HTML

Miről szól a blog?

Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálattal kapcsolatban nagyon sok szóbeszéd látott napvilágot. Megtudjuk vajon valaha az igaz történetét? Hátha.... Egy blog azoknak, akik érintettek.... és azoknak akiket érdekel.

Friss topikok

Linkblog

2009.10.28. 11:42 ZZ

"vissza alakulunk Megmentővé" ???

 Hát akkor ezt is tegyük egy kicsit tisztába:

A jelenlegi helyzet szerint létezik egy Magyarországon bejegyzett egyház. (Jogerősen, működően) Létrehozott egy egyházi, jogi személyiségű szeretetszolgálatot. Ennek neve Alvinczi Péter Szeretetszolgálat.

Létezik egy fenntartóváltás (szintén jogerősen), ahol a Megmentő Kht. a jogszabályoknak megfelelően jogutódlással átadta teljes működő rendszerét az Alvinczi Péter Szeretetszolgálatnak. 

A Szeretetszolgálat beadta minden papírját és kérelmét a hatóságoknak. A hatóságok közül egy, a MÁK valamiért nem tartja fontosnak a jogszabályok betartását, így nem fizet. Kihasználta az összes lehetőségére álló idő, de ez után kénytelen volt kiadni a szintén jogerős (!) határozatát a fizetésre.

Felfüggesztette ezt ugyan a kifizetés napján (nem jogerős!), de sem az indok, sem a fizetés visszatartása nem egyezik a hatályos szabályozással. A felfüggesztése ellen benyújtott fellebbezést a MÁK tudomásunk szerint a mai napig nem továbbította a másodfokú hatósághoz, mondván "lehet, hogy saját hatáskörben módosítja azt". Ezzel ellentétben egy televíziós megkeresésre írásban tájékoztatást adott, hogy nem kívánja megváltoztatni ezt. Telefonon történt beszélgetésnél erre a kérdésre, hogy mi is történik, hosszú csend.....

A PM egyik vezetője szerint ha a társaság visszaalakulna "Megmentővé" azonnal utalnának, természetesen egy kisebb összeget.

Hogy is van ez?

A "Megmentővé visszaalakulás" esetén egy ma már nemlétező engedélyre történhetne kifizetés???

Ha átadnánk az önkormányzatoknak vagy kistérségeknek, akkor egy nemlétező engedélyre kifizetne a MÁK???

És ha megcsináljuk? Holnap valaki bead a Megmentő, vagy a térségek ellen egy feljelentést akkor abban a pillanatban a fizetés előtt megint azt mondják, hogy BOCS NEM FIZETÜNK pedig kellene? Most is ez zajlik. Ártatlanság vélelme? Dehogy...

Ha átadás történne, akkor már mindenki elhinné, hogy dolgozik itt majd 2.000 ember???

És mi lesz az eddigi bérekkel? Azt mondják majd, hogy minek fizessük ki? Azt mondják majd, hogy nincs is ellátás az Alvincziben?

EL NE HIGGYÜK!!! A HIVATALOS DOKUMENTUMOKRA ÉS A JOGERŐS HATÁROZATOKRA NEM AKARNAK FIZETNI!

EGY JOGSZABÁLYOKNAK ELLENTMONDÓ LEHETŐSÉG VISZONT LEHETŐSÉG LENNE?

Ebbe bele sem merek gondolni hová vezet ez. Mi is itt a cél? És az ellátottak? És a gondozók? 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetszolgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr141481050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torna2 2009.10.28. 14:42:05

Komunisták Maradtak És Vanak! Nem Érdekük Hogy Nekünk Kifizesék A PÉNZÜNKET! INKÁB NYARALOT VEGYENEK! FOFO

ritisi (törölt) 2009.10.28. 15:12:02

Igazad van! valakinek még kell a mi pénzünk végkielégítésnek vagy év végi jutalomra!!

Peped 2009.10.28. 15:55:33

Azt gondolom, hogy amit eddig nem fizettek ki, amin eddig ültek, ha megnézzük, mennyi kamatot kaphattak rá, iszonyú összeg jön ki. Nekem elég lenne jó hosszú időre. Úgy érzem, nem mondok nagyot, ha a 20-30 milliót kóstolgatom, mint lehetőséget. Abból már fizethet a MÁK a dolgozóinak karácsonykor jutalmat, igaz?

torna2 2009.10.29. 12:45:10

Peped igazad van ! Nekünk Csak Nézni lehet a nagyokat !Mi nemtudunk honapokat várni! És Irtam hogy holnap felmondok és csak sértéseket kaptam! Köszönöm Alvinczi Hogy dolgozhatam!Remélem hogy az urak is kerülnek ijen hejzetbe! De remélem több emberel nem fogják ezt teni mint velünk! És hogy a felelösök elismerik.

tibee01 2009.10.29. 14:48:59

@torna2: ki az ebben az orszagban, aki azt mondja: "Igen en vagyok a hibas!" ?
süti beállítások módosítása