop The Signal..." 2009.10.31. 14:33:15

@lysmask: hosszú , de ha végignézet a blog bejegyzéseit rájössz:
1. média: nem igazán foglalkoznak vele, talán félnek a következményektől
2. magasabb rangú emberek. van, volt, ha átolvasod ezt is részletesen megtudod.
3. jogi út is van, azok "eredményeiről" is találsz leírást

zöldszegfű 2009.11.01. 20:13:08

Gondolatmenet!

Hetek óta követem az esményeket.Egy nagyon fontos dolog!Nem dolgozom a cégnél,nincs rokonom ismerősöm aki érdekelt lenne az események sodrásában.Csupán véleményem van.Május óta nem kap a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás pénzt az államkasszából.Miért is?Remélem senki nem gondolja komolyan,hogy Magyarországon ma az állam finanszíroz olyan tevékenységet ami nem hoz az államkaszának semmit.Miért nincs a szervezetnek bevétele?Miért nem kérnek az idős gondozottaktól egy jelképes összeget ami finanszírozna bizonyos szolgáltatásokat vagy a munkabéreket?200000 gondozottról beszélnek!Úgy gondolom 5000ft/hó nem egy nagy összeg és máris van a kasszában pénz.Tudom,most jönne a válasz:nincs az időseknek pénze!Ezt ki mondja?Ők,vagy akik a szolgáltatást nyújtják!?Ma az embereknek arra van pénze amire áldozni szeretnének.(kereskedelemben dolgozom,látom ki mire költ)PL:az alkoholista nem mondd le a napi több liter borról,a dohányos az 1-2 doboz cigiről,a hölgyek a szoliról műkörömröl,az urak a műszaki dolgokról...sorolhatnám.Az egyház miből tartja fenn magát?Az egyházadóból,ami nem kevés pénz!Majd ha a M.Á.K látja,hogy nem csak követelnek hanem tesznek is valamit a cég megmaradása érdekében akkor biztosan nem ül tovább 800 millión,nem keres különbözö nevetséges kifogásokat hanem utal.Vagy az a baj,hogy nem megfelelő emberek vannak nem megfelelő helyen és semmit nem tesznek azért,hogy több mint 1000 ember munkahelye megmaradjon?Ezeket az idős embereket a hozzátartozók vihetnék elfekvőbe,öregek otthonába de azt tényleg nem tudnák megfizetni.Aki elolvassa ezt a blogot csak egy dolgot tegyen,gondolja végíg tiszta fejjel,mit is akar az Alvinczi valójában.Itt az ideje elindulni egy olyan úton amin végíg lehet menni.Sok sikert a vezetőknek,az alkalmazottaknak kívánom,hogy a következő havi bérüket időben megkapják.

sunsine1 2009.11.01. 22:16:29

én gondozónőként dolgozom az alvinczinél, lassan 3 havi fizetésemet még én sem kaptam meg, de ugyanúgy lelkiismeretesen végzem a munkám. most kit hagyjon az ember cserbe- az idős embereknek szükségük van napi gondoskodásra. figyelemre - de sajnos elég sok idős ember nem igen teheti meg hogy havi több ezer forintot kifizessen - pláne most, hogy a nyugdíjukat is beszabályozták. a gondozottaim többségének csak a gyógyszerre majdnem havi 15000 ft-os kiadásuk van.
az egész dologban az a szomorú hogy a hatalmas BKV-s végkielégítésekre van pénz - tőlük nem sajnálja az állam. épp a mai nap halottam már név szerint nem emlékszem ki az illető de köztiszteletben álló - a munkájában vétett felfüggesztették - de mivel a közelmúltban elérte a nyugdíjkorhatárt elvonult nyugdíjba, megszüntették ellene az eljárást és a fizetését is folyósítják.
hát itt kezdődnek a gondok mikor a közélet felsőbb vezetői azt tehetnek amit akarnak - így is - úgy is jól járnak. ilyenekre nem kellene hogy pénz legyen.
itt a cégnél pedig aki munkát ad több ezer gondozónőnek - megmenekülve a munkanélküliségtől - sajna azért men tudnak fizetni mert van vki aki bármit megtehet!!!!!!!!!!??????????
én bízom abban hogy talán minél előbb rendeződik ez a dolog mindenki megkapja az elvégzett munkáért járó bérét.

tibee01 2009.11.02. 08:16:13

@zöldszegfű: ez a gondolatmenet sajnos nem jarhato ut..
Ne arra gondolj, hogy Bp-en a nyugdijasok egy reszenek arra is van penze, hogy nyaralni jarjon, meg kirandulni. A videken elo kisnyugdijbol eloknek sokszor 40Ft tobbletkoltseg is megterhelo es nem fer bele nekik (sajnos)..

Kyrenia 2009.11.02. 09:59:04

Kedves Zöldszegfű!
Az látszik, hogy nincs érdekeltséged a dologban, mert ha lenne, nem így vélekednél! És nem csak a jelzőrendszerről van szó, hanem a házi segítségnyújtásról is. Nem ugyanaz a kettő. Valóban nincs bevétele a cégnek, de azt gondolom, hogy ahogyan az orvosi ügyelet fenntartásáért nem kell havi díjat fizetni, úgy a jelzőért sem kellene kérni. Én jelzős gondozónő vagyok és éjjel-nappal készen állok arra, hogy kimenjek a riasztás helyszínére. Nagyon sok családtagnak megnyugvást jelent, hogy van, aki segít idős hozzátartozójának. Biztosan kívülről másképp látszik a dolog, de én is azt gondolom, hogy addig, amíg végkielégítésekre, felőbb vezetők fizetésére, metróépítésre, börtönben ülő politikus havi bérének utalására van pénz, addig legyen erre is! De azért köszi a hozzászólást!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.02. 10:32:24

@zöldszegfű: Kedves Zöldszekfű!
Azért lenne az állam feladata a normatívát utalni,mert a törvényt ő írta elő,hogy kötelezően fenn kell tartani házi gondozói és jelzőrendszeres szolgáltatást 1:3 arányban.... Tudod,ha előírnak "megrendelnek" egy szolgáltatást,azért fizetni is kéne?!!! Vagy nem?

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.02. 10:36:50

bocsánat zöldszegfű-t akartam írni...

G. Beatrix 2009.11.02. 15:17:29

Kedves Zöldszegfű!
Köszönjük, hogy érdekeltségek nélkül is figyelmet szentel a problémánknak, de én is hozzátennék pár dolgot az előttem szólók véleményéhez. Kötelezően ellátandó állami (önkormányzati) feladat. Így definiált a házi segítségnyújtás. Ezt elláthatja önkormányzat, civil, vagy egyházi fenntartó. Jogszabályok határozzák meg, hogyan, miként, és ezért az állam mennyit kell, hogy fizessen. Ez ma Magyarországon a törvény. Persze az is egy hozzáállás, hogy "aki ma Magyarországon állami feladatokba energiát, és pénzt fektet, megérdemli, hogy így járjon, mint maguk" egy minisztériumi köztisztviselő arany érvényű mondata. Hát lehet, hogy így van, de ez elég nagy szegénységi bizonyítvány. Az államra, és ezen keresztül az országra nézve is. Ne csináljunk úgy, mint ha az Alvinczi Szeretetszolgálat lenne az egyetlen, aki ilyen szolgáltatásokat végez ma Magyarországon. Mert nem az. Vannak, akiket kiemelten pozitív megítélést kapnak, amellett, hogy bizton mondhatom, egy elégedettségi felmérés (egy pártatlan) csodákra világítana rá. Nem értem, mit kéne látniuk, hogy mit tegyünk még le az asztalra?????? Ugyan, ugyan. Az elmúlt öt évben elég sok mindent sikerült úgy érzem letenni. És tudja mit? Minél sikeresebb volt a szolgáltatás, annál nagyobb volt az ellenállás. Mert ma Magyarországon jól csinálni valamit nem divat. Biztosan van abban valami, hogy mi ennyi ellátottat gondozunk. Ja! Munka! Nem kevés!!! De hát a dögöljön meg a szomszéd tehene országában élünk, úgyhogy ez jutott.
Az idősek 5000 forintjához pedig annyit tennék hozzá, hogy pár száz fős kis falvakban nem az a réteg él. Ha valóban Pesti, és bemenne egy két ilyen településre, vagy házba... hát lehet, hogy azt gondolná, ez nem is ugyanaz az ország.... vagy földrész.

Hujbi67 2009.11.02. 19:06:52

Ma voltam a bankban! Gondoltam megpróbálom! Nagy segítséget kaptam! Akinek van kedve, egy kicsit matekozzon velem! A személyi kölcsönömmel kapcsolatban a köv. segítséget kaphatom: 6 hónapig csak a felét kell fizetnem / 16 ezer helyett 8-at / A 6. hónaptól azonban 1000 ft-al megemelik a törlesztőrészletet. Mivel 5 évről van szó, ez ugye 60 ezer. És most jön a lényeg! Mivel 6 hónapig csökkentett részletet fizettem, ezért a futamidőt megnyújtják 6 hónappal! Tehát plusszban fizetek még 6x17 ezret. Magyarul, most 48 ezerrel kevesebbet fizetek, azonban ez nekem 162 ezerbe fog kerülni! Elgondolkodtam! Ha beperelném a M.Á.K.-ot, nem csak az elmaradt munkabéremet kérném kamatostul, hanem mondjuk még kártérítést is. És mivel sokan vagyunk hasonló cipőben, azt hiszem az államnak sokkal olcsóbb lenne a normatívát kifizetni!

zsike 2009.11.02. 19:48:16

Gondozónő vagyok egy kis faluba.2 kis gyermekem van.rendesen végzem a munkám hetekig lázasan betegen jártam dolgozni mert tudtam várnak.aztán kidőltem nagyon beteg lettem engem is ápolni kellett.most megint dolgozok.de meddig .ezeknek az embereknek szükségük van ránk.nekem több olyan gondozottam van akinek valamelyik végtagja hiányzik.van akinek nincs senkije.menjen idős otthonba?ők is emberek nem értem hogy lehet róluk így beszélni .van akinek még élelemre se futja.mi is megöregszünk habár a jelenlegi körülmények miatt nem tudom akarok e.nem tudom mit hoz a holnap.már nem tudom mit mondok a gyermekeimnek miből vesznünk kis csizmát.miért maradtak el a közös vacsorázások és anya miért szomorú?

Peped 2009.11.02. 20:32:13

Kedves ZÖLDSZEGFŰ!
Gondolom, nem véletlenül vette fel ezt a nevet, mert az a sok ZÖLDség, amit itt összehordott, elég nagy éretlenségre utal. Örülök, hogy nem gondozónő, mert aki ilyen hozzáállású, szociálisan nulla, az ne is akarjon e munkakörben tevékenykedni. Iszonyattal olvastam a sorait. Szerencsére, nem vagyunk minden ilyenek. Nekem volt nagyapám, nagyanyám, akiket imádtam, és nem szerettem volna olyan sorban látni, akikről Bea ír. Márpedig a kis falvakban, kisebb településeken az idősek nem pazarolnak!
A gondozónők tisztességesen dolgoznak, az időseknek ők a mentsváruk! Az állam meg fizessen azért, amit egy törvény megalkotásával megrendelt. Nem érdekel a MÁK semmiféle kifogása, a PM-ről meg szintén megvan a véleményem. Holnap fel is megyek a PM-be, és jól megmondom. De lehet, mégsem megyek, mert a végén letagadnak. Kiderül, nem isvagyok! Eszméletlen!!!
süti beállítások módosítása