HTML

Miről szól a blog?

Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálattal kapcsolatban nagyon sok szóbeszéd látott napvilágot. Megtudjuk vajon valaha az igaz történetét? Hátha.... Egy blog azoknak, akik érintettek.... és azoknak akiket érdekel.

Friss topikok

Linkblog

2009.10.28. 17:19 ZZ

Napi jelentés 2009.10.28.

A Bea válaszolt egy hozzászólásra. Úgy gondolom ez megér egy új bejegyzést:

" Valóban, sajnos a Mi türelmünket is kikezdte már a dolog. Valójában az elmúlt kb. 2 hónapban, mint hamupipőke, már kitakarítottuk a házat, megvarrtuk a mostohanővérkék báli ruháját, megfőztünk, sőt a kölest is kiválogattuk a darából, mert gyakorlatilag nap nap után kapjuk az újabb és újabb feladatokat. Tegnapi nap folyamán emeltek kifogást egy elmaradt dokumentum miatt, amit reggel lefaxoltunk hogy 1 hónapja!!!!! elkészült. A fax után 4 órával!!!!!!! már megkaptuk rá az ellenőrzési értésítést. Hát nem egy Pécsi MÁK, ahol minden dokumentum a határidő utolsó napján készül. Őszintén szólva ilyenkor nekem is nagyon nehezemre eseik biztatónak lenni, a mellett, hogy tudom, jelenleg sok jó ember dolgozik a megoldáson, és egyszerűen nem akarom elfogadni, hogy ilyen szinten a törvénytelenség, diktatúra legyen az úr Magyarországon. Reménykedem benne, (és lehet írni, hogy naív vagyok), hogy valamelyik képviselő (ha már azt az átok kölest is kiválogattuk úgyis), jön a varázspálcával, és ha nem is hintót, de legalább egy szekeret varázsol ki ebből a rohadt tökből, amit jelenleg a Magyar Állam vezetése képvisel felénk. 
Példának okáért Oszkó Péter Pénzügyminiszter, aki bár a legfelsőbb vezetője lenne annak a szervezetnek, aki szándékosan el próbál minket lehetetleníteni, de az elkövetkező hetekben olyan elfoglalt, hogy majd valamikor hetek múlva tudna erre a problémára egy fél órát szakítani, miközben 1000 ember munkahelyéről van szó (egy olyan országban, ahol ma is 2700 ember elbocsátását jelentették be). Ja és ez az 1000 ember az általa felügyelt hivatal hibájából kerülhet utcára.
Ez az érem egyik oldala, a másik pedig valóban azok a képviselők, akik erőn felül próbálják megoldani a problémáinkat. Múlt héten a Szociális Minisztérium arról tájékoztatott, hogy teljesen rendben találják a működésünket, számukra ez egy nagyon fontos szolgáltatás, és minden erejükkel azon vannak (többek közt a minisztériumi egyeztetéseken), hogy megoldják a problémánkat, és kieszközöljék a kifizetést.
Így sajnos a jövőnk azon múlik, hogy melyik oldal lesz az erősebb, amit valóban nehéz megjósolni. A magunk részéréről igyekszünk minden elvárásuknak megfelelni, és bár a köles hasonlat lehet hogy gyermetegnek tűnik, de sajnos már ezen a szinten működnek a számonkérések.

Csak remélni tudom, hogy a Szociális Minisztérium észérvei meggyőzőbbek lesznek a MÁK, vagy a Pénzügyminisztérium spórolási kísérleteivel szemben."

26 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetszolgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr851481953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Can't Stop The Signal..." 2009.10.28. 19:29:14

Gondolom már gondolt elöttem is valaki rá, de nincs valami felülvizsgálati szerve a MÁK-nak? (vagy valami hasonló)

torna2 2009.10.28. 19:29:51

Tisztelt Gál Beatrix!
Leírom-annak ellenére-,hogy pénteken felmondok valószinüleg, hogy nagyon szerettem ezt a munkát, és a gondozottaimat is.A településen ahol élek, az önkormányzat, és a körzetiorvos kezdetekzől fogva kétkedve, sőt már szinte ellenségesen fogadta, a munkánkat.mindig hangoztatva az egész szeretetszolgálat kétségességét..A körzetiorvos felhívta ma a figyelmemet,hogy nem írhatna ki táppénzre, mert az Antsz??,szerint a munkáltatóm nem bejegyzett cég!?Ezek az orvos szavai.Ezért,csak péntekig irt,ki amikor is felmondok, mert a szabadságom elfogyott.Ez rám nézve megalázó,de mivel itt élek és betegség esetén a gyermekeim is rávannak sajnos utalva-nem tellik maszek orvosra-ezért nem vitatkozhatom vele.Igy hát nincs más választásom.Nem írok négy gyermekemről meg a helyzetünkről, mert úgy vettem észre Zelenák urat nagyon irritálja, ha valaki a gyermekeire hivatkozikÜdv

kariby 2009.10.28. 19:40:02

@torna2: ugyan nem Gál Beatrix vagyok, de nálunk is volt aki felvetette, hogy nem vagyunk bejegyzett cég. Erre a válasz az, hogy mivel ez egyházi szervezet,nem kell cégbíróságon bejegyeztetni, tehát nem is szerepel cégjegyzékben. Adószáma természetesen van, s működési engedélye stb. Mivel ZZ-nek is vannak gyerekei gondolom tudja, hogy milyen felelősséggel jár,de én is úgy gondolom,h nem kell mindig rájuk hivatkozni,akinek a gyerekei ellátása veszélyben forog,az természetesen lépjen megélhetésük érdekében,a türelem és a várakozás főleg azoknak szól,akik megtehetik,h várnak még egy keveset (van párjuk aki dolgozik,v.egyéb megélhetési lehetőség) De ez az én véleményem...

ZZ 2009.10.28. 21:30:25

@torna2:
Tisztelt torna2!
Ez elég zavaros amit ír az ANTSZ-ről és az orvosáról. Ha ez így van, akkor az orvos nem mondott igazat Önnek (nyilván tévesek az információi és nem más miatt nyilatkozott így).
A gyerek kérdésben pedig szerintem "kabátlopás" esetébe keveredtem. Én csak válaszoltam. Ha végig olvassa az előzményeket szerintem megváltozik a véleménye.
Üdvözlettel,
Zelenák Zoltán Mihály

ZZ 2009.10.28. 21:40:23

Megjegyzése már csak azért is érdekes, mert az Önök térségében és településén elég régen jelen van az ellátás.
Régió vezető is elérhető közelségben van. Ha kívánja, első kézből kaphat információt.

G. Beatrix 2009.10.28. 22:24:27

Tisztelt Torna2!
Az orvosa súlyos szereptévesztési problémákkal küzd (ami valóban nem az Ön hibája).
Azt hittem a házi orvos a beteget vizsgálja, nem pedig a beteg munkáltatóját.
Ráadásul valóban értelmezhetetlen, amiket mond.
Nagyjából sajnos el tudom egyébként a helyzetét képzelni, mert 700 településhez 700 háziorvos tartozik. És bár szerencsére jelentős többségük rendes, becsületes ember, sajnos találkoztunk problémás esetekkel az évek során, és tudom, aki viszont problémás, az nagyon az.
Sok szerencsét kívánok a következő munkahelyéhez.

torna2 2009.10.29. 08:20:09

Tisztelt uram!
Cak annyit fűznék a válaszához,azt írtam amit az orvos mondott!

mary6505 2009.10.29. 11:17:44

Tisztelt G.Beatrix!
Magam is szeretném elhinni, hogy minden úgy igaz, ahogy állítják, ugyanakkor sajnos bizonyos észrevételek ezt nem igazolják. Az lenne a kérdésem, hogy ha tényleg az egyházi szervezetek nem szerepelnek a cégjegyzéken, hogyan lehetséges, hogy adószámuk alapján sem szerepel sehol? Esetleg megnyugtató lenne, ha erről bármilyen hivatalos irat másolata felkerülne az oldalra. Másik kérdésem, hogyan lehet az, hogy a munkaszerződésünkön szereplő két budapesti címen egyáltalán nem volt soha semmilyen a céghez köthető iroda? Az egyik címen egy magánház van, a másikon pedig egy biztosító társaság ahol megkeresésünkre azt mondták, már többen jártak itt, de 5 éve ugyanaz a cég van ezen a címen. Még valami, nekem például még mindig csak egy szerződés van a kezemben, ez pedig a Megmentő-vel köttetett. Semmiféle szerződésmódosítást nem kaptam, holott a fizetésem augusztusban már az Al Vinczi-től jött. Várom szíves válaszát.

Fp.Éva65 2009.10.29. 11:27:55

Tisztelt Gál Beatrix!
Ha esetleg november 10-ig mégsem
utal a MÁK, akkor ezután tovább már
nem tud müködni a szeretetszolgálat.
/Igy tájékoztattak bennünket/, de a
fizetéseket mindenki megfogja kapni.
Kérdésem, hogy miböl tudnak majd
kifizetni és ha a fizetésünket csak peres úton kaphatjuk majd meg, az
kb. mennyi idö?

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.10.29. 13:13:58

Sziasztok! Sajnos egy olyan világban élünk,ami nem törődik a polgáraival... A következő felháborító cikket találtam:

www.blikk.hu/blikk_aktualis/26-millios-unios-tamogatas-tiz-fatuskora-2003111
A cikket csak erős idegzetűeknek ajánlom.... Ez valami hihetetlen,hogy mi mindenre folynak el a közpénzek és az uniós források.

feleség2 2009.10.29. 14:40:54

én csak arra lennék kíváncsi hogy meddig lehet pénz nélkül húzni ezt az egészet és ha valaki megtagadja azt hogy nem megy ki riasztásra mert nem kapott fizetést és annak az ellátottnak baja lesz ki lesz érte a felelős vagy ha elviszi a bank önhibánkon kívül a házat a fejünk felől ki ad nekünk új lakást ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

G. Beatrix 2009.10.29. 17:47:50

Kedves Mary6505!
Milyen címekre gondol? A Megmentő Kth. Budapesten volt mindíg is bejegyezve, két alkalommal költözött. Nyilván ott már nem talál meg minket. Jelenleg a 1147 Miskolci u. 36. szám alatt található az iroda, a szeretetszolgálat székhelye pedig Balatonlellén van. A székhely nem egyezik meg az iroda helyével, ezt nem is írja elő jogszabály. Ha valamilyen dokumentációja hiányzik, kérem keresse meg a területi vezetőjét.

G. Beatrix 2009.10.29. 17:53:37

Kedves feleség2!
Ha valaki nem kívánja tovább ellátni a munkáját, és ezt a területi vezetője, vagy felém jelzi egy két soros levélben, lehetősége van a munkaviszonya megszüntetésére. Ha ez megtörtént, nyilván már nem felel semmiért.
Amennyiben a bank felé szüksége van igazolásra a helyzetéről szintén a területi vezetője tud önnek adni.

kariby 2009.10.29. 19:51:36

@Panda78: hú, megnéztem a képeket, nagyon durva. Ez annyira felháborító, hogy már nem is tudok haragudni, röhögök az egészen,ilyen nincs! Egyébként láttad azt a pár centis kilátót, ami 40 mill-ba került? Vetekszik ezzel, de abban legalább van beton (vagy mi..).Ilyenekre van pénz! Persze, hisz Magyarországon vagyunk!

feleség2 2009.10.30. 07:22:30

@G. Beatrix: nem még nem mondott föl ennek két oka van ebben a kistérségben ő az egyetlen soför mert már az összes váltója felmondott és így a harminc napból 30 visz egyedül és sajnáljuk a sok ismerős gondozotat cserben hagyni a területi vezető már a telefonját se veszi fel nem hogy igazolás kérésért de másért se tisztelem Z.Z.t azért mert ő legalább ha nem tudja felvenni valamilyen okból a telefont vissza hívja a dolgozót bocsi a kérdéseimért de amikor nap mint nap hívja a bank hogyha nem jut a pénzéhez szerződést bont egy kicsit idegőrlő egyébként tényleg kíváncsi vagyok meddig lehet ezt pénz nélkül fenntartani ezt a szolgálatot egyébként az a gond hogy itt a kistérségbe is mindenki tud mindent és mindenki másképp tudja

feleség2 2009.10.30. 07:26:42

bocsi lehet hogy hülyeség de nem lehetne hogy a dolgozókat munkanélkülire küldjétek és munkanélküli mellett dolgoznának nektek akkor legalább a munkanélkülitől kapnának valamennyit ami tudom hogy nem sok de az legalább akinek jár biztos megjön

ritisi (törölt) 2009.10.30. 08:34:01

@feleség2: Szia!
Én is gondoltam már erre,h elmegyünk munkanélkülire,aztán ha rendeződik a dolog akkor visszavesznek bennünket.

G. Beatrix 2009.10.30. 10:24:23

Kedves Feleség!
Nagyon meg vagyok döbbenve, hogy nem tudják elérni a vezetőjüket, melyik térségben dolgoznak? Szívesen utána nézek, ha gondolja.
A munkanélküli segély megoldás lehet azok számára, akiknek van legalább 200 ledolgozott napjuk. E mellett ha jól tudom hivatalosan havi 15 napot tudnak dolgozni kiskönyvvel.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.10.30. 12:44:39

www.ingatlanmagazin.com/read/11137?h

Ez egyszerűen hihetetlen,minden fonosabb ennek az országnak,mint a saját népe.... Elkeserítő,hogy itt tartunk.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.10.30. 12:53:57

akarom mondani fontosabb,lemaradt egy betű...

feleség2 2009.10.30. 15:50:09

@ritisi: azt hogy visszavesznek e bennünket azt a fönökeitektöl kérdezzétek én csak egy alternativaként dobtam fel

nevetségesek 2009.11.24. 21:16:34

Itt mindenki csak HAZUDNI tud főleg BEA NEM KELLENE FÉRREVEZETNI AZ embereket indok : " Pesten 10 órától kezdődik az élet" na ne nevettesd ki magad mer szanalmas amit össze nem hazudsz meg kitalálgatsz.
Ha meg te férretutál rakni 3 havi keresetet akkor adhatnál nekünk is ünnepekre mer valahogy a ti hibátok minden ami ittvan mi van ebbe a cégbe MAFFIA vagy mi!!!!?? Amiket hallanak az emberek csak hazugságok itt pénz akkor hihető amikor jönnek az SMS-ek hogy x összeg van a számlán az X remélhetőleg AZ ÖSSZES ELMARAT BÉR

Meg egy főnök nem attól főnök hogy kéri a heti beszámolókat hanem hogyha valaki érdeklődni akar annak VEGYE FEL A TELEFONT , vagy legyen bent a munkahelyen mer neki is ugyan úgy kötelessége bentlenni mint másoknak dolgozni mer ő is azért kapja a pénzét !!!

BÁR REMÉLEM LESZ PÉNZ A HÉTEN MER az óra ketyeg mindenkinek

Dolgozó11 2009.11.24. 21:21:18

@nevetségesek: Hát bocsi, de ez tényleg nevetséges!

Peped 2009.11.24. 21:27:26

@nevetségesek: Ez már nem is falusi stílus, maradtál volna ott, ahol eddig. Remélem, nem gondozónő vagy, mert akkor a gondozottjaid vakok, süketek, de talán némák is. Van vezető gondozónőd? Sürgősen beszélj vele, hogy írasson be az általános iskola kb 2.osztályába, ott, talán..., még segíthetnek rajtad. Vagy nem...Remélem, nem vagytok többen, mint ahogy a neved sugallja, mert csak nem vagytok ennyire h---ék többen? Ebből egy is sok volt. Légyszi, kímélj bennünk továbbra, ahogy eddig is tetted, gondolom, merő szolidaritásból.

Vasból 2009.11.24. 21:31:22

@nevetségesek: Csak hogy regiztél!!Jó hogy megint megjelent egy nagyon okos ember!!!Csupa jó dolgot írtál,de remélem ,többet nem teszed!!!És miért pont ide írtál,ahol időszámításunk előtt volt az utolsó bejegyzés!!!Szánalmas!!!!!

h.lolo 2009.11.24. 21:39:12

Aludjatok jol hátha holnap jó napra kelünk ezzel a sok idegeskedésel magunkat tesszük tönkre.Jó ét mindenkinek!
süti beállítások módosítása