HTML

Miről szól a blog?

Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálattal kapcsolatban nagyon sok szóbeszéd látott napvilágot. Megtudjuk vajon valaha az igaz történetét? Hátha.... Egy blog azoknak, akik érintettek.... és azoknak akiket érdekel.

Friss topikok

Linkblog

2009.10.24. 08:45 G. Beatrix

Egy kis történelem


Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat, és jogelődjei már öt éve foglalkoznak szociális szolgáltatásokkal.
Korábban jelzőrendszeres házi segítségnyújtással, 2008. decemberétől pedig házi segítségnyújtással is.
Utóbbi szolgáltatást egy jogszabály tette kötelezővé a társaság (mint bármely más jelzőrendszeres szolgáltató) számára.
A Megmentő Kht. a jogszabály véleményezési lehetőségekor jelezte, hogy ez horribilis plusz költséget jelent majd a költségvetésből, azonban olyan vádak érték, hogy ezt azért teszi, mert nem tudja szakmailag felépíteni, ami a feladata lenne.
Így hát decemberben megkezdtük a házi segítségnyújtás kiépítését, és rájöttünk, hogy rengeteg idős ember van Magyarországon, aki nagyon kiszolgáltatott helyzetben van, így az ellátottak száma rohamosan növekedett.
Mivel azt láttuk, hogy az igény nagyon jelentős, és leginkább azok körében, akiknek - az alacsony jövedelmük miatt - nincs havi több ezer forintja a segítség megfizetésére általánossá tettük a térítésmentességet.
Az ellátás finanszírozhatóságának érdekében más megoldást kerestünk.
Megkerestük Magyarország legnagyobb és legjelentősebb egyházait, hogy vegyék át a kiépült rendszer működtetését, azonban rendre azt a választ kaptuk, hogy 20.000 ellátott, 700 település, ekkora felelősséget, ilyen bizonytalan tervezhetetlen időkben nem vállalnak magukra.
Egy pici egyház a Horvátországi Magyar Református Egyház Magyarországi Egyházteste volt az egyetlen, aki nem futott rögtön a másik irányban, az általa alapított Szeretetszolgálatot ajánlotta fel a feladat továbbvitelére.
A fenntartóváltás elindításakor minden dokumentációt bemutattak, ezeket jogászok megvizsgálták, és jogszerűnek és rendezettnek találták. Az engedélyező hatóság is megvizsgálta, majd engedélyezte a fenntartóváltást.
Így lettünk 2009. május 20-tól Alvinczi Péter Szeretetszolgálat.

Ekkor a Szeretetszolgálat és a Megmentő Kht. a jogszabályi kötelezettségének eleget téve az Államkincstárat értesíteni a változásokról, aki a jogelőd szolgáltató támogatását visszavonja (ez gyakorlatilag napok alatt megtörtént), valamint a jogutódét megállapítja (ez immáron 5 hónapja várat magára).
Az engedély kiadása után az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat leadta normatíva igénylését a Pécsi Államkincstárnak, azzal a kiegészítéssel, hogy a rengeteg munkavállalóra és ellátottra tekintettel sürgősségi eljárást kér.
A rendes eljárási idő 30 nap, ez idő alatt hetente kerestük telefonon az ügyintézőt, Radó Krisztina osztályvezetőt, aki minden alkalommal arról tájékoztatott, hogy minden szükséges adat a rendelkezésükre áll, semmi egyébre nincs szükségük, határidőre döntés fog születni.

A határidő lejártának napján, - a 30. napon - mégis újabb 30 nappal meghosszabbította az ügyintézési határidőt “az ügy bonyolultságára tekintettel”. Azonban ebben a bonyolult ügyben semmilyen intézkedést nem tett az Államkincstár, nem keresett meg senkit, nem kért be további adatokat, dokumentumokat.

Eltelt immár 60 nap úgy, hogy semmi nem történt, majd – meglepő módon – a 60. napon született egy döntés, mely szerint határozatlan időre felfüggesztik az eljárást, két indokkal.

1.    meg kívánnak győződni róla, hogy valóban rendelkezünk – e megfelelő létszámú gondozóval
2.    utána kívánnak nézni, nincs-e folyamatban bírósági eljárás a társaság ellen.
Az igazgatóság a rendelkezésére álló dokumentumokból pontosan tudta, hogy az engedély kiadásakor a hatóság részletesen megvizsgálta ezeket a kérdéseket, azonban újabb vizsgálatot rendelt el.
Természetesen együtt működtünk a hatóságokkal, igyekeztünk minden dokumentációt haladéktalanul benyújtani, így a vizsgálat heteken belül lezárult és ISMÉT megállapította, hogy a jogszabályoknak megfelelően működünk.
Ezen felül a MÁK megkereste a Somogy Megyei Bíróságot (vajon honnan tudhatta előre?) és valóban talált egy megkeresést, azonban nem a Szeretetszolgálat, hanem annak Alapítója ellen, amiben az egyház törlését kérte egy horvát állampolgár.

Mivel az egyház bejegyzése jogerős volt, ez a kérvény semmiben sem befolyásolhatta volna az Államkincstár döntését.

Heteken belül a bíróság megvizsgálta a beadó kérvényét, és elutasította azt, a következő indokokkal:

MEGÁLLAPÍTOTTA, HOGY A KÉRVÉNYEZŐ AZ EGYHÁZ KÉPVISELŐJEKÉNT MUTATKOZOTT BE,  AZONBAN A BÍRÓSÁGI VIZSGÁLAT KIDERÍTETTE, A KÉRVÉNYEZŐ NEM KÉPVISELŐJE AZ EGYHÁZNAK (jogilag talán nem, de köznyelven ezt mindenképp csalásnak nevezném)
OLYAN DOKUMENTUMOKKAL (ZSINATI DÖNTÉSEKKEL) PRÓBÁLTA ALÁTÁMASZTANI KÉRÉSÉT, AMIKRŐL A VIZSGÁLAT KIDERÍTETTE, HOGY ÉRVÉNYTELENEK.
Ezek után szeptember 18-án végre a MÁK kiadta határozatát, miszerint a Szeretetszolgálat jogosult a normatíva folyósítására. Ez a határozat jogerőre emelkedett.
Mivel kollégáink a több hónapi ügyintézés okán szeptember hónapban már nem kapták meg jogos munkabérüket, így minden létező szervezetnél kérelmeztük a soron kívüli kiutalást. A Pénzügyminisztérium előtti demonstráció keretében még nyílt levelet is átadtunk Katona Tamás Államtitkár Úr megbízottjának, azonban nem érkezett soron kívüli utalás. Ennek ellenére a Magyar Államkincstár Pécsi Igazgatósága, valamint az országos igazgatóság is megnyugtatott, október 10-én a számlánkon lesz a pénz.
Radó Krisztina osztályvezető még október 7-én délután telefonon arról tájékoztatott, hogy legyek nyugodt, már “beállították az utalást”, csak a fedezetet nem kapták még meg rá, de péntek reggelre (október 9.) a számlánkon lesz a pénz.
Így ezt az információt kapták kollégáink is.
Pénteken azonban ismét üres volt a számla, a Kincstár nem teljesített, amit azzal indokolt, hogy a Horvátországi Magyar Református Egyház Magyarországi Egyházteste ellen ügyészségi vizsgálat van folyamatban okirat hamisítás miatt.
Tette ezt az igazgatóság azok után, hogy a saját felügyeleti szerve írásban hívta fel rá a figyelmét, ha ezt megteszi, SÚLYOSAN MEGSÉRTI A JOGSZABÁLYOKAT, hiszen egy folyamatban lévő ügy kimenetele kérdéses, és mint minden demokratikusan működő országban Magyarországon is mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Azaz, amíg be nem bizonyosodik, hogy bűnös, ártatlannak kell tekinteni.

Mindezek mellett a vizsgálat nem az Alvinczi Péter Szeretetszolgálatot érinti, azzal csak távolról hozható összefüggésbe.

És ami a legfontosabb:
AZ A FELJELENTŐ VÁDOL MÁSOKAT OKIRAT HAMISÍTÁSSAL, AKI KORÁBBAN A BÍRÓSÁGON ÉRVÉNYTELEN PAPÍROKKAL, MAGÁT MÁSNAK KIADVA PRÓBÁLKOZOTT.

Sajnálatos módon a Magyar Államkincstár Pécsi Igazgatója úgy vélte, egy ilyen ember beadványa előbbre való a jogszabályoknál, több mint 1.000 család megélhetésénél, és 20.000 idős ember ellátásánál.

Mivel a jelen helyzet legnagyobb kárvallottjai az ellátottak és az őket ellátó munkavállalók, a 700 település lakosainak országgyűlési képviselői próbálnak segíteni abban, hogy ez a lehetetlen helyzet mielőbb, lehetőleg napokon belül megoldódjon.
 

308 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetszolgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr911471174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Can't Stop The Signal..." 2009.10.24. 12:26:07

Állami intézmény hogyan hagyhat figyelmen kívül, birósági végzést?

G. Beatrix 2009.10.24. 12:58:59

Kedves Kanazawa, sajnos úgy hogy tisztában van vele, semmit nem tudsz tenni ellene, mivel nála vannak a hatalmi eszközök.

ankir2 2009.10.24. 15:38:21

Jó napot! Szeretnem megkérdezni ÖNTŐL, hogy most előreláthatólag mikor kapunk fizetést???? Hogyha 30. - ig sem kapjuk meg akkor mi lesz velünk???? Válaszát előre is köszönöm! U.I: Most volt a szülinapom és olyan rossz, hogy még ajándékra sem tellet!!!!:( :( :( :(

szekta 2009.10.24. 16:17:50

Jó napot!

Én is azt kérdezném mi a cég elképzelése egyáltalán velünk továbbra? Lesz fizetés nem lesz mikor lesz hány hónapot kell még ingyen dolgoznunk.Egyáltalán ebben a formában van e jövője a cégnek vagy ismét megmentő lesz? Betrix a történelmi áttekintést köszönöm szépen de ne tessék elfelejteni hogy lassan 3 havi bérrel tartoznak.Én nem a MÁK kal szerződtem hanem Önökkel.,Ön szerint mi az lélektani határ amit még képesek vagyunk elviselni mint lelkileg mint emberileg?
Ha kilátástalan a dolog tisztességesebb lenne azt megmondani nekünk.Értse meg nem tudunk tovább Önöknek hitelezni.Miért nem vesznek fel hitelt hogy az óriási adósságaikat felénk rendezzék,és majd ha ez az áldatlan állapot rendeződik abból visszafizetik a hitelt.Lassan rámegy mindenünk erre.

"Can't Stop The Signal..." 2009.10.24. 17:50:01

@szekta: én téged nem értelek.
értem én hogy kell a pénz.
akkor sem értelek.
bárhol is találkoztam a kommentjeiddel, mindenhol ugyanazt irtad.
téged nem érdekel senki baja csak a tiéd ez főként erről tanuskodik: "Én nem a MÁK kal szerződtem hanem Önökkel" de reméljük vki hozzáértő majd válaszol neked....

G. Beatrix 2009.10.24. 18:00:55

Kedves Szekta!
Sajnos, mivel a MÁK az utolsó pillanatig azt az információt adta, amint azt írtam is, hogy fizetni fog, így igen sok értékes időt veszítettünk el, amiben bármiféle lépést tehettünk volna. (valószínűleg ez sem véletlenül történt így) Ezért valójában az elmúlt két hétben kellett elkezdenünk vészforgatókönyveket keresni. Tudom, erre az lesz a válasz, hogy miért nem gondolkodtunk ezen előbb, de sajnos egyikünk sem számolt azzal, hogy egy olyan országban élünk, ahol az állami szervek a törvények felett állnak. Megértem a felháborodását, mert egyfelől tisztában vagyok vele, hogy ez a jövedelemkiesés mindenkinek hatalmas gondot okoz, másfelől ha kicsit másként is de azt gondolom hasonló érzelmek fűtenek, Ön is úgy érzi, hogy igazságtalanság ami Önnel történik. Gondolom Önnek is vannak hitelei, éppén ezért tudja, milyen nehéz egy banki hitel ügyintézése, milyen feltételekkel hiteleznek. Ez egy cég esetében még időigényesebb és nehézkesebb, különösképpen, ha már eleve nehéz anyagi helyzetben van.
Az elmúlt két hetet többek között arra használtuk fel, hogy felkerestünk több országgyűlési képviselőt, akinek a területe érintett a problémában, és próbálják segíteni, hogy a településeiken élő munkavállalók mielőbb a pénzükhöz jussanak. Ezen felül a MÁK intézkedéseivel szemben is igyekszünk a jogainkat érvényesíteni. Többek között vizsgálatot kezdeményeztünk az eljárással kapcsolatban. Tisztában vagyok vele, hogy ez az állapot már nagyon nehezen kezelhető, így higyje el, igyekszünk mielőbb a végére járni. Értem az érveit, hogy Ön velünk kötött munkaszerződést, és nem az állammal, de sajnos ez a helyzet jogilag nem sokkal különbözik attól, mintha egy óvónő lenne, aki nem kap bért, hiába az óvoda alkalmazottja, ha az intézmény államilag támogatott, ki van szolgáltatva az államkincstári rendszernek.
Mivel jelenleg több ember próbál megoldást találni a problémára, ezért remélem a jövő hét folyamán egyértelmű válaszokat kapunk mi is, és rajtunk keresztül Önök is.

szekta 2009.10.24. 18:04:59

@Kanazawa: Én meg téged nem értelek de végképp. Amikor elmész a boltba,vagy a gyógyszertárba,ott nekem pénzt kell adnom azért amit vásároltam.Neked nem?Tinálatok ez hogy megy bemész az üzletbe és mondod irják a többihez?Vagy te ezt hogy tudod megoldani másképp? Segíts kérlek lehet hogy én nagyon idóta vagyok ehhez.Igen valóban nekem szerződésem a munkáltatómmal van nem a MÁK kal.Téged a MÁK alkalmaz?Mert akkor jogos hogy onnan várod a fizetésedet.Nem érted a gondjaimat,gondjainkat?A vezetőségnek a feladata hogy a munka feltételeit biztosítsa és ebbe beletartozik a likviditás fenntartása is.Nekem ehhez semmi közöm hogy oldja meg.De oldja meg valahogy mert anyagi csődben vagyok és nem tudom a gyerekeimnek azt mondani hogy a távoli ködös jövőben ha a MÁk fizet lesz majd a kinőtt nadrág helyett másik.Ne hidd hogy ez csak az én véleményem nézd meg mennyien mentek bíróságra már kényszerűségből mert nem tudnak megélni tovább.Lehet egy darabig hárítani a felelősséget és én a cég gondjait megértem de elvárom hogy a cég is értse meg a gondjaimat tudod,főleg miután 3 hónapja egy kanyi nélkül továbbra is dolgozunk pedig csak hitegetést kaptunk semmi mást.Én ettől függetlenül megköszönöm neked a kritikai észrevételedet biztos hogy nekem is van hibám,de őszintén megmondom a G.Beatrixnek címzett kérdésemre továbbra sem kaptam választ ma sem ugyanugy mint 3 hónapon keresztül.

szekta 2009.10.24. 18:08:17

Tisztelt Beatrix!

Helyesbítek látom tetszett válaszolni elnézést kérek,és köszönöm a válaszát .Remélem sikerül a jövő héten valami megoldást keresni,és ha kicsit elragadtattam magam ne haragudjon de egyre nehezebben viselem ezt az anyagi terhet ami ránk nehezedik.

G. Beatrix 2009.10.24. 18:25:28

Kedves Ankir2!

A kérdéseidre azt hiszem megadtam a választ, a szülinapodat pedig nagyon sajnálom, remélem a helyzet hamarosan megoldódik, lesz ajándék.

centerhalf 2009.10.25. 06:59:07

Szerintem a cég vezetői mindenre kiterjedően válaszoltak. Nekik hazudnak, becsapják őket akkor is ők csak arra tudnak hivatkozni amit nekik mondanak. Vegyétek már észre ha őket becsapják minket csapnak be. Itt végleges határozott időpontot sajnos senki nem tud mondani. A határidőkkel az a baj hogy eddig sose tartoták be. Én nem vezetőinket hibáztatom ( azok után meg végkép nem amit a főúnökasszony leír ).Sajnos hogy ezek a dolgok bűntetlenül megtörténhetnek ma Magyaroszágon.
Kedves Ankir2
Isten éltessen sokáig szülinapod alkalmából egy másik szülinapos .
Főnökasszony !
Kitartás ! Az igazságnak győznie kell.

tibee01 2009.10.25. 08:24:54

Remelem tovabb kitartunk, mint a MAK!!!

seanfrancis 2009.10.25. 10:27:04

Nem is értem egyébként az államkincstár miért pécsett van hiszen lassan már semmi nincs ott . Drakula egy új pincéjén és kétezeréves köveken kívül. Ha pedig az igazgató is pécsi hát sok jóra ne számítsatok.
Tudom jól tapasztalatból milyen elvtelen és gerinctelen bürokraták tevékenykednek ott. Arról nem is beszélve hogy úgy tűnik a kormány jövő áprilisig teljesen szándékozik kifosztani au un. államkincstárat.
Sok sikert a küzdelmetekhez.

G. Beatrix 2009.10.25. 18:43:59

Kedves Olvasók, akik olvassák a blogot, ide nem írnak, majd az rtl-re mennek háborogni! Nyugodtan írhatnak ide is kritikai észrevételeket, meg lesznek lepve, mert nem lesznek kimoderálva, és válaszokat is kapnak. Azt azonban elég egyoldalú, inkorrekt, - és még sok jelzőt tudnék használni - dolognak tartom, hogy érdekes módon ott nincs vélemény, ahol választ is kap rá. Mint már többen is megjegyezték, az rtl oldalon sem ZZ, sem az én bejegyzéseim nem jelennek meg, ezért volt szükség az oldalra. Nyilván, mint minden bulvárnak, ott csak a sárdobálás az érdekes, ami viszont köszönőviszonyban sincs a tényekkel. Sajnálom, hogy partnerei ebben néhányan az üzemeltetőnek és lassan Fekete Pákó szintű hírré alacsonyítanak egy - véleményem szerent - nagyon is komoly problémát. De amíg Önmagukat nem veszik komolyan, miért várjuk el ezt más emberektől szervezetektől? Akinek valós kérdése, kérése, véleménye van, szívesen látjuk itt, akkor is ha nézőpontja nem egyezik a miénkkel. Magam részéről úgy gondolom, hogy aki egy ilyen oldalon, ahol csak egy oldalról jelennek meg mondani valók mindennek elhordja a céget, nem személy szerint nekem árt, vagy bárkinek a vezetőségben, hanem annak a több száz embernek, akik viszont erőn felül próbálnak mindent megtenni, hogy maradjon munkahelyük (ami sajnos manapság nem olyan borzasztóan egyszerű, )és hogy végre a jogos pénzükhöz juthassanak. Így továbbra is várjuk a kérdéseket, véleményeket, panaszokat, ezen az oldalon.

szm71 2009.10.25. 19:48:18

Szeretném megkérdezni hogyan létezik az,hogy valaki dolgozott a cégbe augusztusba majd felmondott és szeptemberben megkapta a fizetését.Mi meg itt lehetetlen helyzetbe kerültünk.!Három hónapja kitartunk!!De mi lesz a vége??Arra az oldalra nem lázongó emberek irnak hanem idegileg kifáradtak,én is közéjük tartozom.Szeretném megkapni minél elöbb a fizetésemet!!

G. Beatrix 2009.10.26. 00:03:07

Kedves szm71!
Én a magam részéről nem tudok ilyen emberről. Attól tartok, hogy esetleg téves az információja. Szeptember hónap volt az első, amikor már senki nem kapott fizetést. Egy dolgot tudok elképzelni, hogy a felmondás még az előtt történt, amikor kiderült volna, hogy nem lesznek bérek (pl. augusztus végén), a fizetések ideje pedig szeptember 10 lett volna, így történhetett. De valójában csak találgatni tudok. (amennyiben ez megnyugtatja Önt, és leírja melyik terület, vagy ember érintett Ön szerint a kérdésben - talán szerencsésebb lenne emilben, mint nyilvánosan, hátha mégiscsak tévedés - utánanézek, és válaszolni fogok tényszerűen is a kérdésére. Szeptember óta sajnos a kilépők sem kapták meg a bérüket (bizonyára tudja, hogy ez fizetésnaptól függetlenül a kilépés napján kellene, hogy megtörténjen), de sajnos mint ahogy az Önökére, erre sincs azóta fedezet.
Megértem az elégedetlenségét, mert bár sajnos a kommentezők egy része ezt nem így gondolja, de higyje el, egyformán nehéz helyzetben vagyunk.
Az oldallal az a legnagyobb probléma, hogy rengeteg téves információ jelenik meg rajta, ami tovább ronthatja a Szeretetszolgálat külső megítélését, és ezzel valójában nem személy szerint nekünk ártanak, hanem a szolgálatnak, és a benne dolgozóknak. Mint írtam fent is, nem azért nem válaszolunk ott, mert csak itt vagyunk hajlandóak, hanem mert a tényszerű válaszok nemigen jelennek meg. Elég nagy probléma, hogy felkerülnek olyan hírek is - nyilván olvasta - a Pápai irodában rendőrségi razzia volt. Ön nem gondolja, hogy amikor egyébként is kényelmes lenne a hivataloknak a szolgálatot "valami rossznak" beállítani, akkor ez egy nagyon problémás beírás? Miközben valójában egy munkaügyi ellenőrzés zajlott a kifizetetlen bérek miatt, az Önök kérésére. Azt gondolom a két dolog közt igen nagy különbség van, még akkor is, ha ez utóbbi is nagyon sajnálatos.
Őszintén mondom Önnek, bárcsak már utalhatnám a munkabérét, mert - szintén sok más megjelenő kommentel ellentétben - én biztos vagyok benne, hogy mindenhol valós munka folyt, és már nagyon megérdemelnék.
Nem tudom, mennyire derül ez ki az oldalon leírtakból, de minden lehetőt megteszünk azért, hogy ez végre megtörténjen. Sajnos nagyon sokáig minket is hitegettek, így igazából arról, hogy "vészforgatókönyv" kellene, mint fent is írták, gyakorlatilag csak kb. 2 hete értesültünk, így az elmúlt hosszú időből rengeteg értékes idő veszett el, amikor intézkedni tudtunk volna.
Azt gondolom, ráadásul nem is csak ez a fontos dolog, hanem legalább annyira az is, hogy jövő hónapban, és rákövetkező hónapban is legyen munkájuk - végre kifizetés mellett. Nem tudom mióta dolgozik nálunk, ha kicsit régebben, akkor tudja, hogy kb. öt éve működtetünk szociális szolgáltatásokat, de ezigáig soha egy nap késés sem volt a bérkifizetésekkel, nagyon remélem, hogy ez a helyzet helyreáll és ha végre megoldódik, a következő öt évben sem lesz.
Számomra legalábbis nagyon fontos lenne, hogy amikor fél éven belül Magyarországon 18.000 ember munkahelye szűnt meg a válság miatt, az én több mint 1.000 kollégámé lehetőleg megmaradjon.

july09 2009.10.26. 12:23:30

Kedves Beatrix!
Számíthatunk-e arra, hogy megmarad a munkahelyünk? Társadalombiztosító felé fizetik-e a díjak? Meddig vagyunk biztosítottak?
Köszönöm!

centerhalf 2009.10.26. 12:34:54

@july09: Engem most Október 22 most műtöttek. (Sajnos )Akkor a főorvos azt mondta minden rendben a biztosításommal.

csoro 2009.10.26. 15:08:42

Tisztelt Beatrix!
Engem nem érdekelnek a MÁK-os kifogások. Lassan 3 hónapja hallgatom az ígéreteket. Ebédet ma már nem főztünk,mivel nincs miből. A mosogatószer fogytán, de nem is baj, úgy sincs miért mosogatni. A hátralékos csekkekk kamatait önök fizetik meg? Gondolom nem. Nehéz türelmesnek lenni. A bizonytalan ígéretekkel tele a padlás. Kérdés: a cég sok éves működése során mindössze annyi tőkét tudott felhalmozni,hogy csak augusztusig működjön a bérek kifizetése? Mit számolnak majd fel ha-hamarosan-eljő az idő? Van egyáltalán a cégnek valami vagyona, amiből a nem kevés tönkrement családot kifizesse? A szintén nem kevés állami normatíva hova tűnt? Nem a mi zsebünket nyomja-az biztos. Könnyű maguknak türelmesnek lenni,gondolom nem havi 76ezer a nettó bérük. Nem okolok senkit. Se Önt, se a MÁK-ot. Csak sajnos velünk, KIS emberekkel nem foglalkozik senki. Azért őszintén remélem, hogy Önök,terepjárós főnökök jól élnek, tudnak jókat pizzázni a cégnél,és másnap jollakottan tájékoztatni minket: TÜRELEM,MÉG EGY KIS TÜRELEM...

ZZ 2009.10.26. 15:37:22

@csoro: Tisztelt csoro!
Engedje meg, hogy én is hozzáfűzzek egy-két mondatot a hozzászólásához.
1.) Nem gyárt kifogásokat senki, a tényeket próbálja meg közölni.
2.) A "cég" sokéves működése során (gondolom a jogelődre gondol), nem halmozott fel vagyont, mivel normatívából nem is tehette volna. A jogelőd szervezet közhasznú formában működött. A normatíva a vállat feladatok ellátására lett fordítva.
3.) Ön szerint melyik időszak állami normatívája tűnt el?
4.) Senki nem állította, hogy itt bárki türelmes. Próbál az lenni.
5.) Ne mondja, hogy Önökkel KIS emberekkel nem foglalkozik senki! Nem gondolja, hogy ha igaz lenne amit állít, akkor ma nem lenne ez a blog és nem próbálnánk mindent megtenni a helyzet rendezésére?
6.) Az utolsó mondatára nem reagálnék. Ha megvédem a vezetőket, akkor jön az, hogy magyarázkodik mindenki. A pizzázásra pedig gondolom a kistérségi szakmai vezetőknek adott pizzaszeletekre gondol, amit havonta 2-3 alkalommal a szakmai vezetők a megbeszéléseken ebéd helyett ettek meg. (nem kellett megszakítani hosszabb időre a reggeltől estig tartó értekezleteket)

szm71 2009.10.26. 16:24:38

Szeretnénk friss információt kapni mert már megint eltelt egy nap és fizetés sehol!!

csoro 2009.10.26. 17:18:51

@ZZ: Tisztelt ZZ!
KIsfiam még nem iskolás,írni nem tud. Azt kérdezte: apa kinek írsz? Válaszoltam. A főnökeimnek.-apa íjd neki,hogy adjanak fizetést mert szejetném megkapni azt a kamiont amit láttunk-megjegyzem,szeptemberben. Nos a gyermek kérését teljesítettem. Szomorú dolog ez. Kiváltképp,hogy nyakunkon vannak az ünnepek. -más: vajon a mi cégünk, egy állami normatívára épülő nonprofit,karitativ szervezet? Soha nem gondoltam volna. De a lényegen semmi nem változtat. Mi nem annyi bért kapunk,hogy hónapokig meg tudjunk élni fizetés nélkül. De egy kérdésemre még szeretnék választ kapni: amennyiben a MÁK nem utal, ki, és mikor adja oda a bérünket???

csoro 2009.10.26. 17:21:28

Úgy tudom, Gál Beatrix ma volt a minisztériumban intézkedni. Lehet tudni mire jutottak?

ankir2 2009.10.26. 18:24:43

Tisztelt BEATRIX! Szeretném megkérdezni, hogy mivel a Horvátország nem uniós ország, hogy csatlakozhatott a házi segítségnyújtáshoz?Nagyon sokan vagyunk ez által szar helyzetbe mert még most sincs fizetésünk!!!!A legrosszab hogy ketten is vagyunk a családból akik nemkaptak fizetést!!!! Meddig kell még várnunk????Válaszát előre is köszönöm!!!!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.10.26. 18:43:32

Kedves Munkatársaim!
Mindenkinek nagyon nehéz most ez az időszak. Most kellene nagyon összefognunk és egymást támogatnunk,hiszen szociális területen ez elengedhetetlen. Mi lesz,ha még mi is csak egymást szidjuk,szapuljuk,holott ez az egész mindenkit nagyon megvisel és kikészít. Tudom,hogy nehéz várni,várni,várni,de ha mi feladjuk,akkor a MÁK tényleg nem fog fizetni,mert nem lesz kiknek,amennyiben mindenki továbbáll. Ezt az örömet nem adhatjuk meg nekik.... Még egy kicsit tartsunk ki és támogassuk egymást!!!! Ne feledjétek,mi segítő szakmában dolgozunk,legalább mi ne forduljunk egymás ellen!!! Vezetőink is értünk dolgoznak és nem ellenünk!!!

ZZ 2009.10.26. 19:20:43

@csoro: Kedves csoro!

Az én gyerekeim már ugyan általános iskolások (ketten is), de nem írok róluk itt történeteket. Higgye el nem csak Ön van ebben a helyzetben. Sokan közülünk nemhogy kamiont, de gyógyszert is nehezen vesznek gyerekeiknek. Itt senki sem tud hónapokig fizetés nélkül élni.
Az előző hozzászólásából és az Ön által nyilvánosságra hozott jövedelméből kikövetkeztetve Ön valószínűleg gépkocsivezető. Nagyon sajnálom, hogy most tudta meg, hogy a szervezet ahol dolgozik non-profit alapon működik.
De ha ez így van, akkor nyilván azt is tudja, hogy a vezetők "terepjárói" öregebbek és annyit sem érnek, mint az Ön által vezetett gépkocsi. A pizzákról pedig Ön legalább annyit tud, mint mindenki aki eljár (vagy elhozza a vezetőjét) az értekezletekre. Ebben az esetben nem értem az előző hozzászólását.
Létezik egy bérgarancia rendszer.
Ha esetleg névvel megkeres megpróbálunk a problémáira személyesen is válaszolni.

Köszönettel,
Zelenák Zoltán Mihály

ZZ 2009.10.26. 19:26:14

@ankir2:

Tisztelt ankir2!

Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat magyar, mindig az volt. Az egyház ami létrehozta is magyar. Az egyház nevében van benne a "horvátországi" szó.

Üdvözlettel,

Zelenák Zoltán Mihály

szm71 2009.10.26. 19:29:24

Kedves Panda78Ez az időszak nagyon nehéz az biztos de a MÁK-nak mi köze van ahhoz ha valaki felmond elmegy máshova dolgozni.Ha csődbe megy akkor is fizetni kell az állami bérgarancia alapból!!Én igy tudom de nem akarok vitatkozni.Kitartás???Te még meddig tartasz ki??Légyszives ird meg!!

kiwi81 2009.10.26. 19:56:20

Sziasztok.Örülök,hogy végre van egy olyan oldal,ahol személyesen az érintettektől kaphatunk információkat.Én eddig az Rtlen nézegettem,illetve írtam,de ami ott megy az már kopasznak is hajmeresztő!A rágalom hadjárat indítása és továbbvitele helyett inkább össze kéne fognunk és egymást támogatnunk,nem pedig lázongani és másokat lázítani!Különben meg az én meglátásom,hogy azon az oldalon nem csak nálunk dolgozó az ügyben is érintettek írogatnak,hanem más olyan személyek is akiknek esetleg érdeke fűződhet ahhoz hogy minél többen lázongjunk és másokat is arra buzdítsunk,nos én ebben személy szerint nem leszek partner,és ezért is írtam többek közt hogy örülök ennek az oldalnak!Én nagyon bízok abban hogy a kitartásunknak hamarosan lesz látszatja,de amennyiben még várni kell /Nem örömmel,de várok!/mert szerintem lassan megkapjuk már a fizetésünk!!!!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.10.26. 21:40:25

@szm71: A MÁK-nak csak annyi köze van az egész dologhoz,hogyha húzza még a kifizetéseket,ami még jobban elbizonytalanít mindenkit,felmondások megsokszorozódnak és ha nincs ember,nem kell utánuk normatívát fizetni... Ezért kellene még kitartani,persze nem mindenkinek megy én megértem,de aki tud még tartson ki! Én a gondozottakat nem fogom otthagyni,mert tudom,hogy ők erről nem tehetnek,akkor miért büntetném őket más hibája miatt. Netalántán,ha minden kötél szakad és más munkahelyre kell mennem,akkor is el fogok menni hozzájuk,jó lehet,hogy akkor nem napi szinten,de menni fogok akkor is,mert nekik nincs más segítségük....

ankir2 2009.10.26. 21:41:26

Érdeklődnék,hogy a MÁK. valóban nyilatkozott-e az egyik TV csatornán,hogy a héten megkapjuk a fizetést,

Hujbi67 2009.10.27. 07:20:11

Tisztelt Gál Beatrix!
Kereseti igazolást kellett kérnem, ugyanis a fiam főiskolás, kellett neki a Bursához. Meg is kaptam! Feltüntették rajta az augusztusi és a szeptemberi béremet, mintha megkaptam volna, és a végére még azt is odaírták, hogy az igazolt adatok a valóságnak megfelelnek!
Szeptember végén Ön azt mondta, hogy aki kér, kap igazolást a helyzetről. Én kértem, de a mai napig nem kaptam meg! Most meg egy ilyen kereseti igazolással mit kezdjek? Hogy lehet hivatalos igazolást kiadni valamiről, ami nincs?

G. Beatrix 2009.10.27. 08:35:16

Kedves Hujbi 67!

Mindkét hónapban le lett számfejtve a bérük, az APEH felé el lettek küldve a járulék jelentések stb. Ez egyébként válasz July09 kérdésére is, ez az eljárás tartja fenn a biztosítottságukat. Ha ez nem így történne, úgy nézne ki, mintha megszűnt volna a munkaviszonyuk. Így viszont dokumentálva van, hogy ez az adósság a Szeretetszolgálat részéről fennáll Önök felé, illetve az APEH felé. Ha arról van szüksége igazolásra, hogy nem kapja meg a munkabérét, erre készült egy külön nyomtatvány, ha a vezető gondozónőjét felhívja, tud Önnek ilyet adni. A két papírt együtt tudja leadni.

torna2 2009.10.27. 09:51:21

Tisztelt Gál Beatrix!Szeretném megtudni annak a M.Á.K. illetékesnek a nevét és az elérhetőségét, aki visszatartja a pénzünket.Kérem írja ki nyilvánosan!
Köszönet

szm71 2009.10.27. 10:10:11

Tisztelt Gál Beatrix!Ha ön már fél9-kor válaszolt más kérdésére mért nem tette fel,hogy mikor kapunk fizetést mi a friss információ??Már lassan a keddi nap is elmúlik és a fizetés merre van??

szm71 2009.10.27. 10:12:07

Elnézést kérek szeretném megtundi,hogy ön kicsoda TISZTELT ZELENÁK ÚR!!!Milyen kapcsolat füzi a SZERETETSZOLGÁLATHOZ!!!

G. Beatrix 2009.10.27. 10:44:01

Tisztelt szm71!
Ha lenne új információm ahhoz képest, amikor Önnek írtam másfél napja, válaszoltam volna a kérdésére. Mint az megjelent itt, tegnap az esti órákban volt még minisztériumi egyeztetést, ezidáig nem jeleztek vissza az eredményéről, ha megtörténik, le fogom írni, azért reggel 10-kor még semmiképp nem mondanám, hogy ez a nap is véget ért válaszok nélkül

ZZ 2009.10.27. 12:22:46

@szm71: Kedves szm71!

Egyike vagyok azoknak, akik hittel és lélekkel elindították közel öt éve a szeretetszolgálat jogelődeit. Az aki annak ellenére, hogy átadta ezt egy szeretetszolgálatnak (mert hitte, hogy Magyarországon van jogbiztonság), küzd az ebben dolgozók igazáért. Aki nem fordított hátat ennek az egésznek azzal, hogy a problémák már nem hozzá tartoznak. Aki megpróbálja elmagyarázni akinek csak tudja, hogy itt emberek dolgoznak és igen is rászorult embereken segítenek néhány ember rosszindulatú megjegyzéseivel és téveszméivel ellentétben.
De Ön, ha valóban dolgozó ezt tudja. Szívesen látom és ha még nem tette, személyesen is meggyőződhet erről.
Nem tudom mire volt kíváncsi, ha pontosabban leírja, megpróbálok rá konkrétabban válaszolni.
Üdvözlettel,

Zelenák Zoltán Mihály

érd 2009.10.27. 13:22:52

Kedves Mindenki! Egy csónakban evezünk, vegyétek végre észre !
A férjem főállásos én pedig megbízásos vagyok a cégnél. Nem fizettem még be egy darab csekket sem ebben a hónapban. Az előző hónapban pedig a nagyszülők adtak rá pénzt, ami elég gáz ,ugyanis fordítva kéne lennie.
Most szólalok hozzá először, mivel érdemleges dolgot nem tudok tenni, inkább befogom. Viszont szeretném a vezetőséget megvédeni, ne bántsátok! Ők hosszú hónapok óta nap mint nap azon bicikliznek, hogy megmentsék a céget!!!! Nem tudom tudja e mindenki hogy Bea utolsó hónapos kismama. Én ezekben a hetekben csak a születendő gyerekemre koncentráltam, Ő pedig nem teheti ezt meg. Soha vissza nem térő pillanatok lennének ezek! Gondoljatok csak vissza!
Ez úton köszönöm neki az elszántságát és a rengeteg energiát amit ránk áldozott. Ja, és mindenkinek köszönet, akik kitartóan húzták az igát. "A remény hal meg utoljára!"(Pontosabban a sejtszintű anyagcsere.) :)

kariby 2009.10.27. 14:56:56

@Hujbi67: Kedves Hujbi67! hallottál már olyat, hogy "büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy - ugyan munkaviszonyban állok az Alvinczi Péter Szeretetszolgálatnál - az augusztus-szeptember és lassan esedékes októberi munkabéremet nem kaptam meg." Ezt írd meg, írd alá és add be ahova kell (Önkormányzat, főisk.)én is ezt csináltam és elfogadták. Ugyanis ez az igazság, nem hazudsz vele. Én a gondozónőimnek keresetigazolás helyett (különböző segélyekhez) egy hasonló szövegű nyilatkozatot adtam.

ankir2 2009.10.27. 15:00:09

Szomorú, hogy az ORSZÁG idáig jutott! Egy fiatal, hogy merjem valamibe belevágni, ha ilyen bizonytalan világ van meg ha nem kapunk fizetést! Közelednek az ünnepek arra is csak kell pénz! Ha valaki hall valamit a fizetéssel kapcsolatban az ÍRJON! Előre is köszönöm!!!!

kariby 2009.10.27. 15:07:23

Dr. Gyenesei István önkormányzati miniszter
nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 52.,
valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 19. évfordulója alkalmából
a közigazgatás érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül
a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát adományozta

DR. SZŰCS JÓZSEF úrnak,
a Magyar Államkincstár Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság vezetőjének

kariby 2009.10.27. 15:14:08

még,jó, hogy egy ilyen kedves-rendes-tisztességes emberen múlik az, hogy nem kapjuk meg a fizetésünket! Durva.
Egyébként, ha valakit érdekel a neten utána tud nézni mi a telefonszáma ennek az úriembernek, vagy a MÁK központjába is lehet telefonálgatni, Kis Ágnes 061 3273400 (ő az elnök), Marcis Béláné (önkormányzati főoszt.vez.) 061 3273329,

szekta 2009.10.27. 15:19:29

Tisztelt ZZ!
Olvastam Csoro nevű sorstársunk megnyilatkozását és engedje meg de teljesen egyet kell értenem vele.Ellenben az Ön válaszával-amit mint végülis az ügyben csak mellékesen érintett kívülálló tett- abszolút nem tudok azonosulni.Értem én hogy egy szeretetszolgálatnak dolgozunk de azt azért nehezn tudja elhitetni velem a cég évek alatt pusztán karitatív tevékenységet végzett,és egy árva fillér tartalékot sem tudott képezni.Ez ma ugyan kijelenthető Magyarországon csak ezzel az a baj hogy senki sem hiszi el.Én sem.Gál Beatrixnek minden jót kívánok születendő gyermekéhez,azzal a megjegyzéssel hogy őt ugye kedves érd mint áldozatot emlegetni különösen etikátlan dolog.Terhes kismamát nem szoktunk védekezésül magunk elé tolni.Érted ugye miről beszélek?Minden elismerésem hogy a napokban Beatrix még próbál valamit dolgozni,de ez az ő szabad döntése volt ezt felvállalta.Tudod nekem is van 2 kis gyermekem akiknek enni kell adni ruhát kell venni nekik fűteni stb.Ővelük mi lesz?Őket nem sajnálod?És tudod az a helyzet hogy sokunknak van ám itt gyereke amely családok ugyanazon gondokkal küzdenek mint én.kiwi 81 mire alapozod ezt a hipotézist hogy kapunk bért?Én még csak biztatást sem véltem felfedezni a kommentek között a vezetőség részéről csak általánosságokat.Panda 78 neked meg azt szeretném mondani a jótékonykodásnak is van határa.Már 3 hónapja jótékonykodik a munkáltatóval mert nem hajlandó munkabért fizetni nekem.Hogy milyen okból,őszintén megmondva ez mint egyszerű embert ez nem érdekel.Nem látom azt hogy azt irnák ez a vég dátum ha addig nem tudunk kifizetni benneteket kedves munkavállalók akkor vis major és majd a bérgarancia alap kifizet benneteket vagy a felszámoló.Nem korrekt a tartsunk ki meg az ilyen okosságok folyamatos ismételgetése mert ugy fest nincs perspektiva a cég előtt. Köszönöm szépen hogy ezt leirhattam ide ha bárkit sértene elnézést kérek tőle.

ritisi (törölt) 2009.10.27. 15:31:44

Tisztelt Uram!
megintcsak érdeklődnék!Önök mit gondolnak,mi lesz?meddig lesz meg ez a cég?a múlt héten a területi vezetőútől azt az infót kaptuk,h a héten minden eldől.nos?ha a héten sem lesz pénz akkor mi lesz?

sunsine1 2009.10.27. 15:35:54

lassan vége a keddnek is - tud valaki egyáltalán valamit? nem hiszem hogy a minisztériumokban 16 óra után is dolgozik valaki vagy épp a cég miatt túlóráznak? / nekik még majd a túlóra is elszámolásra kerül/
az egyik napilapban megjelent hogy somogy megyében rendőrségi eljárás folyik a cég ellen ami miatt nem utal a MÁK / ja grat a kitüntetett MÁK dolgozónak sokat tett 2000 dolgozóért és legalább 18000 ellátott idősért / a kitüntetés mellé biztos kapott egy jó vaskos borítékot is - lehet a dolgozók fizetését ő kapta?
na szóval van valami fejlemény??????????

ZZ 2009.10.27. 15:52:56

@szekta: Tisztelt szekta!
Azért ahogy látom Ön is hivatkozik a gyerekeire, ami szerintem természetes. Nyilván Őket jobban féltjük, mint magunkat.
Bármennyire is hihetetlen Önnek, vannak nonprofit vállalkozások!
Nem a vagyon felhalmozása a cél, hanem a végzett munka minősége.
Egyébként ugye nem gondolja komolyan, hogy ma az állami normatívákból vagyont lehet felhalmozni...
A bérgarancia alapnak most nézünk utána. Mivel biztosak vagyunk benne, hogy a pénz jár, nem ez volt a "vezérfonal". Kérdés volt, megnézzük.
Szerintem egy kicsit máshogy szemléljük a világot, de ez részemről nem ok a megsértődésre.

ZZ 2009.10.27. 15:54:39

@kariby: Ezt egyszerűen nem hiszem el.
Viszont, hogy mindenki tisztába legyen a folyamatokkal felteszek egy-két további doksit. Az érdekesség kedvéért. Mit is tett ez a rendes ember.

centerhalf 2009.10.27. 16:09:04

Uraim, Hölgyeim , Azért kapta mert kiválóan elvégezte amit rábíztak. A mi bőrünkre. Csak az a kérdés ki volt a megbízó ?!

Peped 2009.10.27. 17:44:23

@kariby: Már írtam, hogy gratulálok neki! Holnap fel is hívom, adjon már kölcsön! Talán lesz ennyire rendes. Szerintetek? Naaaa! Ugye ad????

kariby 2009.10.27. 18:40:10

lehet szidni azt a rendes embert,de nem lehet tudni,h milyen felsőbb utasításra nem fizet.Lehet,h azért kapta a jutalmát, mert ilyen jól végzi a feladatát? tök mindegy mikor kapta,ha tavaly, akkor igyekszik meghálálni...

kariby 2009.10.27. 18:45:55

www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=9124

bérgarancia alapról

de ez csak felszámolás alatt álló cégre vonatkozik (bár kétlem,h ennyi pénz lenne az alapban,amiről itt szó van,de még megközelitőleg sem,mivel sajnos nem mi vagyunk az egyedüliek akik fizetési gondokkal küzdünk)

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.10.27. 18:51:34

@szekta: Kedves szekta!
Hozzátettem azt is,hogy aki tud,az tartson ki,akinek nem inge.... Úgy érzem ön csak magával van elfoglalva,ne értsen félre,nem akarom bántani,csak jelezném,hogy mi sem kaptunk fizetést!!!!!

G. Beatrix 2009.10.27. 19:40:55

Kedves Szekta, és azon kollégák akik az RTL-re hasonló véleményeket írnak.!
Valóban az én döntésem volt. Ahogy Ön is önállóan dönthet. Arra kérném azonban, ha már megtette próbálja nem letolvajozni, lecsalózni a saját kollégáit és vezetőit, mert azzal nem leszünk előrébb, és a magam részéről vissza is utasítom mindannyiunk nevében. Minden lehetőt megteszünk azért, hogy rendezzük a helyzetet, és a fizetés megérkezése mellett megmaradjon a munnkahelyük is. Nem tudom Ön hol dolgozik, de a településeink nagy részén olyan embereket foglalkoztatunk, akiknek már évek óta nem is adódott munkalehetősége. Így igen is létkérdésnek tartom azt is, hogy lehetőleg a jövőben is megmaradjon a szolgálat. Mint azt fentebb leírtam - bár valóban 3 hónapja nem kapnak bért - valójában azt, hogy ez nem fog megtörténni határidőre, csak 2 hete közölték, addig folyamatosan ígérgettek - amit Önök is hallhattak, olvashatták. Az, hogy nem írunk be minden nap minden új eseményt, nem a "vezetőség ködösítése". Két nagyon egyszerű dolog. Az egyik, hogy bár ma is kaptunk nagyon bíztató ígéreteket magas rangú politikusoktól, én fenntartanám, hogy ezt akkor írom le, ha valami bizonyíték is lesz rá. Már csak azért is, hogy holnap után ne kelljen ismét "magyarázkodnom", hogy lám csak, "nem tartottuk a szavunkat ismét, ja hogy ez nem a mi szavunk volt, ez nem tartozik Önökre" hiszen Önök velünk szerződtek, nem az adott szervezetekkel, vagy képviselőkkel.
Megértem a csalódottságát és a dühét, mert én is hasonlóképpen érzek. Ahogyan Ön kiszolgáltatva érzi magát, úgy én is ezt érzem a hatóságokkal szemben. Tiszteletben tartom a véleményét is, egészen addig, amíg nem feltételez rólunk szándékos rosszintulatot és tétlenséget, anélkül, hogy közelebbről látná, valójában milyen szintű harcokat vívunk Önökért.

hatta_istvan 2009.10.27. 20:59:54

Üdvözlök minden kollégát, névtelenül és névvel egyaránt!
Kaposvári sofőrként írok ide. Örülök, hogy lehetőség van megosztani kérdéseinket ezen a fórumon. Olvastam pár véleményt, ami után igen csak elgondolkodtam... Vajon azok az emberek akik rosszindulatú megjegyzéssel piszkálódnak itt, miért nem azoknak az embereknek olvasnak be, akik miatt itt tartunk? Úgy vélem az iratok megtekintése után teljesen világosan látszik, hogy a hibát nem a mi vezetőinknél kell keresni. Bár pár hete még én is úgy hittem, aztán szépen kitisztult a kép. Nagyon sajnálom, hogy sokan nem látják át, hogy valójában ki/kik a kialakult helyzet felelősei. Lehet, hogy nem is akarják. Mert hát ez így egyszerűbb, ez nem kétséges. Én személy szerint sokat köszönhetek a vezetőinknek. Remélem mihamarabb megoldódnak a gondok, mivel ilyen munkahelyem nem lesz mostanában))) És nem is volt. Panaszkodni nem szeretnék, bár lenne miért. Mint minden dolgozónak itt a cégnél. Hiszen nekik is nehezek ezek a napok. De azt hiszem nem egymásnak kellene ugranunk, az nem megoldás. Viszont egy újabb, nagyobb tömeget felvonultató demonstráció talán jobban felhívná az elvtársak figyelmét a helyzetünkre. Bár ebben a "ku.va ország"ban még ez sem biztos....

kariby 2009.10.27. 21:38:23

@hatta_istvan: Kedves István! Örülök, hogy ilyen nézőpontú emberek is irnak, hiszen a mocskolódás nem segít.Eléggé nyilvánvaló dokumentumokkal igazolják vezetőink az igazunkat,de úgy látom ez nem elégít ki senkit sem. Azt tanácsolom, ha valaki nagyon nem bír várni mondjon fel (rendkívüli felmondással-fizetés elmaradása miatt), esetleg a mn.ellátást kapni fogja (feltételezve,h meg van az előirt 200 napja) s,ha minden rendeződik és vezető gondozója úgy gondolja (és persze a munkavállaló is) akkor még fennáll az a lehetőség, hogy visszajöjjön a céghez. Én remélem előbb-utóbb minden rendeződni fog, hiszen ezt kell hinnünk, mert nem hiszem el, hogy a demokrácia csak szépen hangzó szó! Tudom,hogy mindent megtesz a vezetőség, de ha valakinek van valami jó ötlete még csak irja, ha arra van szükség,hogy demonstráljunk,akkor én benne vagyok! Ha igy megy ebben az országban, akkor menjen igy! Nem várhatjuk meg mig a rendőrségi-ügyészségi eljárás lezajlik (mint tudjuk,mégha ártatlanok is vagyunk, ez eltarthat évekig is).Mivel a kifizetés jogos, a munkát elvégeztük - fizetniük kell! Ha meg kell harcolnunk a munkahelyünkért, akkor tegyük azt! Aki nem akarja, keressen más lehetőséget. Én tudom,hogy nem egyszerű.Évekig kerestem állást,sokáig feketén dolgoztam,ami nem volt rossz bevétel,de nem az igazi.Kell a pénz nekem is-gondom nem kevés,de ha mindenki csak ül a fenekén a gép előtt, vagy bárhol, s szidja a másikat, nem tesz semmit,csak vádol, az nem visz előbbre. Egyébként kérdem én, ki hol dolgozott ez előtt? Tudom,hogy a dolgozók nagy része vagy GyES-ről jött ide,munkanélküli volt,évek óta állást keresett stb., úgyhogy max. ezt folytathatja. A pénzét meg fogja kapni,de állása nem lesz ha innen elmegy. Nagyon remélem és kívánom mindenkinek a legjobbakat! És persze még egy kevés kitartást! Hiszem,hogy az igazság győzni fog. (bár lehet naiv vagyok :)

Hujbi67 2009.10.28. 07:25:19

@G. Beatrix: Nagyon köszönöm a válaszát! Még tegnap megkaptam az igazolást arról, hogy nem kaptunk bért! A kereseti kimutatással kapcsolatban: Értem a választ, de sajnos ez egy újabb kérdést vet fel bennem. Tegyük fel, hogy dec. 31.ig nem kapunk fizetést. Persze, ezt senki sem szeretné, de most tételezzük fel. Akkor az adóbevalláshoz szükséges igazolást is úgy fogjuk megkapni, mint a kereseti igazolást? Adózni fogunk meg sem kapott jövedelem után?

szm71 2009.10.28. 08:27:23

Szeretném megkérdezni,hogy ha időközben közös megegyezéssel - mivel a munkáltató nem tud fizetni-felmondok a cégnél, megkapom-e a papírokat amivel a munkaügyi központra tudok menni? Mi a biztosíték arra, hogy a felmondásom után hozzájutok a három havi ki nem fizetett béremhez?

szm71 2009.10.28. 08:36:53

Még meddig kell várni mi az a határidő??,mert eddig olyan sok elhangzott már meddig legyünk türelmesek??Mert nekünk, akik a pénzért küzdünk, mindegy,hogy ki fizet, a MÁK, Szeretetszolgálat, vagy akár a Mü.kozpont, csak valahonnan pénzhez jutnánk!!!! Mi a teendő? Felmondás? Utána ki garantálja,hogy megkapjuk jogos fizetésünk, amiért már 3 hónapja megdolgoztunk? Kivárás? Meddig??????? A november 12-i kifizetésre mi a garancia? Hisz már oly sokadik határidő volt, de pénz soha sehol!!!!!

BálintBálint 2009.10.28. 08:42:02

Nos!
Sziasztok!
Akkor most az én véleményem, ha már rátaláltam egy olyan oldalra, ahol magasrangú cégvezetőkkel is lehet kommunikálni, mert ez-az a telefont fel sem veszi, hát igen ez is biztos a korrektséghez tartozik.
Tüntetni! Hát ehhez ért a magyar, felmegy tüntetni, aztán várják a változást. Csak emlékeztetnék, hogy amikor a TV-székházat szétverték azzal sem értek el semmit, úgyhogy menjetek tüntessetek nyugodtan.
Amikor egy két alkalmazottja a cégnek végső elkeseredettségében a bíróságon keresztül akarja behajtani a neki jogosan járó bérét, akkor felhívja egy másik vezető, és kikéri magának, hogy milyen eljárás ez!!!
Kérdem Én az milyen eljárás, hogy amikor tudják hogy nem utal az államkincstár, újabb embereket vesznek fel a céghez, és hitegetik őket a fizetéssel kapcsolatban.
Kérdem én milyen eljárás az, hogy a fizetési cédulán rajt van az étkezési jegy, de azt valójában nem kapják meg, és csak ennyit mondanak:nem érkezet meg, majd egyszer emegkapod (amikor ez történt akkor még volt fizetés, ha lehetne válsztani....). Én a magam részéről azon a véleményen vagok, hogy bíróságon keresztül beadunk egy fizetési meghagyást, annak legalább van nyoma, mert annak, hogy bemegyünk az irodába és megkérdezzük mikor hogyan, már semmi értelme.jah, és hogy mit csináltatok eddig, semmit, most ugyan ott vagytok hozzáállást nem igen tudom díjazni. Kedves Beatrix, várom hozzászólását!

BálintBálint 2009.10.28. 08:44:17

Bocs, kihagytam az előző szösszenetből azt, hogy az micsoda egy gerinctelen egy megoldás, hogyha valakinek sikerül véletlenül másik munkát találni, nem adják ki a papírokat!!!???!!!
Erre szívesen olvasnám a Beatrix válaszát!
Köszönöm!

tibee01 2009.10.28. 09:03:54

@BálintBálint: igaz nem en vagyok Beatrix, de nehany dologban nem ertek egyet veled:
ha elolvastad a kommenteket, akkor tedd meg megegyszer, ugyanis 3-al a tied elott irta Hujbi67, hogy a papirok megerkeztek..
Az, hogy a telefont nem veszi fel a vezetoseg mindenkinek szerintem ertheto, tobb mint 2000 alkalmazott kozul ha csak a fele hivogatja egesz nap az sem keves. Kozben probaljon meg tenni ertunk valamit a fulehez nott telefonnal..
Tuntetes es demonstracio kozott van egy kis kulonbseg, es a multkor sem jott a lovassag szetverni a ceg dolgozoit.

G. Beatrix 2009.10.28. 09:12:08

Kedves Bálint!

Akkor sorrendben. Igen, előfordulhat, hogy mi "magasrangú cégvezetők" miközben épp nem csinálunk semmit, mert nagyon élvezzük ezt a kialakult helyzetet, mégiscsak egy tárgyaláson ülünk, ahol próbálunk megoldást találni, ilyen helyzetben pedig nem vesszük fel a telefont. Amikor épp egy másik kollégával beszélünk ugyanerről a problémáról - olyan részletesen, amennyire Őt érdekli - akkor sem veszünk át hívást. Ezért is szerencsés ez a blog, mert ha van szabad 10 perc, akkor legalább itt gyorsan megpróbálunk válaszolni.
A TV székház szétverésével kapcsolatban esetleg hozhatta volna még példaként az autógyujtogatásokat is, legalább ennyire lett volna ide illő.
Az a kb. 200-250 ember aki a legutóbb fent járt a demonstráción most biztos nagyon meglepett, mert szerintem az Ő - mint ahogy az én emlékeimben is, az él, hogy szépen csendesen átadtunk egy nyilt levelet a minisztériumnak, amit felvett a tv., senki nem kiabált, dobálózott, és bár valóban, azóta változott az álláspontjuk, de akkor napokon belül kaptunk választ a kérdésünkre. Ja, és az épületet sem gyújtottuk fel. Ehhez ért a Magyar? Mégis mihhez? Ahhoz hogy csendben sirdogáljon otthon, mert egy állami szervezetet ma itt nem kötelez semmiféle jogszabály? Hát lehet, hogy a két reakció között azért vannak átmenetek.
A hitegetéssel és a fizetési papírral kapcsolatos kérdéseket ezen az oldalon már megválaszoltam, ha nem bánja, megkérném olvassa el azokat.
Szíve joga bírósághoz fordulni, bár a magam részéről nem látom sok értelmét, mert ha a kincstár teljesít, úgyis a bérek kerülnek elsőként kiutalásra, ha pedig nem, a bíróság sem tud Önnek hamarabb pénzt keríteni, bármilyen szomorúnak is tartom én is. A magam részéről elképzelhetetlennek tartom hogy idegen vezetők ezért hívták fel, és korholták le Önt.
A gerinctelen megjegyzésére pedig figyelmébe ajánlanám, hogy mint azt felvételekor már tudta, a cég központja, így az Ön iratai is Budapesten vannak. Ez gyakorlatilag fizikailag meggátolja, hogy aznap, amikor megírja a felmondást, a papírjai a kezébe kerüljenek, ennek egyetlen módja lenne, ha személyesen jönne fel, ami természetesen nem elvárható. Azért tájékoztatnám, hogy a mi démoni hozzáállásunk mintájára pl. azon kollégáknak, akik a közszférából érkeztek felvételkor néha 3-4 hetet kellett várni a TB kiskönyvére, mert a kincstárból ennyi idő alatt kapták vissza. Ettől függetlenül meg tudtuk oldani a felvételüket és a hiányzó dokumentumokat pótolták.
Emelett természetesen igyekszünk mindenkinek minél gyorsabban kiadni azokat a papírokat, amire szüksége van. Ha Ön valóban beszélt valakivel ez ügyben, nyilván a vezetője, a területi ig., vagy én már adtunk elérhetőséget az ügyintézőhöz, ami tovább gyorsíthatja a folyamatokat.
Sok sikert kívánok a következő munkahelyén

kiwi81 2009.10.28. 09:55:18

@BálintBálint: Kedves BálintBálint,ne haragudj,de szerinte mint mondtad a tüntetésekkel senki semmit nem ér el,akkor te miért hiszed hogy fenyegetéssel bárhova eljutsz?Abszolúte nem értem hogy mi értelme a sok mocskolódásnak,és koholmányok gyártásának!Nyílván a másik oldalról jöttél,ahol megy a lázongás,és egy rakat olyan emberke ír akinek köze sincs az ügyhöz/NEM itt dolgozó!/de azért írogat,mert oly jó látni hogy a sok buta és elvakult ember mint a birkák mennek utánuk és a vesztükbe rohannak!Csak arra lennék kíváncsi,hogy most ugyan még nem kaptuk meg a fizetést,de ha felmondanak akkor majd a sok lázító fogja őket eltartani!Kötve hiszem,és majd jönnek vissza hogy szertnének újra itt dolgozni,mert ugye az köztudott hogy manapság nem dobálják az ember után a munkát,mivel sorra szűnnek meg a munkahelyek!Az én meglátásom az hogy ha mi dolgozók így folytatjuk ennek a cégnek sincs sok jövője!Szerintem nem sárba döngölni kéne a céget,hanem kihúzni onnan,amit a vezetőink hiába próbálnak,ha mi meg vissza nyomjuk!Elszomorító ez az egész,így is úgy is!Én személy szerint nem adom fel és bízok abban hogy talpra állunk!Bocsánat ha bárkit is megbántottam,de ez a véleményem!

Hujbi67 2009.10.28. 10:04:37

@tibee01: Csak jelzem, hogy én nem a felmondás utáni papírokat kaptam meg, hanem igazolást arról, hogy nem kaptam munkabért!

Hujbi67 2009.10.28. 10:08:42

@kiwi81: Ha valóban igaz az a hír, hogy a 2010-es évre nov. 6-ig lehet pályázni, akkor nem a dolgozók hozzáállásán múlik, hogy lesz-e a cégnek jövője!

kiwi81 2009.10.28. 10:45:32

@Hujbi67: Kedves Hujbi67.Igaz,abban a formában hogy állami szervek nov 6ig pályázhatnak,de mivel vissza alakulunk Megmentővé,és az nem állami ha jól tudom,abban az esetben 2010 februárjáig szól a határ idő!Ezt onnan tudon hogy a faluba mondta a jegyző nőnk!Ha estlegesen tévednék,akkor bocsánatot kérek,és kérem hogy aki pontosabban tudja,mondjuk Gál Beatrix asszony!Köszönöm.

kiwi81 2009.10.28. 10:47:59

Kérem hogy aki pontosabban tudja az javítson ki!Elnézést de így akartam írni az előző üzenetben!

ankir2 2009.10.28. 12:55:16

Amíg a cég nem csatlakozott az Alvinczi Péter Szeretetszolgálathoz addig minden hónap elején rendesen kaptak fizetést! Most, hogy csatlakozott nem kapunk! Szerintem ne akarják bemesélni nekünk, hogy mindent rendben találtak és mégsem akarnak utalni! Ha a M.Á.K. nem utal akkor ott még sincs rendben valami, csak azt nem értem hogy nekünk kisembereknek miért nem mondják el az igazat! Pedig itt lenne az ideje!Meddig kell várnunk! Ezt nem érti meg senki,hogy pénz nélkül nem lehet semmit sem kezdeni!Meddig akarják, hogy halmozódjanak a csekkek! A másik szomorú dolog, hogy a csekkekkel ha késünk meg a törlesztőrészletekkel akkor arra felszámolnak késedelmi kamatot, de ha majd mi megkapjuk az elmaradt fizetéseket arra meg nem megy semmilyen késedelmi kamat! Ha látjuk még valaha azt a pénzt amiért megdolgoztunk!!!!

"Can't Stop The Signal..." 2009.10.28. 13:07:37

@ankir2: Tételezzük fel hazudnak:
Nem hiszed el és ráfogod hogy hazudnak. Utólag ha kiderül, hogy igazad volt elégedett, mosollyal ülsz: Lám én megmondtam már akkor is!!
Tételezzük fel az igazat mondják:
Nem hiszed el és ráfogod hogy hazudnak.
Utólag ha kiderül, hogy nem volt igazad........

.....nem tudom folytatni nem ismerlek, de tekintetbe véve, hogy a MÁK nagyon "kussol" (általában az lapít a fűben akinek vaj van a füle mögött), lehet hogy nem a főnökeink "hazudnak"

kiwi81 2009.10.28. 13:30:53

@Kanazawa: Biztos hogy nem!Tudod,van aki annyira naiv,ahogy ránk is lehet mondani,hogy minden szedettvedett szóbeszédnek bedől amit mondanak neki neve nincs emberek,ráadásul egy olyan helyen esetleg ahol csak botrány keltése,illetve fokozása a cél!Miért nem lehet végre elhinni amit a vezetőink mondanak,én biztos vagyok benne,hogy őszinték hozzánk,csak hát persze az adott estben a legkönnyebb őket okolni,és hibáztatni mindenért,azt esetleg át sem gondolva hogy más téved!

kiwi81 2009.10.28. 13:31:37

@Kanazawa: Biztos hogy nem!Tudod,van aki annyira naiv,ahogy ránk is lehet mondani,hogy minden szedettvedett szóbeszédnek bedől amit mondanak neki neve nincs emberek,ráadásul egy olyan helyen esetleg ahol csak botrány keltése,illetve fokozása a cél!Miért nem lehet végre elhinni amit a vezetőink mondanak,én biztos vagyok benne,hogy őszinték hozzánk,csak hát persze az adott estben a legkönnyebb őket okolni,és hibáztatni mindenért,azt esetleg át sem gondolva hogy más téved!

centerhalf 2009.10.28. 13:32:01

@ankir2: Mondjál már valamit tényszerűt. A te elképzeléseidet hagyd meg a beteg elmédnek. A főnökeink tényszerű dokumentumokat raktak fel. Te meg "HA" -zol összevissza!

BálintBálint 2009.10.28. 13:46:09

@G. Beatrix: Kedves Beatrix!
Nem állítottam, hogy nem tesznek semmit, és hogy Önöknek kényelmes ez a helyzet.
Úgy látom a tv székházas hasonlatot nem úgy értették ahogy én gondoltam.Arra gondoltam, hogy azzal sem értek el semmit, miből gondolják hogy egy békés demonstrációval sikerülne.Köszönöm válaszát!

BálintBálint 2009.10.28. 13:50:11

@kiwi81: Hát barátom te most megmondtad mi?Aztán most örülsz otthon, hogy odatetted magadat!
1, nem emlékszem hogy megfenyegettem volna itt bárkit is.
2, igen a másik oldalról jöttem.Arról az oldalról ahol szükség lenne a pénzre amit nem fizettek ki.Aztán meg ahogy nem fogja eltartani a családunkat a sok lázongó(ahogy te fogalmaztál),úgy nem tartja el ez a cég sem, mert egy kiló kenyér nem sok annyit nem tudtunk venni a menyasszonyom fizetéséből.

megmentő 2009.10.28. 14:36:28

@BálintBálint: Hát barátom neked aztán van képed . Először kioktatod a vezetőséget utána meg belekötsz az élő fába is. Remélem az új munkahelyeden megállod a helyedet.
Addig talán hogy tudjál venni kenyeret keress egy jobban kereső mennyasszonyt.

"Can't Stop The Signal..." 2009.10.28. 14:42:24

@kiwi81: :) olvasd el még 1x, a lényeget a végén írtam. Valami olyasmi röviden amit @centerhalf: megfogalmazott.

ZZ 2009.10.28. 15:37:15

Tisztelt Hozzászólók!
Egyenlőre nincs tervben, hogy bárkit is kimoderáljak. Itt mindenki megírhatja a véleményét és bent is hagyom addig, ameddig nem durvul el nagyon a dolog.
Nem tisztem megítélni, hogy aki amit leír az jó, vagy sem.
Szeretném azonban pontosítani, hogy a "megmentő" néven beíró személy nem a Megmentő Kht. hivatalos véleményét írja le.
Gondolom ezzel a névvel regisztrált és így nincs jogom ezért moderálni a hozzászólásait. Akár mellettünk szól, akár nem.

Üdvözlettel,

Zelenák Zoltán Mihály

Peped 2009.10.28. 16:00:52

@centerhalf: Bocsi, bár egyet értek Veled, a beteg elme dolog erős volt. Nem kellene ilyeneket írni.
Írtak a Vas Népében rólunk a mai nap. Nézzétek meg. Írjátok be, hogy Vas Népe, majd a keresőjébe, hogy alvinczi. Most találtam. Elég jó cikk!

kiwi81 2009.10.28. 16:19:44

@Kanazawa: Értem hogy mit írtál,és azzal értettem egyet,bár lehet nem jól,illetve érthetően fogalmaztam!Egyébként centerhalf,a negatív elkeseredett emberek nem okvetlen beteg elméjűek.

lelkes56 2009.10.28. 16:22:41

Tisztelt Beatrix
Ez a helyzet mindnyájunk türelmét próbára teszi. Nem kétlem h Önök minden tőlük telhetőt megtesznek. Csak az a baj, nem látom az"alagút" végét, és emiatt nagy bennem a bizonytalanság ami még jobban elkeserít. Információim szerint a MÁK szeptember 22-e táján utasítást kapott a kifizetésre, 30 munkanapos határidővel, ami kb. másfél hét múlva lejár. Mi történik ha addig sem fizetnek?
Tényleg visszaalakulunk kht-vá, mert olyat is hallottam, h mégsem, mert hosszadalmas lenne az eljárás. Mi az igazság ?

tibee01 2009.10.28. 16:25:55

@lelkes56: ha megnezed a blog uj bejegyzeset, akkor valaszt kapsz arra, hogy leszunk e kht ujra

BálintBálint 2009.10.28. 16:45:43

@megmentő: Te kis senki...... Te meg keress magadnak egy új életet, meg egy pár olyan céget, ahol még van kinek a seggét nyalni!!!!!

kariby 2009.10.28. 17:05:24

@BálintBálint: legyetek kedvesek nem szidalmazni egymást, nem uszítani stb. mert ez a blog nem ezért jött létre. Azt hagyjátok meg a többi blogra. Sajnálom én is a kialakult helyzetet, nagyon szerettem (-tem) a munkámat,nagyon sajnálnám,ha megszűnne.Nem tudok mást tenni, minthogy bízom azokban az emberekben, akik megpróbálják kihúzni a céget abból amit kavartak a "nagyok". Hogy ki hibás, ki nem azt egyelőre hagyjuk, aki nem tud várni, menjen,de ne szidalmazzon senkit, felesleges energiáját vezesse le máshol, menjen fát vágni, futni, bármi,de ne az amúgy is feszült hangulatot ne izzitsa tovább. Szokott az ilyenből valami jó kisülni?

G. Beatrix 2009.10.28. 17:06:39

Kedves lelkes 56!
Valóban, sajnos a Mi türelmünket is kikezdte már a dolog. Valójában az elmúlt kb. 2 hónapban, mint hamupipőke, már kitakarítottuk a házat, megvarrtuk a mostohanővérkék báli ruháját, megfőztünk, sőt a kölest is kiválogattuk a darából, mert gyakorlatilag nap nap után kapjuk az újabb és újabb feladatokat. Tegnapi nap folyamán emeltek kifogást egy elmaradt dokumentum miatt, amit reggel lefaxoltunk hogy 1 hónapja!!!!! elkészült. A fax után 4 órával!!!!!!! már megkaptuk rá az ellenőrzési értésítést. Hát nem egy Pécsi MÁK, ahol minden dokumentum a határidő utolsó napján készül. Őszintén szólva ilyenkor nekem is nagyon nehezemre eseik biztatónak lenni, a mellett, hogy tudom, jelenleg sok jó ember dolgozik a megoldáson, és egyszerűen nem akarom elfogadni, hogy ilyen szinten a törvénytelenség, diktatúra legyen az úr Magyarországon. Reménykedem benne, (és lehet írni, hogy naív vagyok), hogy valamelyik képviselő (ha már azt az átok kölest is kiválogattuk úgyis), jön a varázspálcával, és ha nem is hintót, de legalább egy szekeret varázsol ki ebből a rohadt tökből, amit jelenleg a Magyar Állam vezetése képvisel felénk.
Példának okáért Oszkó Péter Pénzügyminiszter, aki bár a legfelsőbb vezetője lenne annak a szervezetnek, aki szándékosan el próbál minket lehetetleníteni, de az elkövetkező hetekben olyan elfoglalt, hogy majd valamikor hetek múlva tudna erre a problémára egy fél órát szakítani, miközben 1000 ember munkahelyéről van szó (egy olyan országban, ahol ma is 2700 ember elbocsátását jelentették be). Ja és ez az 1000 ember az általa felügyelt hivatal hibájából kerülhet utcára.
Ez az érem egyik oldala, a másik pedig valóban azok a képviselők, akik erőn felül próbálják megoldani a problémáinkat. Múlt héten a Szociális Minisztérium arról tájékoztatott, hogy teljesen rendben találják a működésünket, számukra ez egy nagyon fontos szolgáltatás, és minden erejükkel azon vannak (többek közt a minisztériumi egyeztetéseken), hogy megoldják a problémánkat, és kieszközöljék a kifizetést.
Így sajnos a jövőnk azon múlik, hogy melyik oldal lesz az erősebb, amit valóban nehéz megjósolni. A magunk részéréről igyekszünk minden elvárásuknak megfelelni, és bár a köles hasonlat lehet hogy gyermetegnek tűnik, de sajnos már ezen a szinten működnek a számonkérések. Csak remélni tudom, hogy a Szociális Minisztérium észérvei meggyőzőbbek lesznek a MÁK, vagy a Pénzügyminisztérium spórolási kísérleteivel szemben.

G. Beatrix 2009.10.28. 17:14:03

Kedves Bálnint!
Mint ugye a beírásokból és a a mai területi igazgatónál tett látogatásából kiderült, Ön nem is a Szeretetszolgálat alkalmazottja. E mellett megválaszoltam a kérdéseit. Azonban ha kérhetném, ezt a kocsmai stílust legyen kedves mellőzni a kollégáimmal szemben, akik viszont e nélkül is épp elég problémával kell hogy szembe nézzenek, ráadásul kívülállóként, nem is értem mi teremtene rá alapot.
Köszönöm a megértését.

ankir2 2009.10.28. 17:25:57

Centerhalf: Nem is ismersz!!!! Hogy jössz te ahhoz hogy le beteg elméz!!!! Az ilyen vélemény nyilvánításra nem kíváncsi senki! Most menőnek érzed magad az ilyen beszólástól? Attól még nem lesz fizetésed neked sem!!!!

centerhalf 2009.10.28. 17:40:33

Fordítva ülsz a lovon . Olvasd el a beírásodat . Tényeket . Miért is nem utal a MÁK. Majd ha tényeket tudsz közölni akkor írjál ilyeneket
"Ha a M.Á.K. nem utal akkor ott még sincs rendben valami, csak azt nem értem hogy nekünk kisembereknek miért nem mondják el az igazat! Pedig itt lenne az ideje" Addig ne gondolkozzál pláne ha .......Szóval TÉNYEKET ! Mit is titkolnak el előlünk ?
Az meg felháborító hogy aki nem is a cég alkalmazottja az itt ossza az észt!

ankir2 2009.10.28. 18:04:21

Centralhalf: Elég szomorú, hogy téged a kis apró dolgok háborítanak fel nem is az hogy nem kapsz te sem fizut! Akkor lehet hogy neked nincs annyira szükséged erre a pénzre. Neked akkor biztos nem halmozódnak a csekkek ha a másiknak a kommentárjaival foglalkozol és ócsárolod!!!!

BálintBálint 2009.10.28. 18:14:01

@G. Beatrix: Tisztelt Beatrix!
Nem az Önök cégénél dolgozok, de több szálon érintett vagyok az ügyben. A területi vezetőnél tett látogatásomról: Szerintem nem ilyen kocsmai stílusban folytattam le, a kocsmai stílusért elnézést kérek mindenkitől, kivéve attól aki azt tanácsolta, hogy keressek más menyasszonyt.Szerintem ez annál komolyabb ügy.Maradok tisztelettel: Bálint

G. Beatrix 2009.10.28. 18:19:05

Kedves Ankir2!
Sajnos megértem, hogy nagyon nehéz helyzetben van. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy minden információt, ami a rendelkezésünkre áll, megosszunk Önökkel, mert úgy gondolom NEKÜNK semmi takargatnivalónk nincs. Én is nagyon dühítőnek tartom ezt a helyzetet, de tudom, hogy ez sajnos nem rajtunk múlik. Tudom, hogy ez nem segít megoldani az anyagi gondjait, ahogyan a többiekét sem, de arra gondoltunk, joguk van tudni, mi történik. És a feltöltésekből elég részletesen ki is derül. Remélem nem gondolja, hogy én, vagy bármelyik vezető nem próbál meg mindent megtenni Önökért. Ön a saját családjáért aggódik. Én 1000 családért aggódom, nyilván más oldalról, de a vége ugyanaz, pocsék helyzetben vagyunk mindketten. Kár licitálni rá, hogy ki jobban, alaptörvény, mindenki a saját megoldandó problémáját éli meg legrosszabbul, ez természetes. Elég sok dolog jelent meg a napokban, ezekből Önállóan tud dönteni, Ön ad e még esélyt ennek a dolognak, és ha igen, meddig. Azt valóban én is úgy vélem, ha annak ellenére, hogy minden eseményről olvashat, valós dokumentumokat átnézhet itt, mégis úgy érzi, hogy Ön a szeretetszolgálat áldozata, nem pedig egy törvényeket nem tisztelő közigazgatási szervé, ez nagyon sajnálatos, és ezzel Önnél célt ért a MÁK. Őszintén sajnálom, ha komolyan így gondolja.

centerhalf 2009.10.28. 18:20:29

Tévedsz ! Nagyon is érdekel mikor kapunk fizetést . Ép ezért figyelmesen elolvasok minden feltett dokumentumot és beírást. Ezek alapján próbálok tájékozódni, döntéseket hozni . Magam és családom érdekében. Én is csalódott vagyok. Ezért ragaszkodok a tényekhez . Mindenki felelős azért amit leír. Szóval ha nem tudsz tényeket írni akkor inkább maradj csendben. Tudod "majd hogy lesz, meg biztos ," ezekből már nagyon elegem van. Te írtad a "MÁK nem utal akkor ott még sincs rendben valami ". Úgy látszik te bizonyítékok nélkül is hozol döntéseket. Pont olyan vagy mint a MÁK illetékes elvtársa.

centerhalf 2009.10.28. 18:25:47

Bocs az előbbit@ankir2: szántam .

Habó 2009.10.28. 19:14:15

Nem értem ezt a fellebbezés dolgot!
Kérem a T. Vezetőséget, hogy írják le miről van szó!

A MÁK vezetője biztosan nem annyiból él, mint mi?!
Már 3. hónapja fizetés nélkül vagyunk, és a végrehajtót nem érdekli, hogy utal-e a MÁK!!!
Az elvégzett munkánkért jár a fizetés!!!
Ha utalnak, remélem a kamatokat is megkapjuk, mert ha mi késedelmesen fizetünk valahova, akkor kamatot is számolnak.
Meddig kell még várnunk???

tibee01 2009.10.28. 20:49:04

@centerhalf: te meg mindig nem latod, hogy ez az oldal pont azert jott letre, hogy mindenki mindennel tisztaban legyen??
nem titkolnak semmit, hanem nyilvanossag ele tarjak az egesz ugyet, azert, hogy lassa meg mindenki, hogy ami az orszag "iranyitasanal" folyik az egyszeruen felhaborito..

G. Beatrix 2009.10.28. 21:57:26

Kedves Habó!
Nem egyértelmű számomra a kérdése, milyen fellebbezés dologra gondol? lehet, hogy erre... amikor a MÁK nem fizetett október 10-én, megfellebbeztük ezt a döntését, amiben a másodfoka utasíthatja őt. Azonban a KET (Közigazgatási Eljárási Törvény) szabályai szerint ezt a MÁK-hoz kell benyújtani, aki továbbítja a másodfokra. Erre 15 +5 nap áll törvényileg rendelkezésére. És valóban ezidáig nem postázták tovább, és tájékoztatásuk szerint nem is tervezik a 20. nap lejárta előtt. (ez november 2-a). Hát sajnos még ezt is megtehetik. Így is tovább hátráltatva a kifizetést.

hatta_istvan 2009.10.29. 07:12:43

@BálintBálint: Tisztelt Bálint!
Ha a menyasszonyoddal együtt ennyire nem látod át a helyzetet, miért nem kerestek másik munkahelyet ahelyett,hogy más nehéz helyzetben lévő embereknek tanácsolod u.ezt? Vagy esetleg beszélhetnél Te a bürokrácia fafejű isteneivel, hátha ez a stílus eredményhez vezet. Itt mindenki nehéz helyzetben van már.Én is, a ter.vezetők is, a kollégám is stb. Ne a kioktatás legyen a célod-bár elég egyszerű perspektíva- hanem az, hogy segíteni tudj valamilyen formában a helyzeten. Akár úgy is, hogy egy békés demonstráción megjelensz a menyasszonyoddal. Lásd át a kialakult helyzet okait. Sokat fog változni a véleményed-és remélhetőleg a mentalitásod is.))

hatta_istvan 2009.10.29. 07:31:02

Bálint!
Csak tájékoztatni szeretnélek, hogy ninden önkormányzatnál lehetőség adódik rendkívüli szociális segélyt igényelni, amit a párod is megtehet. Nem nagy összeg, huszon x, de jól jöhet. Továbbá a lakás rezsinek a támogatására is van megfelelő alap, amiből szintén igényelhetsz. Ált. 22 napon belül bírálják el, de a tapasztalat azt mutatja, hogy valójában elég gyorsak és megértők az ilyen helyzetekben.

BálintBálint 2009.10.29. 08:14:47

Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsokat, a szidalmazásokat.Sajnos úgy látom, két fanatikus oldal van itt, valaki isteníti a céget, valaki csak szídja. Úgy látom ezen a fórumon a cég egyáltalán nem hibás semmiben, mindent jól csinált. Jó tudom hogy a jelenlegi helyzet a MÁK hibája, volt már ilyen más céggel is ahol nem utalt a MÁK, ők sem kaptak fizetést, mikor utalt akor megkapták.Remélem itt is így lesz.
Ami az én véleményem: Biztos hogy a cég is hibázott valamiben, mert aki dolgozik hibázik is, csak nem igen szeretné beismerni.A stílus. A stílus amiben az első hozzászólásomat írtam szerintem vállalható. Aztán mikor elkezdtek sértegetni, akkor már én sem fogtam vissza magamat, egyébként ez nem Gál Beatrix volt, hanem kiwi, meg megmentő. Na mindegy nyugtáztam, hogy normális vitára itt nincs lehetőség, úgyhogy ezzel befejeztem fórumozást ezzel az üggyel kapcsolatban.

megmentő 2009.10.29. 09:04:16

Olvasd vissza a beírásodat ! Először te jöttél nagy dérrel dúrral most meg mártírkodsz itt. Az mondjon véleményt a dolgokról aki itt dolgozik. Te neked nem osztottak lapot ." KÍBICNEK meg kuss" így szól a közmondás !Ha tetsziok ha nem . Jó is hogy eltávoztál a soha viszontlátásra !

centerhalf 2009.10.29. 09:10:08

@tibee01: Hát ezt pont nem nekem kellett volna címezned. Szerintem is pont ezért jött létre ez az oldal . Azóta is valós bizonyítékokat,információkat kapunk. Aki állít valamit az bizonyítsa is be. Ne beszéljen mellé és pláne ne állítson valótlanságot.

hatta_istvan 2009.10.29. 09:26:37

Az érmének 2 oldala van. És az egyik oldalon a gondozottak-ellátottak vannak. Ha a céget ellehetetlenítí a MÁK, vajon mi lesz a megszünésünk esetén velük. Egyik napról a másikra hirtelen ellátatlanok lesznek? Az önkormányzatok nem hinném, hogy képesek lesznek a feladat teljesítésére. A bürokraták lelkiismerete vajon meg fog szólalni? Kétlem.

centerhalf 2009.10.29. 10:15:39

Tisztelt Kollégák !
Több helyről vannak információm. A főnökeinktől, országgyűlési képviselőtől, kistérség vezetőtől. Ami velünk történik az kétségbeejtő. A főnökeink rossz helyzetben vannak . Nem mernek határidőt mondani mert őket már nagyon sokszor becsapták a hivatalos szervek. Ők se nagyon értik mi és miért folyik ellenünk. Nekem van sejtésem sajnos bizonyítani nagyon nehéz. Úgy érzem egy aljas politikai játszma áldozatai vagyunk mindkét részről..(nem vagyok egyik párt tagja sem,mielőtt még vád érne)A legutóbbi gyűlésünkön az egyik gondozó nő kérdezte folyamatosan hogy meddig várjunk, mit csináljunk. Felelős vezető szerintem erre nem tud érdemben válaszolni. Saját magának kell meghoznia mindenkinek a döntést.
Ami több féle lehet.
1. Elmegyek munkanélkülire és a következő hónapban kapom a munkanélküli segélyt.
2. Találok munkahelyet és elmegyek oda dolgozni. Gyanítom ez a lehetőség nem sokunknak adatik meg. Nálunk a gondozónők 90 % -nak nem volt munkahelye több éve már. Most meg országosan a munkanélküliség kétszámjegyű. Kivételek mindig vannak, nem sajnálom tőlük ha eltudnak menni máshová dolgozni.
3. Kivárok a végsőkig akkor viszont ha valami csoda folytán utal a MÁK csak akkor lesz fizetésem.( Kivétel ha a cég ellen csődeljárás indul) Erre határidőt senki sem tud mondani. (természetesen hogy meddig vagyunk működő képesek ezt én megítélni nem tudom. Benzin ,villany egyéb működési költségeket meddig tudja a cég vagy valaki fizetni ?)
Persze a több havi bérem és egyéb járandóság ( Érdekes a kaja jegyet nem említik senki olyan formában hogy azt se kaptuk meg nem is tudom talán öt hónapja ?Tudjuk miért nem kaptuk meg !) megszerzésének több formája lehetséges . Mindenki döntse el melyiket választja. A tegnapi információk is amik eljutnak hozzám rendkívül bizakodóak. Igaz már vagy három hónapja csak biztató információkat kapunk. Semmi nem lett egyikből se. Én úgy látom a főnökségünk mindent megtesz ha a politikusuk ,vagy hivatalos szervek valamilyen információt , dokumentumot kérnek rövid időn belül megkapják. Mégis folyik a kákán a csomó keresése.
Bocsánat egy kissé hosszú voltam. Én így érzem jelen pillanatban a kialakult helyzetet. A magam nevében meg is hoztam a döntést .Erről a közvetlen főnökömet tájékoztattam. Mindenkinek el kell döntenie hogyan tovább. Valaki ha megbántottam attól elnézést kérek! Remélem nem sokáig kell várnunk a pénzünkre.Mert fizetés nélkül senki nem fog dolgozni.

zsófika szentendre 2009.10.29. 16:58:07

Tisztelt Gaál Beatrix Asszony!
Pár hete kértünk igazolást a hiteleink miatt, a mai napig nem kaptuk meg.
Név szerint: Kövesdi Ildikó
Fülöp Daniella
Mindketten 2-2 igazolást kérünk SOS
Köszönöm.
Fontos lenne , mivel még a házat is elveszik a fejünk felül.
Dolgozik még valaki a munkaügyön?
Lesz aki bérszámfejti az októberi munkaidőnket?
Jómagam 32 éve dolgozom tisztességesen , de ilyen rossz anyagi helyzetben még nem voltam.
A mai napig ellátjuk a gondozottjainkat , de kérek Öntől egy határidőt ami a közeljövőben van, és garantálja a kifizetést.
Tud valamit Ön mondani arról, hogy az időben ki nem fizetett jövedelem után 40% kamatot kell fizetnie a munkaadónak?
Magamról annyit: május óta dolgozom Önöknél, ez a szakmám ,
szeretem a munkám és az idős embereket.
Az FSZH engem személy szerint is ellenőrzőtt nem találtak semmi problémát, s csak dicséretet kaptam tőlük.
folyt később...

Tisztelettel Ildikó

G. Beatrix 2009.10.29. 17:57:20

Tisztelt Ildikó!
A kérését továbbítottam Káncz Éva kolléganőmnek, és Jóni Gyöngyinek is. Ha a holnapi nap folyamán keresi Őt, megbeszélhetik, hogy kipostázza, vagy személyesen venné át az igazolást.

Habó 2009.10.29. 18:33:42

Kedves G. Beatrix!

Köszönöm válaszát a fellebbezéssel kapcsolatban. Szomorú, hogy családok sorsával játszik a MÁK.
Hát csak annyi jót kívánok nekik az életben, mint amennyi jót nekünk tettek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majd a csekkjeinket és a gyerekeinket is hozzájuk küldjük, mert már ott tartunk, hogy lassan ennivalóra sem kerül.

Peped 2009.10.29. 18:42:13

Hahó mindenkinek!!!
Olyan rossz a kedvem, most már nagyon belefáradtam az egészbe. Annyira nem szeretnék elkeseredni, de most épp elkeseredve vagyok. Nem tudom, meddig húzhatjuk még ki, egyre reménytelenebb a helyzet. Úgy érzem, minden nappal rosszabbak az esélyeink. Ez a DRÁGA Szűcs meg sehol. Hát hogy kérjek tőle kölcsön? Lapít, mint sz.r a fűben. Valaki bele léphetne már...

zsófika szentendre 2009.10.29. 18:55:30

Tisztelt Gaál Beatrix Asszony!

Köszönöm a gyors intézkedést.

Szívesen venném ha kérdéseimre választ kaphatnék, mivel a Szeretetszolgálatnak a többi kolléganőimmel együtt szívvel, lélekkel dolgozunk a mai napig és szeretnénk tudni, hogy még meddig
kell így élnünk.
Mivel kicsi ez a falu , mindenki tudja,
hogy nem kaptunk fizetést ( orvos, önkormányzat, boltos, más szervezet dolgozója) rajtunk nevet.
Segítsen abban , mondja meg mi az a dátum ameddig ez még tartható.
Mindannyiunk drukkol , hogy megkapjuk a normatívát, hogy megmaradjon az állásunk.
Önök nagyon jól tették, hogy létrehozták ezt a blogot ( köszönet ZZ-nek is) , nagyon nagy szükség volt már , hogy első kézből kapjuk meg az infót.
Szívesen venném válaszát

Köszönettel Ildikó

kariby 2009.10.29. 19:39:14

@zsófika szentendre: legyél olyan drága és kérd meg a területi vezetődet, hogy irja meg az igazolást. A vez.gondozónál van bélyegző, ő is ki tudja állítani az igazolást, a szöveget megküldték neki is (ha nem akkor kérd meg, hogy irjon nekem és megküldöm, kariby@freemail.hu).Én ilyen igazolásokat adtam a gondozónőknek és elfogadták a bankban stb. Egyébként tudtommal dolgoznak a munkaügyön (vettek is fel valakit, aki a kilépő papírokat elkészíti - azt,h őt miből fogják fizetni -válasz: nem tudom -mielőtt megkérdezné valaki:)
A többi kérdésre ajánlom olvassa el mindenki centerhalf legutóbbi beírását.Nagyjából egyetértek vele (kiv.a csődeljárás- tudtommal egyházi szervezet ellen nem indulhat csődeljárás)

ritisi (törölt) 2009.10.29. 19:47:53

Tisztelt Vezetőség!
Olvasom minden nap a blogot.Hátha történik valami.De megint eltelt egy hét......és semmi nem történt.semmi számunkra kézzelfogható.
Miért nem lehet valahonnan segítséget kérni??pl a Máltai Szeretetszolgálat külfödre hordja a segítséget,ide is adhatna nekünk is.vagy bármilyen más segélyszervezetet megkeresni,vagy bárkit.legalább valamennyi pénzt kaphassunk már,mert mindnyájan csődbe megyünk!!

zsófika szentendre 2009.10.29. 20:02:17

@kariby:
Kedves kariby!
Köszönöm, nélküled nem ment volna!
üdv Ildikó

zsófika szentendre 2009.10.29. 21:26:21

Már végképp nem értek semmit.
Törvény?... 2010-től a jelzőrendszeres
házi segítségnyújtást az önkormányzat
hatásköre?

sünike81 2009.10.30. 09:04:42

igen de már nem ingyenesen!
Sajnos októbernek is vége s semmi hír!
A gondozattakra nem gondol az állam akik nekik dolgoztak!
ha nem ilyen lelkiismeretes ember ek dolgoznának itt már mi is rég kivonulnánk az utcára sztrájkolni,napokat, mit számítva mi lesz velük, de mi nem a Máv vagyunk és dolgozunk, mert sajnáljuk az idős embereket!!!!!!!!Ugyanis szükségük van ránk, a munkánra mert mi lesz velük ?De az államot ez sajnos nem érdekli!
szégyen részükről!!

Kitartás kollégák!
Nekem is nehéz 3 gyerek mellett de bízzzzzzzzzok!!

centerhalf 2009.10.30. 09:52:08

Olvasom a beírásaitokat ! Veletek érzek egy pályán egy csapatban játszunk. Az nem igaz hogy semmi hír nincs . Sajnos vannak hírek. Számunkra nem jók de vannak. Mégpedig az hogy a munkát elvégeztük és jár nekünk a pénzünk. Tartozik a MAGYAR ÁLLAM. Politikusaink saját zsebük megtömésével vannak elfoglalva. nem érdekli őket a gondozottaink, és gondozóink sorsa ,problémái. Most már nyíltan kimerem mondani hogy nem a cég vagy vezetősége a hibás. Valaki kérdezte egy beírásban hogy kit terhel ezért a felelőség? Nos ha a feltett dokumentumokat átolvasom eltudom dönteni. Akit viszont továbbra is kétségek gyötörnek az egy kérdésre válaszoljon vajon a hivatalos szervek közül miért nem nyilatkozik senki? Miért nem fontos ez egyik médiának sem ? Csak nem félnek a háttérben lezajló pártalkuk véget ? (Lásd a Danubius,Sláger rádió esetét ) Tisztán látszik hogy nem akarnak fizetni . Továbbra is leírom hogy ez az én véleményem.

G. Beatrix 2009.10.30. 10:35:36

Kedves Centerhalf!
Ma Magyarországon a sajtószabadság a következőképpen működik: Celldömölki kollégáink (tőlünk függetlenül) megkeresték az egyik legnagyobb kereskedelmi csatorna híradóját. Riporterek jöttek lelkesen vettek fel anyagokat, Önökkel éreztek. Majd eltelt egy nap... kettő... megjelenés meg sehol.. telefon... a főszerkesztő kivetette!!!!!!! később a kolléganők hívásai miatt, gondolom, lement egy hétköznap deles adásban, azután soha többé. A héten forgatott a Hír Tv a témában, egy hosszabb műsor készül a helyzetünkről. Riporter hölgy elmondta, a Pénzügyminisztérium egyféleképp hajlandó nyilatkozni. Kéri írásban a kérdéseket, 1-2 nap, írásban megválaszolja, sajnálja, de az 500 fős hivatalban (gondolom kb. ennyi a dolgozó) nincs szabad ember 10 percre, aki személyesen válaszolna. A kérdésekre kap sablonválaszokat, visszakérdezni nem tud. Így megkapta ugyanazt a bugyuta választ, amivel 2 hónapja homokot próbálnak szórni mindenki szemébe (gondolom a feltett dokumentumokból ez valóban egyértelmű), és még csak vissza se tud kérdezni, hogy nade Uraim, most komolyan?
Itt jegyezném meg, gondolom mindenki látta a másik blogot, ahol amikor teljes névvel (mert a névtelenséget másra hagynám) ZZ, vagy én próbálunk válaszolni, egyszerűen meg sem jelenik. Azonban békésen olvasgathatjuk, hogy mindenféle csaló tolvajnak elhordanak. Talán a kollégáink, talán nem. Mindenesetre ez a demokráciánk sajtó- és véleményszabadsága.

apjuk 2009.10.30. 11:10:25

Olvastam egy olyan információt, hogy hétfőn a számlánkon lesz egy havi bér visszamenőlegesen. Erre szeretnék megerősítést kapni. Köszi.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.10.30. 12:29:09

Kedves apjuk!
Szeretném megkérdezni,hogy hol olvasta ezt az infót? Szerintem sokakat érdekelne. Köszönettel: Panda78

apjuk 2009.10.30. 12:39:23

@Panda78: Mivel én csak férj vagyok, nem dolgozó, de a családi költségvetésben fontos a feleségem jövedelme, így minden hírforrást figyelemmel kísérek. Először az RTL hozzászólásokban, majd később a területi képviselő által feleségemnek küldött SMS-ben.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.10.30. 12:57:07

@apjuk: Nagyon szépen köszönöm válaszát,reméljük,hogy a hírt megerősítik és végre megtörik a jég..

zsófika szentendre 2009.10.30. 13:42:05

Az a hír járja ,hogy elutalták 1 havi munkabérünket.
A másik bog-ban olvastam.

baba27 2009.10.30. 14:06:25

Sziasztok! Én is kaptam sms-t a vezető gondozónőtől, hogy elutaltak egy havi bért, várhatóan hétfőn a számlámon lesz. Hát, úgy legyen!

apjuk 2009.10.30. 14:12:38

Örülök, hogy így nem én vagyok az egyetlen aki ezt a hírt felreppentette és nem keltek hiú ábrándot senkiben.

apjuk 2009.10.30. 14:20:26

UI. már csak abban bízom, hogy igaz is lesz.

szekta 2009.10.30. 14:23:20

Az imént beszéltem a területi vezetővel sajnos szó sincs semmiféle utalásról.Nem igaz a hir nem lesz semmilyen fizetés,egyébként honnan vettétek ti ezt?Sajnos megint....

szekta 2009.10.30. 14:24:32

Nagyon el vagyok keseredve nem tudom meddig bírjuk ezt,attól félek összeomlok idegileg

centerhalf 2009.10.30. 14:54:32

Én úgy tudom,hogy az országgyűlési képviselőnknek azt mondták az Alvinczi mindent teljesített ezért vagy ma de legkésőbb hétfőn utalják a pénzt(pénzünket )! A képviselő válasza erre az volt hogy szeretné látni az utalásos papírt. Faxolják át neki. (Azért már ez is érdekes már ő sem hisz az újabb határidőben. ) Szóval újabb ígéretet kaptunk. Mindenki értse úgy ahogy akarja. Másban viszont ne keltsetek ábrándokat, mert megint nagy lesz a csalódás. A főnökeinket megértem erre most nem lehet semmit mondani. Bízni kell a csodában.
Uraim , Hölgyeim !
Táncolni kell a zene meg majd megjön valahonnan !

G. Beatrix 2009.10.30. 14:58:52

Kedves Mindenki!
Vannak olyan térségek - sajnos nem mindegyik - ahol külön szerződésünk van a Többcélú Társulással a feladat ellátására. Ezek a társulások most soron kívül (volt aki a múlt hónapban, volt aki ebben) utaltak pénzt, amit teljes egészében az adott térség munkavállalói tudnak megkapni. (természetesen a múlt haviak a múlt hónapban) Akik kapták az sms-t, azért kapták, mert a térségük polgármesterei voltak olyan megértőek, hogy soron kívüli utalásban teljesítették a számláikat. Volt térség ahol részben kaptak pénzt a gondozók hó közben, és van, akik most egy teljes havi bért tudtak kapni.
Tudom, jönni fognak a kérdések, hogy miért csak Ők? Természetesen a polgármesterek feltétele volt az utaláshoz, hogy a saját területük munkavállalói kapják meg ezeket a pénzeket, azt hiszem, ha ez rosszul is érint más térségeket, de érthető. Nagyon kérek mindenkit, ezért próbálják ne elkezdeni a bezzeg te azért gondolod így, mert biztosan kaptál pénzt kérdést. Sajnos ez elég kevés munkavállalót érint, és a legtöbbjüket csak pár ezer forinttal.
Ezen felül ma a következő híreket kaptuk a képviselő uraktól.
Egyikük, ha jól tudom, írásbeli ígéretet kapott a Pénzügyminisztériumtól, hogy elrendelik a kifizetést (szeretném leszögezni, hogy nem láttam a papírt). Más megye képviselője - papír nélkül, de hasonló híreket kapott. Ezeket sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, mert nem voltam jelen a beszélgetéseken, azonban bízom benne, ha több forrásból érkezik a hír, talán igaz lehet.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.10.30. 16:44:43

@G. Beatrix: Kedves Beatrix!

Amennyiben jól értelmezem az utolsó bejegyzésének alsó pár sorát,akkor van talán némi remény arra,hogy az elkövetkező 1-2 héten belül megkapja mindenki a jogos pénzét? Ennek a mostani írásos ígéretnek nem lehet valahogyan utánanézni valahol? Tudom,hogy Ön,illetve önök mindent megtesznek értünk,de az megnyugtató lenne mindenkinek,ha ez a dolog megerösítést nyerne... Köszönet

hatta_istvan 2009.10.30. 19:11:10

Üdvözlök mindenkit!!
Olvastam a kistérségi önkormányzatok utalásairól szóló kommentet én is. Remek dolog, hogy pár, szerződéssel bíró önkormányzat így áll a dolgokhoz. Örülök, hogy pár embert némileg támogatni tudnak anyagilag. Mint említettem, én sofőrként dolgozom Kaposváron. A kollégáim és én is, elég nehéz helyzetben vagyunk. Bár sikerült némi pénzt intéznem a kaposvári önkormányzatnál-ahol sajnos elég rossz véleménnyel vannak a cégünkről. Mivel édesanyám a hivatalban dolgozott, az ő magán-kutatásai révén bizton állíthatom, hogy az egész politika. Sajnos olyan magas pozícióban lévő emberek játékszereivé váltunk, akiket mindnyájunk gondja hidegen hagy. Egy kutya mind, csak külön ólban. Mégis, Centerhalf utolsó mondata legyen az, amit mindnyájan megjegyeztek: "Táncolni kell a zene meg majd jön valahonnan" ! -Remélem a következő hónap hoz majd némi pozitívumot az életünkbe anyagi téren is)) Azért az élet nem csak fekete és fehér... Velem például 2 napja történt, hogy egy idős néninek a készülékét javítottam. Hallott a cég gondjairól, és felajánlott egy kis házi kuglófot,majd megköszönte, hogy segítettem. A kuglófból ettem nála egy szeletet teával, és közben a 81 éves néni mesélt.. Akkor döbbentem rá, hogy sokkal rosszabb lapokat is oszthat az élet... Szép hétvégét mindenkinek!

gipszi 2009.10.30. 19:14:12

Tisztelt Gál Beatriksz!

Az lenne a kérdésem kihez kell fordulni hogy az Alvinczis szerződéseinket megkapjuk,mert a Munkaügyi bíróság igen érdeklődik iránta.

gipszi 2009.10.30. 19:17:41

@hatta_istvan: István el is sirtam magam picit,te egy igen jó ember vagy.Nekünk is kérnél kis segéjt?

szm71 2009.10.30. 19:18:07

Tisztelt Gál Beatrix!A vezetőgondozónő nem veszi fel a telefont nincs tájékoztatás!!

hatta_istvan 2009.10.30. 19:21:23

Esetleg aki kaposvári és érdekli, hogy tud az önkormányzatnál rendkívüli segélyben részesülni, annak bővebb tájékoztatást és tanácsot tudok nyújtani ha megkeres.

hatta_istvan 2009.10.30. 19:35:38

@gipszi: Gipsi! Nem muszáj sírni. Tájékozódni kell. Helyetted nem kérhetek, de az igénylés feltételeinek a teljesítésében- a gyorsabb, naprakészebb hivatalos okmányok listájáról és azoknak tartalmáról szóló papírok fajtájáról illetve beszerzésükről, tájékoztatást tudok adni.

Peped 2009.10.30. 19:50:47

@gipszi: Basszus, direkt írsz ilyen helytelenül, vagy valóban ilíen a helyesírásod?

Peped 2009.10.30. 19:51:55

llíen helyett: ILYEN. Bocs.

G. Beatrix 2009.10.30. 19:51:57

Tisztelt gipszi!
Kérdezze a vezető gondozóját. Biztosan segít Önnek, ha valami dokumentumra szüksége van.
Kedves szm71 melyik térségben dolgozik?

Peped 2009.10.30. 19:54:54

@szm71: Nem azért nem veszik fel a telefont, mert unnak Bennetek, hanem mert egyszerűen már nem bírják cérnával. Ők is kétségbeesettek, nem tudják, mit tegyenek. Ráadásul az enyém azt mondja, már nem bírja a füle, mert a 20. telefon után már ég, a feje meg lüktet. Ha itt vagy, és látod a bejegyzéseket, miért kellene még őt is nyúzni? Hiszen itt van minden infó, amivel szolgálhatna ő is!!!

pénztelen 2009.10.30. 20:57:38

Tisztelt mindenki!
Saját magam,de legfőképpen azokat sajnálom akik a tehetetlenség hálójában verdesve, csapkodnak.Munkatárs voltam -e hónap elejéig,de sajnos lépnem kellett, mert nekem sem az anyám , se az anyósom nem tud adni.Azért ez szörnyű dolog,hogy ennyire padlót fogunk,ezért nem nekünk kell szégyenkeznünk,hanem azoknak akik ezt teremtették! A papírjaimat megkaptam nagynehezen.Amin szerepel, tudom bizonyítani,hogy ..Magánnyugdíjat,Adót nem fizettek utánam ,kiváncsi lenné a tb-met fizették e?Több mint két havi béremet még én sem kaptam meg!Pedig a volt munkatársaimat azzal kábítják,hogy én ki lettem fizetve,ami nem igaz.!!!A gondozottjaimmal egymás vállán sírtunk,ellehet képzelni mit éreztek, éreztem!Na mindegy! erről a munkahelyemről regényt lehetne írni.( Kitartás)nem unalmas ez egy idő után???????????????????

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.10.30. 21:15:09

@G. Beatrix: Tisztelt Gál Beatrix!

Amennyiben jól értelmezem a 14óra58-as bejegyzésének alsó pár sorát,akkor van talán némi remény arra,hogy az elkövetkező 1-2 héten belül megkapja mindenki a jogos pénzét? Ennek a mostani írásos ígéretnek nem lehet valahogyan utánanézni valahol? Tudom,hogy Ön,illetve önök mindent megtesznek értünk,de az megnyugtató lenne mindenkinek,ha ez a dolog megerösítést nyerne... Köszönettel:Kiss Zsuzsanna

gipszi 2009.10.30. 21:16:43

Értem tehát közokirat hamisittása miatt nem kapunk pénzt.

G. Beatrix 2009.10.30. 21:24:46

Tisztelt Pénztelen!
Mint az a fentiekből is kiderül, valóban nincsenek kifizetve a járulékok, ezt már többször leírtuk. Mellette azt is, hogy ettől függetlenül a bevallásokat megtettük, ami a biztosítottságát szavatolja (TB), illetve a Szeretetszolgálat a hatóságok felé jelzi a tartozást és a kifizetési szándékot. Egyébként nagyon meglep, hogy Ön ilyesmiket olvasott ki a bérpapírjából, talán valamit rosszul értelmezett. Ha kérhetem, nézze át még egyszer.
Attól tartok a volt munkatársai információja nem tőlünk származik az Ön kifizetéséről.
Nyilván Ön már hozott egy döntést hó elején, őszintén remélem, hogy talált más lehetőséget, és így a napi gondjai rendeződnek. Természetesen amint megérkezik a normatív támogatás, Ön is megkapja az elmaradt béreit, mint mindenki más. További sok sikert kívánok.

G. Beatrix 2009.10.30. 21:28:16

Tisztelt Gipszi!

Félek, ezt rosszul érti. Azért nem kapnak pénzt, mert az Államkincstár nem fizeti ki a megítélt normatívát. Ha a feltöltött dokumentumokat elolvassa szerintem kiderül belőlük.

zalakriszti 2009.10.30. 22:44:15

Tisztelt Gál Beatrix!Mai nap folyamán annyi infót kaptam már,olyat is hogy fizetnek akkor jött egy kis megnyugvás és most este meg közölték velem hogy nincs vezetögondozónönk mert kirugták söt Veszprémben azt mondták a kollégáknak cég sincs kérjünk segélyt.Én a mai napig hittem de most meginogtam ma 2helyről kaptam fizetési felszólítást a bank a folyószámlahitelem a körjegyző a kocsimat akarja valaki mondja már ki ha netán vége legalább házam legyen mert a 3-om gyerekem nem vihetem télen az utcára.Tisztelettel:egy nagyon elkeseredett anyuka

G. Beatrix 2009.10.30. 23:16:09

Kedves Zalakriszti!
Nem tudom, honnan származnak az információi, de örülök, hogy megkérdezte. Egyetlen vezető gondozónőt sem rugtunk ki (személy szerint 1 főről tudok, aki jelenleg sajnos nagyon beteg) melyik térségből ír.
Természetesen a Szeretetszolgálat létezik, egyébként feltöltöttük erről az iratokat, itt az oldalon megtalálja. A fizetési igéretekről ma már írtam remélem ezek beigazolódnak és így megoldótnak a problémák

sümegszilvi 2009.10.31. 10:13:08

Szia Zalakriszti!

Itt vagyok, nem rúgtak ki!!! Veletek vagyok, de az anyagi tartalékaim veletek együtt fogytán vannak, nem tudok olyan sűrűn megkeresni titeket ahogyan azt eddig tettük. Telefonon elértek, ha nem tudom azonnal felvenni, akkor később visszahívok mindenkit. Egyébként elég sok gondozónő kollégával beszélek nap mint nap. Nagyon jó ez a blog, innen első kézből kaptok infót (általában én is innen szoktam), a többi pletyka szintű értesülések (pláne az az RTL-s rettenet) hiteltelen és arra jó, hogy egymást hergeljék az amúgy is elkeseredett emberek. Néha belenézek, de a napi negatív történések után szerintem komoly károkat tud okozni az ember lelkében. Amint tudlak hívlak telefonon.

Peped 2009.11.01. 17:08:55

Voltam a temetőben. Lassan mi is ki leszünk írva. Vagy nyúlva...
Remélem, dr Szűcs is volt a szeretteinél. Biztos hiányzik nekik. Utánuk mehetne...

Vasból 2009.11.02. 07:21:47

Tisztelt Főnökség!!
Annyi lenne a kérdésem,hogy október 10-ig ígérték a pénzt "ott fentről" és arról volt szó,ha nincs pénz,nincs munka!Azóta eltelt 1 hónap ismét!Azt kérdezném ,meddig fogunk pénz nélkül dolgozni???Bár nekem sincs sajnos jobb megoldás,mint hogy itt dolgozzam pénz nélkül,de érdekelne,meddig,hová vezet az út????Előre is köszönöm a válaszát és hogy harcolnak értünk!!"Sikeres" hetet mindenkinek!

hani1 2009.11.02. 08:59:04

az én kérdésem is az mint "Vasból" kérdezte, egy cipőben járunk

bibo71 2009.11.02. 14:44:16

Elindult az ügyészségi vizsgálat azok ellen, akik ebbe a helyzetbe hoztak bennünk. Kíváncsi lennék, milyen képet vágnak, ha csak egy szemernyi tisztesség van bennük, önként lemondanak. Tuti maradnak...

hani1 2009.11.02. 14:54:33

@bibo71:
és mikorra várható az ügyészségi vizsgálat vége??

bibo71 2009.11.02. 15:34:16

@hani1: Nem tudom. De remélem, nagyon hamar, mert kivan az agyam tőlük. mielőbb felelniük kellene!

bibo71 2009.11.02. 16:25:31

@Vasból: Szia!
Igazad van, jó lenne tudni! Talán az ügyészségi nyomozás rábírja őket, hogy ráébredjenek: nem ISTENEK, nem játszhatják, hogy mégis azok!

Nem adjuk fel! 2009.11.02. 18:14:19

Sziasztok!
Ki tud valamit a Jóni Gyöngyiről?

hani1 2009.11.02. 18:55:07

jaj most volt a TV-be egyházi szeretetszolgálatró szó, csak a végét hallotam, hogy a MÁK nem nyilatkozott csak egy írást adott ki belinkelné valaki miről is volz szó!!!!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.02. 19:01:44

@hani1: Kedves hani1! Nem maradtál le semmiről,sajnos megint csak hazudnak a PM emberei,azt állítják,hogy nem létezik az Alvinczi Péter szeretetszolgálat....

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.02. 19:04:02

Persze ők nem mertek kiállni elénk... Vajon miért?

zsófika szentendre 2009.11.02. 19:14:04

Jóni Gyöngyivel ma találkoztam , van valami problémád?
A tévében meg én voltam, Kivágtak majdnem mindent.

hani1 2009.11.02. 19:33:14

te voltál és lemaradtam rola, miért nem szóltál időben, hogy figyeljem

Nem adjuk fel! 2009.11.02. 19:37:47

@zsófika szentendre: problémám nincs, csak furcsállom, hogy nem nyilatkozik,nem bíztat....lehet, hogy tud valamit?Mi jöhet még?

Nem adjuk fel! 2009.11.02. 19:43:11

Gyöngyi!
Olvasod ezt a blogot? Szentendre kistérség magára maradt?

Peped 2009.11.02. 19:51:14

A linket megtalálod a TV2 portálján, nézz utána, érdemes!

Dolgozó11 2009.11.02. 19:51:17

tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-11-02-szeretetszolgalat

Ha a kiegészítő normatíva nem jár,-rendben van nem jár a vizsgálat végéig!- de az alap normatívát miért nem utalják?
Az legalább megmenthetné a családokat a csődtől!!!!
Erre válaszoljon aki tud?
Létező élő szolgáltató a munkáltatónk!!!

Peped 2009.11.02. 20:11:31

@Dolgozó11: IGAZAD van! Elég abból, hogx állandóan kétségek közé akar minket a PM mesterségesen taszítani! Hogy meri megcáfolni a cégünk létezését?! Jelentem, pl én VAGYOK! És vannak a munkatársaim is! Remélem, olvassa ezt WALAKI "nagyokos illetékes", és mélységesen szégyelli magát! Remélem, lefedte az összes tükröt a lakásában, mert én nem mernék belenézni a helyében!

Peped 2009.11.02. 20:13:46

Elolvatam a cikket is. Az utolsó mondtot ajánlom mindenki figyelmébe: Nem jár a normatíva, ha nem létezik a szolgálat/egyház. Igaz, ez esetben ez még nem derült ki! Fonjam a hajam, vagy tépjem????!

Dolgozó11 2009.11.02. 20:21:23

Peped: Jó elfogadom, hogy nem vagyunk egyházi kiegészítő normatívára jogosultak a vizsgálat végéig, legyen így.
De milyen alapon nem utalják a rendes normatívát egy olyan cég ellen akinem érvényes működési engedélye van és minden vizsgálaton átesett és rendben találták a dolgait?
PM válasza a T2 riprtjából:
"Írásban válaszoltak, azt írták, hogy az egyházi kiegészítő!!!!!!!!!!! normatíva nem jár, ha kiderül, hogy az alapító egyház nem is létezik. Igaz, ez ebben az esetben még nem derült ki."

Dolgozó11 2009.11.02. 20:26:02

Bocsánat! Már írni sem tudok nem látok a dühtől!
"akinek érvényes"
"TV2 riprtjából"

Peped 2009.11.02. 20:34:39

@Dolgozó11: Erről írok én is!!! Vöröset látok! Nem normálisak! Ezek a végén tényleg letagadják, hogy létezek! Lehet, nem is vagyok! Mert, ugye, kiderülhet?!
Volt gyerekszobám, nem húzom fel magam még jobban...

Peped 2009.11.02. 20:36:27

Mondjuk ki vagyok ém egy szeretetszolgálathoz képest, igaz? Ha annak a létét cáfolják, mert ők aztán hú, de gyanítanak ám, akkor velem, kis pondróval mit tennének?
Megadom magam! Nem vagyok! Harcol a fene! Szépen el leszek a semmiben, mert íy kell tenni! Bizonyos politikai köröknek ez kényelmes. De remélem, megdöglik az ő tehenük is egyszer. Igaza van a Beának! Ilyen országban élünk!

tibee01 2009.11.02. 20:42:26

mi az, hogy nem letezunk??
fent vannak a scannelt dokumentumok arra vonatkozolag is, hogy be van jegyezve a szeretetszolgalat, de ha megis lenne valami problemajuk, akkor is utalniuk kellene az alap normativat.. vagy arra is kitalalnak majd valamit??

zsófika szentendre 2009.11.02. 20:47:00

Hahó, itt vagyok nem tüntem el. Bárki utolérhet ha akar. Jobban szeretem a személyes kapcsolatokat mint a levelezést.Az én hitem az, hogy a bölcs ember csendben teszi a dolgát!!!!!!!!!!!!!!!
Szentendre él és élni fog mindaddig ,
ameddig a vezetők azt nem mondják hogy nincs tovább.
Én büszke vagyok az elért eredményekre és köszönöm .Mindenkinek.
A továbbiakban nem kívánok a blogban válaszolni senkinek.

JÓNI GYÖNGYI

Nem adjuk fel! 2009.11.03. 03:34:09

@zsófika szentendre: Köszi Gyöngyi a diplomatikus választ.Ez is több, mint a semmi.De azt hiszem ez a pár sor járt a kollégáidnak.

Vasból 2009.11.03. 07:37:21

Erre az oldalra miért nem jönnek a válaszok?????

ZZ 2009.11.03. 07:41:30

Kedves Vasból!

Melyik kérdésére nem kapta meg a választ? Próbálunk minden kérdésre válaszolni.

Üdvözlettel,

Zelenák Zoltán Mihály

Nem adjuk fel! 2009.11.03. 07:41:54

@Vasból: hát ZZ és G.Beatrix sem szól hozzá, már három napja.

Nem adjuk fel! 2009.11.03. 07:43:55

Hát ZZ még velünk van.Köszönjük.

ZZ 2009.11.03. 07:53:38

Mindenkinek próbálunk válaszolni!
Nem csak ez az egy hír van a blogon.
Ha rákattintanak a legfelső feliratra, akkor több hírt is olvashatnak. Minden nap töltök fel új híreket.
A Tények videó is fent van tegnap este óta. Írtam a vizsgálatokról.
Ha esetleg nem kapott választ itt, akkor lehet, hogy több hír alatt meg lett válaszolva.
Bea tegnap késő este válaszolt utoljára.
Ha ezt tudta és ennek ellenére sem kapott választ, kérem írja újra és megpróbálok válaszolni.

Üdvözlettel,
Zelenák Zoltán Mihály

Vasból 2009.11.03. 12:02:56

Tisztelt Főnökség!!
Annyi lenne a kérdésem,hogy október 10-ig ígérték a pénzt "ott fentről" és arról volt szó,ha nincs pénz,nincs munka!Azóta eltelt 1 hónap ismét!Azt kérdezném ,meddig fogunk pénz nélkül dolgozni???Bár nekem sincs sajnos jobb megoldás,mint hogy itt dolgozzam pénz nélkül,de érdekelne,meddig,hová vezet az út????Előre is köszönöm a válaszát és hogy harcolnak értünk!!"Sikeres" hetet mindenkinek!!Erre a kérdésemre várnám a válaszukat!!Előre is köszönöm!!

zsike 2009.11.03. 13:57:27

Gondozónő vagyok egy kis faluba.2 kis gyermekem van.rendesen végzem a munkám hetekig lázasan betegen jártam dolgozni mert tudtam várnak.aztán kidőltem nagyon beteg lettem engem is ápolni kellett.most megint dolgozok.de meddig .ezeknek az embereknek szükségük van ránk.nekem több olyan gondozottam van akinek valamelyik végtagja hiányzik.van akinek nincs senkije.menjen idős otthonba?van akinek még élelemre se futja.mi is megöregszünk habár a jelenlegi körülmények miatt nem tudom akarok e.nem tudom mit hoz a holnap.már nem tudom mit mondok a gyermekeimnek miből veszünk kis csizmát.miért maradtak el a közös vacsorák és anya miért szomorú?

sünike81 2009.11.03. 14:35:52

@zsike:
Az a baj hogy a fejeseket a minisztériumba sajnos nem érdekli mi lesz az idősekkel, ők telle tömték a zsebüket őket ilyen nem érdekli a kis pénzű embert meg nagy ívben le....k!!
Igen én is próbálok a gyerek előtt nem kimutatni a problémát de már sajnos nem megy!
Tisztelt Mák jönn a karácsony remmélem örültük ,hogy több száz család lehett a diliházba fogja töltenni a te jóvoltatokból!!!!!
A mikulás is hozza majd több családnak a kilakoltatást, örülhettek majd neki szilveszteri bulitokon valamelyik flancos szigeten ahová ti eljuttok, mi sajnos már a boltba sem!!
Csak már hervadna el a piros szegfű csokor aki ide jutatta Magyarországot!!

bibo71 2009.11.03. 14:41:57

@sünike81: Egyetértek! Én is cidrizek!

bibo71 2009.11.03. 14:47:42

Tudjátok, hogy kormányülésre beviszik az ügyünket? Ez azért már nem semmi, mindenféle csip-csup ügyet nem vinnének be! A főnököm szerint ez mindenképp jó jel! Remélem, jól gondolja!

ZZ 2009.11.03. 15:41:07

@bibo71: Igen, mi is ezt tudjuk, de nem szeretném, ha előre innánk a "medve bőrére" ma is van egy megbeszélés.
Csak akkor teszek fel ilyen jellegű híreket, ha több oldalról megerősítették.
Kérem mindenki megértését.

Üdvözlettel,

Zelenák Zoltán Mihály

bibo71 2009.11.03. 15:48:02

@ZZ: Sajna, nekünk már csak a remény marad.

ZZ 2009.11.03. 15:50:12

@Vasból:
Tisztelt Vasból!

Én ugyan nem vagy a "főnökség", de megpróbálok válaszolni.
Itt is mindenki pénz nélkül dolgozik és nem tudjuk, hogy el tudnánk-e menni másik munkahelyre, mert nem nagyon keresgélünk.
Továbbra is hiszünk az igazunkban és megyünk ahová lehet, hogy megoldódjon a helyzet.
Mi itt úgy gondoljuk, hogy ameddig legalább egy dolgozó van, addig nem megyünk el. Úgy érezzük, hogy ha nem dolgoznánk, ezt fordítanák ellenünk.

Üdvözlettel,
Zelenák Zoltán Mihály

Vasból 2009.11.03. 16:29:56

Tisztelt Zelenák Zoltán!
Köszönöm válaszát,de igazából nem elégített ki!!Fent mikor voltunk a pénzügyminisztériumnál,ott ami papírt átadtunk a nagy "kutyáknak"abban állt amit mondtam,hogy okt.10-ig dolgozunk és ha nincs pénz,nincs munka!!Aóta is dolgozunk és ez az ördögi kör meddig folytatódhat??Ha lesz ember aki 1 évig bírja,mert netán annyi tartaléka van,akkor addig maradnak??Tudom ez
gúnyosnak tűnik,bár messze álljon tőlem,csak azért írtam így,hogy "érthetőbb" legyen,mire szeretnék választ!!Megértését előre is köszönöm!!Minden jót kívánok!!

centerhalf 2009.11.03. 16:57:29

Egyszer már írtam . Szerintem mindenki saját maga döntse el hogy meddig bírja. Meddig van lehetősége kitartani.
Tisztelt@ZZ: Egy dolgozótok biztos hogy lesz ! Én csak a saját nevemben tudok beszélni.

Vasból 2009.11.03. 17:15:31

@centerhalf: Én is míg bírom maradok,mert tudom hogy a főnökeink teszik a dolgukat értünkl!!De azért nem hiszem hogy évekig tudsz itt dolgozni pénznélkül!!De ha így van jó neked!!Sajnos én már feléltem a családommal az összes tartalékot!!20 évig dolgoztam 1 helyen és júniusban jöttem ide!!Úgy hogy ha minden kötél szakad,akkor a munkanélküliek lelkes táborát kell erősítenem!!Mert ha kevés is,de legalább biztos összeg!!

megmentő 2009.11.03. 17:38:07

@centerhalf: Nem leszel egyedül! Én is kitartok. Nem hiszem hogy évekig el lehet ezt húzni. Különben is kibeszél itt ilyenekről. Ma a Szoc.Biz. vagy holnap a kormány beadja a derekát. Szűcs úr meg mehet a levesbe.
@torna2 kérdezem: Ő is kitart ?

centerhalf 2009.11.03. 18:07:36

@Vasból: @megmentő: Akkor még leszünk egy páran. Talán erélyesebben is fel kéne lépnünk akár Pesten akár Pécsen is.( Ha rövidesen nem rendeződik a dolog )
@torna2: Ő is a FŐNÖKÜNK ! Ne feled ha hozzál jársz nem értem miért hallgatsz a körzeti orvosra ? Gratulálok legjobb beírásod volt a komcsizás után !

hani1 2009.11.03. 18:56:39

Nem lehetne az EU-hoz fordulni az ellátottak érdekében?

baba27 2009.11.03. 19:10:11

Sziasztok! Örülök, hogy ilyen véleményeket olvashatok! Szerintem jó páran kitartunk, ennek előbb-utóbb úgy is fizetés lesz a vége, bár nagyon tudnék örülni, ha ez karácsony előtt bekövetkezne! Ez a Szűcs meg tényleg mehetne a levesbe!!!!!!!

bibo71 2009.11.03. 20:46:00

@baba27: Jót vigyorogtam az utolsó mondaton!

sünike81 2009.11.04. 16:23:10

Sziasztok!
Semmi hír mi volt ma mit döntöttek a képviselők ?
Szűcs meg elmehetne tényleg valahová, vagy legalább legyen bőr a pofájukon és ők is álljanik ki nyilatkozni ha felkeresi a tv őket, akkor tőlük is hallanánk mi a helyzett ez lenne a korrekt!!

Peped 2009.11.04. 18:17:40

Eredmény???? Valami hír?

reménykedő 2009.11.04. 19:05:40

Üdvözlök mindenkit! Én most írok először kommentárt. A blogot követem a megalakulása óta. Én abba a csapatba tartozom, akik töretlen hitten bizakodnak abban, hogy megkapjuk azt ami megillet minket. Remélem hamarosan igazam lesz... Az nem lehet, hogy oyen fejetlenség legyen, hogy elvegyék a tiszteségesen dolgozó emberektól a fizetésüket. Az nem lehet, hogy ennyi idős embert cserben hagyjanak

kariby 2009.11.04. 20:19:43

@Peped: jaj, csak nem gondolod, hogy Bajnainak,Oszkónak első dolga az lesz,hogy Gál Beatrixot hívja fel. Irta a Bea azt is, hogy pénteknél előbb nem akar nyilatkozni, addigra talán kap a cég írásos választ a "nyomorunkra". Nem akar hitegetni senkit sem... Volt már ilyen, aztán nem lett jó vége.
Ha már ennyit kínlódtunk, tudunk már várni még pár napot nem?
Hát de... :)

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.04. 20:37:31

@kariby: Kedves Főnököm!
Nem igazán tudok nyugodt lenni,ha belegondolok,hogy elviszik a lakásunkat,amit nagy nehezzen két kezünk munkájával és persze hitelből építettünk fel... Sajnos nem csak a mi lakásunk úszik akkor el,hanem az anyósomék is az utcára kerülnek,mert az ő lakrészükre is rá van terhelve a jelzálog... Ne haragudj,de kezdek kétségbe esni... Eddig erős voltam,de kezd nyomasztó lenni,hogy itthon feszült a helyzet,ez sajna mindenre rányomja a béllyegét... Tudom,hogy mindenki,aki itt dolgozik ilyen problémákkal küzd,nem szoktam panaszkodni,de ezt már nem bírom magamban tartani... Ennek ellenére kitartok,dolgozok és várok a csodára,hátha....

kariby 2009.11.04. 20:58:17

jovonk.info/2009/09/04/sertesinfluenza-oltassal-csempeszik-beled-chippet

akit érdekel - és momentán nem a céggel akar foglalkozni - itt egy érdekes téma. Mit szóltok hozzá?

Lehet egy kicsit összeesküvés elmélet gyanús, de ... én már nagyon bizalmatlan vagyok. Már demokrácia sincs, igazság sincs, s influenza sincs. Megyek kiugrom az ablakon .... (ja egyszintes a házunk :)

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.04. 21:14:05

@kariby: a sok-sok könyvet megörökölhetem? :)

bmarcsi szhely 2009.11.06. 23:01:00

@centerhalf: csatlakozom a véleményedhez már ketten vagyunk

pótkerék 2009.11.07. 17:53:16

Hozzám pénteken jutott el a kistérségtől átutalt 10.000 Ft . Köszönet érte mindenkinek akinek köze volt hozzá. A vezető gondozónőtől tudom hogy még a térségünkből senki nem mondott fel. Talán ketten jelezték hogy munkahelyűjük lesz. Ők két héten belül távoznak. Viszont ami zavart a vezetőnk
letörtsége. Hite hagyott megnyilvánulásai. Rossz hangulata. Úgy vettem ki hogy ő már feladta. szóval nagyon nem tetszett a hozzá állása.

Dolgozó11 2009.11.07. 17:57:53

@pótkerék: Ő is ember, magánéleti problémákkal, családdal. Nagyon sok teher hárul a vezető gondozónőkre a saját területükön! Mindenki lelkesedése elfogy egyszer, kifárad, belefásul. Nem vagyunk egyformák.

pótkerék 2009.11.07. 19:40:36

@Dolgozó11: Ezt én meg is érteném. Gondoltam én is erre . Mégis rossz érzésem volt az egész hozzá állásától. Nem ilyennek ismertem meg. Szerintem ő már feladta, de lehet hogy rosszul érzem . Remélem tévedek .Majd a jövő eldönti.

sünike81 2009.11.08. 15:08:53

Sziasztok ma este a hír tv-n lesz a keresztmetszetben valami az Alvincziről akit érdekel nézze meg!

adi65 2009.11.08. 15:43:58

itt hazugság minden ,én már nem hiszem hogy valaha is lessz itt fizetés,a számlák jönnek nem tudjuk fizetni,asztán jönnek a végrehajtók GÁL BEATRIX meg szóba sem áll z emberekkel lecsapja a telefont ha hivjuk,a területi képviselő meg aszt a választ adta ha nem tetszik fel lehet mondani közös megegyezéssel,hát eszt kapjuk a becsületes munkánkér.

adi65 2009.11.08. 15:47:28

sajnos mi eddig fizetés nélkül dolgoztunk azért hogy egyeseknek jó legyen eddig mi segitettünk mostmár mi szorulunk segitségre

G. Beatrix 2009.11.08. 18:08:12

Kedves Andi65!

Örülök, hogy Ön ilyen jól informált, hogy biztos forrásból tudja, itt semmi nem igaz, nyilván így van.

Azt azonban kikérem magamnak, hogy bárkire rácsapnám a telefont, úgy gondolom, hogy amellett, hogy - bármilyen meglepő - nyilván az egyike vagyok azoknak az embereknek akiknek az elmúlt hetekben a legtöbb plusz munkát adta a jelen helyzet, és ha épp nem egy megbeszélésen ülök, folyamatosan a fülemen a telefon, bármelyik kolléga kérdéseire válaszoltam. Már amire tudtam a határozott választ.

Egyetlenegy beszélgetésre emlékszem, ami telefonlecsapással végződött, ez a következőképp zajlott... szombat délelőtt volt... én hívtam vissza a hívót... és NEM ÉN CSAPTAM LE A TELEFONT, hanem ezek szerint ÖN.

A vezetőjének pedig igaza van. Az Ön döntése, ha már eldöntötte, hogy nem hisz abban ami itt történik, jogában áll más munka után nézni.

Nincs azonban joga bárkit lehazugozni, főleg úgy, hogy ez a történet azért azt mutatja, nem biztos, hogy a blog készítőinek van problémájuk az igazmondással.

Topjoy 2009.11.08. 19:59:50

andi65: Azt csak cáfolni tudom, hogy Gál Beatrix főnökasszony és a területi vezető gondozónő nem veszi fel a telefont, és nem kapunk megfelelő tájékoztatást. Én bármikor próbáltam hívni mindkettőjüket, mindig felvették a telefont és minden kérdésemre türelmessen elmondtak minden információt amit tudtak. nem tudom te honnan vagy, de szerintem mindenkit megfelelően informálnak. Én vasból vagyok, és szeretném megköszönni a vezetőnknek a munkáját amit értünk tesz, erőn fellül! És köszönet Gál Beatrixnak is, hogy szülés előtti napokban is megtesz értünk mindent. Minden tiszteletem az övék. Én nagyon bízom a holnapi pozitív döntésben!

Peped 2009.11.09. 17:45:48

@adi65: Hát, pedig nem hazugság, ami itt van. Ha nem LESSSZZZ(akkor már legyen benne ennyi "sz" betű, nem ossszzzt, nem szoroz...), az nem a Bea, vagy a vezetőnők hibálya(vagy hibájja?). ASZTÁN ha valaki eldöntötte, elmegy, az menjen. BISZTOS van neki valami lehetősége, esetleg valamijen(?) végzettsége is.
Na, mármostannég: BOCSI mindenkitől, ha elfogy a cérnám,és kiakadok! De nagyon ki vagyok akadva! Sokan nem értik, hogy nem kellene támadni, húzni a másik agyát. Egy másik helyen(HEJEN?) az a fő egyeseknek, hogy 3-4-szer leírhassák, hej, de felmondanak! Mások segítő szándékkal szólnak hozzá, de ő nem ért, hajthatatlan! Nem, és nem! De akkor mit akar? Mindenki ugyanazzal a gonddal küzd. Szívesen bátorítok én is bárkit, de ami sok, az sok! Ráadásul látom, hogy a helyesírási hibákkal teletűzdeli a mondandóját, és sokszor már arra gondolok, direkt teszik. S nem akarok bántani senkit, őszintén mondom. De aki ilyen helyesírási hibákkal küzd, annak nem lehet olyan magas a végzettsége, hogy kapkodnának érte! Akkor viszont nem értem, miért fenyegetőzik? Rajta áll. Felmond, vagy nem... Ami munkát végzünk, ahhoz nem végzettség kell, hanem szív. Kell az agy is, de csak az a területe, amellyel az empátiát a legmagasabb szintre fejlesztjük magunkban, valamint összerakjuk a fejünkben, hogy kinél mit, milyen sorrendben kell elvégezni.
A mi munkánkat aki végzi, azt megilleti a legnagyobb tisztelet. Ha már az anyagi megbecsülés úgyis elmarad.
Na.
Aki tud valami VALÓS infót, az ne tartsa magában.
Kösz, hogy végig elolvastátok, amit ideírtam. És most elküldhettek a mamikámba nyugodtan. Én azt tenném a helyetekben!

ZZ 2009.11.09. 18:02:15

Mindjárt teszek fel valós info-t.
Egy kis türelmet kérek.

szm71 2009.11.09. 18:03:13

Én ma egészen végignéztem a Parlamenti közvetítést és nem szóltak semmit a Szeretetszolgálatról!!Holnap már megint tizedike pénzünk nincs megint!!

Hujbi67 2009.11.09. 18:10:46

@Peped: Hidd el, nekem nincs veled semmi bajom, de azt írod, hogy nem kellene húzni egymás agyát, közben meg nagyon sokszor te teszed ezt! Ha valaki nem tud helyesen írni, még nem jelenti azt, hogy alkalmatlan lenne erre a munkára. A szív, a lélek a fontos, ahogy te is írod! Szóval, szépen kérlek, hagyd abba a kritizálást! Persze tudom, a kritika építő is lehet, de a munkatársak megalázása / és te gyakran teszed ezt / semmiképp!

gipszi 2009.11.09. 18:23:28

@ZZ: Itt a vége Zelenák Úr.Nem lehet tocvább hitegetni infot most azonnal

G. Beatrix 2009.11.09. 18:27:30

Kedves Gipszi!

Nem hitegeti Önt senki. Az előző 15 alkalom szerint ismét jelezném, jogában áll döntést hozni a munkaviszonyát illetően.

Jelzném, ha olvasná is a blogot, nem csak írna, már tegnap többet tudott volna, mint amit most gondol.

Peped 2009.11.09. 18:30:44

@Hujbi67: Na, akkor gondolkodj, miután újraolvasod, amit írtam. A megalázás? Azt maga teszi, aki nem ért. Nem engem, hanem a közzé tett iratokból, a vezetőink munkáijából.
Hol írtam, hogy a magas végzettség nélkül nem alkalmas valaki is erre a munkára? Szándékosan mellébeszélsz. S itt van a kutya elásva.

Peped 2009.11.09. 18:31:37

@G. Beatrix: Na. Pont erről írtam én is. Lásd, mint fent! Köszi, Bea, egyezik a véleményünk!

Peped 2009.11.09. 18:33:24

@gipszi: Kérem szépen, Zelenák úr! Olyan kevés múlik azon, milyen módban kérünk, hiszen ZZ-ék sem így beszéltek velünk még az átkos virágzásunkban sem, vagy romlik a memóriám?

bmarcsi szhely 2009.11.09. 18:58:37

@Peped: én biztos hogy nem küldelek sehova mert az ilyen érthetetlen uszító magából kiindulva másokat hazugnak nevező kollégák mást nem érdemelnek ne haragudjon meg senki de aki ennyi bizonyiték mellett nem fogja fel hogy ki miatt tartunk itt az hogy gondozhat más embereket én azt gondolom hogy ő az akit nem kell sajnáln ha kilép a legjobbakat mindenkinek

Peped 2009.11.09. 19:06:54

@bmarcsi szhely: Köszönöm! Ezek szerint érthetően fogalmaztam. Bíztam abban, van, aki érti, és azt is, mi háborított fel, miéprt éreztem azt, hogy szólnom kell. A helyesírásra vonatkozó célzások is ezt szolgálták.
Köszönöm annak, aki ért, a többiekkel meg nem tudok mit kezdeni. Ezt FELESÉG2-nek is üzenem. Ugyanis nem szórakozok, jól meg pláne nem.

Hujbi67 2009.11.09. 20:04:01

@Peped: olvasd el újra amit írtam! Látom nem éretd! Egyébként ez az uccsó üzim neked! Osztod az észt mindenkinek, de valami nagyon hiányzik belőled....

Solya28 2009.11.16. 07:48:37

sziasztok jó reggelt!megkezdődik a végső vissza számlálás?

Ápoló 2009.11.16. 10:20:58

@Solya28: Én még ennyire ideges nem voltam a 3 hónap alatt, mint most. Félek, hogy a MÁK ismét húzza majd az időt, mert ahhoz ért, de nagyon. Pedig már ennél nincs tovább, legalábbis nálam, sem anyagilag sem lelkileg. Nem egyszerű az élet...........

Solya28 2009.11.16. 10:36:30

hát ez igaz nem egyszerü de ezt tudjuk anélkül is hogyha a mák nem csinálná ezt veünk amúgy meg nem húzhatja tovább állítólag mert határozat van hogy utalnia kell ugyhogy ne add fel még a héten.

Solya28 2009.11.16. 11:43:33

nincs itt valaki illetékes személy hogy megnyugodjunk?

hani1 2009.11.16. 12:08:29

rám is rámferne egy kis nyugatás, mert én azt gondolom hogy a héten sem lesz pénz, holnap össze ülnek, ha a részünkről megnyugtató dőntés lesz, az leírják, elküldik, megkapják de mikor?, másodfokon is volt dőntés, gondolom ennyi ídő alatt már meg kapta a MÁK, de reagált rá?,mire vár még? a holnapra ?, hátha nekik megfelelő döntés születik? tényleg akkor mi lesz?

Ápoló 2009.11.16. 12:36:52

@hani1: Többek között azt sem értem, hogyha már van egy határozat, akkor mi a fenének kell még összeücsörögni, meg beszélni róla. Döntöttek, tegyék már a dolgukat! Minek nekik még egy esély, hogy kifogást találhassanak?

érd 2009.11.16. 13:07:16

@Ápoló: Nyugi, mi sem értjük, kicsik vagyunk mi ehhez!

pápa10 2009.11.16. 13:43:10

Én most már nagyon bizom abban hogy megkapjuk a pénzünket.Az meg hab lenne a tortán ha az étkeztetési utalványunkat is megkapnák.De szép lenne. Az elöbb olvastam a határozatott és elég megnyugtató volt.Gál Beatrixnek meg külön köszönöm,hogy ilyen kitartó volt és ennyit dolgozott az ügyon nélküle seholse lennénk.Sok boldogságot kivánok neki és születendő kisbabájának.:)

érd 2009.11.16. 14:06:30

Monk a flúgosnyomozónak mondták a múltkor:
-...csak egyszer élünk!
Erre Monk:
-Ez a legjobb hír amit ma hallottam!

baba27 2009.11.16. 14:10:51

Sziasztok! Nem tudja valaki véletlenül, hogy a sima házi segítségnyújtásnak van e jövője a cégnél? Olyan rémhíreket hallottam, hogy az nem megy tovább jan.1.-től. Örülnék ha kiderülne hogy ez tényleg csak rémhír!

centerhalf 2009.11.16. 14:32:47

@érd: @Ápoló: Szerintem a főnökeink minden lehetőséget kihasználtak, minden követ megmozgattak hogy igazunkat bebizonyítsák. több úton indultak el az egyik a nevezzük törvényes út a felfüggesztő határozatot megfellebbezték . A másik nevezzük politikai útnak azt is megnyerték (MSZP frakció ) csak sajnos az nem felettes szerve a MÁK-nak ezért van szükség a kabinet ülésre. Hála istennek a fellebbezést közben megnyerték. azért a másik utat is végig kell járni és meg kell nyerni. Mindenesetre jól állunk két jogerős határozat a szakmai szervezetek ( Szoc. Min. ) az MSZP frakció mellettünk tette le a voksát . Ezek után a kabinetnek ésszerűség esetén nem marad más lehetősége mint ..... dönteni ! Ezt most már ki kell várni türelemmel bármennyire nehéz is.Bár azért az is érdekes kérdés lehet hogy melyik erő mer szembeszállni ezekkel a döntésekkel? De ZZ azt mondta ne foglalkozunk most ezzel. Bízzunk benne ő jobban képben van mint mi . Azért ne felejtsük el van még egy harmadik út is a bírósági . a feljelentést megtették a főnökeink. ez viszont nem rövid út !

Vasból 2009.11.16. 14:55:03

@centerhalf:JÚÚÚÚÚJ!!Most megint depis lettem!!Azt hittem hogy az a r... pénz már úton van és nincs 1,2,3 terv még hátra hanem jön,szépen simán!!Legalábbis a kicsi agyacskámba bele tudtam eddig beszélni!!Igaz motoszkált a kis ördög,hogy túl szép ..... !!!!!De most megint észhez térítettél!!!Ez már FÁJ :( !!!

centerhalf 2009.11.16. 15:32:23

@Vasból: Szerintem lehet hogy nem voltam elég egyértelmű ÚTON VAN ! Ide is fog érni rövid időn belül. A harmadik utat is végig kell járni precedens kell teremteni az ügyből. Máskor egy bürokratának se jusson még eszébe hogy büntetlenül szórakozhat sokkkkk család megélhetésével .
Nem győzöm hangsúlyozni hogy ez az én véleményem !

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 15:55:39

@centerhalf: szia! Úton? Az a nem mindegy,hogy a MÁK-tól a cégig tartó úton,vagy már a cégtől a számlánkig tartó úton.... Remélem már az utóbbiról van szó...

Ápoló 2009.11.16. 15:59:40

@centerhalf: L
Lehet, hogy az én felfogásommal van már baj, de az is lehet, hogy csak a 3. "út"végén lesz fizetés / az dec.26?/
És nem kötözködni akarok, csak érdekel.

érd 2009.11.16. 16:07:25

@centerhalf: Köszönjük az összefoglalót! Jó elolvasni ,hogy minden területen nyert ügyünk van,csak az idegeink bírják még egy kicsit!

mona16 2009.11.16. 16:25:55

Most szólok hozzá ehhez az egészhez először,mert már elegem van!!!!
Mindenki találgat,mert senki nem tud semmit! Hol van a Zelenák Úr? Miért nem ad már konkrét választ arra az egyszerű kérdésre,hogy
MIKOR LESZ FIZETÉS???
Elegem van már a magyarázkodásokból és a ködösítésből!!
Mondja meg az IGAZAT!!!!!
Mi dolgozunk és már türelmetlenek vagyunk otthon és munka közben is!!
Több,mint 22000 ember várja az Őszinte választ,ami szerintem időszerű lenne!!
Betrix nyugodtan menjen szülni,mert már itt az ideje!!! Fölöslegesen várja Ő is a pénzünket!!!Akkor hiszem,hogy lesz fizetés , amikor a kezembe fogom!!!

Vasból 2009.11.16. 16:30:49

@centerhalf: Te mindig egyértelmű vagy!!Világos,szabatos,magyaros írásoddal:) hihi !!!!!Azt gondolom én is tudom hogy idefog érni egyszer csak az a fránya pénz!De mikor lesz az az egyszer csak?????Eddig napok óta nyugodt voltam!!De a komidtól újra nagyon ideges lettem!!Még ha értem is,mit miért írtál,csak most mélyebbre mentem és .............. :(

Ápoló 2009.11.16. 16:35:00

@mona16: Teljesen igazad van, de nyugodjál meg mert még valami bajod lesz!!!! Jó legyél.

Vasból 2009.11.16. 16:35:47

@mona16:Előre is bocs!!De ez a stílus az RTL-es oldalé!!!Itt mindenki ideges,nem kell hogy itt ilyen stílusban számon kérj!!Mindönknek itt 1 a célja (PÉNZ),de ilyen stílust nem engedünk meg magunknak,akárki akár milyen ingerült!!!!!!!!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 16:37:30

@mona16: Szia!
Itt mindenki az átlagnál feszültebb,de ez senkit sem jogosít fel arra,hogy a főnököket egrecíroztassa.. Ők eddig is erejükön felül küzdöttek ÉRTÜNK,szerintem nem ezt érdemlik... Inkább köszönettel tartozunk nekik mindazért,amit tettek,mert ezt nem mindenhol és nem mindenki tenné meg az embereiért!!!! Mindenki türelmetlen,de várunk,mert most már pont kerül a dolgok végére.. Eddig is őszinte válaszokat kaptunk tőlük és ezek után is...

érd 2009.11.16. 16:42:14

@mona16: @Vasból: Nyugi! Eddig is erről volt szó, semmi új nem derült ki. Csak Centerhalf összefoglalta a tényeket.Ezeket eddig is tudni lehetett, ha figyelmesen nyomon követitek az eseményeket!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 16:46:17

1. Zelenák Úr szívességből teszi fel nekünk az információkat,amiért hála neki...
2. Gál Beatrix pedig azt írta,hogy a mai nap vége felé tudnak új infóval szolgálni..
A napnak még nincs vége.. :)

Vasból 2009.11.16. 16:47:16

@érd: Írtam ,hogy tudtam eddig is!!Csak most nem tudom miért, felidegesítettem rajt magam!!!Pffff Ez van!!

Ápoló 2009.11.16. 16:50:20

@mona16: Ne legyél ingerült!
Nekem napok óta nem működött az indexem, de nem volt pénzem megcsináltatni. Ma ez is sikerült!!! Ezért érdemes volt felkelni. Ja és a barátnőm isteni csokitortával várt..... /De pénzem még mindig nincs. :C / Hogy hogy fogom kifizetni a szakembert, na az még kérdés!

zsófika szentendre 2009.11.16. 16:52:55

sziasztok!
Tudja valaki Káncz Éva telefonszámát?
megköszönném, mert igazolásom még mindig nincs.
Jómagam is nagyon ideges vagyok.
Már ott tartok hogy lassan nem tudom magamra erőltetni a türelmet a pozitív gondolkodást, mert a hitelezők az ajtóm
előtt kopogtatnak.
Lassan feladom.... jövő héten biztos...

Dolgozó11 2009.11.16. 17:14:11

@zsófika szentendre: Szia!
Kérdezd meg a területi vezetődet Ő biztosan tudja a számát.
Nekem van egy számom a központból, nem biztos hogy az övé.
Ha szeretnéd elküldöm e-mailban és ott talán tudnak neked segiteni.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 17:31:43

Vasalnom kellene,de egyszerűen annyira ideges vagyok,hogy nem bírok nekiállni.... Még soha nem voltam ilyen idegállapotban...

Dolgozó11 2009.11.16. 17:46:53

@zsófika szentendre: Elküldtem, talán hasznát veszed! :)

zsófika szentendre 2009.11.16. 17:55:08

@Dolgozó11: Nagyon szépen köszönöm,
megkaptam és mentettem.

zsófika szentendre 2009.11.16. 17:58:46

@centerhalf: Nagyon köszönöm Neked is a segítséget.

@Panda78: Szerintem hagyd a vasalást másra , mert azt nem lehet idegesen végezni. pussz.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 18:04:54

@zsófika szentendre: Szia! Most már neki kell állnom,a házimunkát még soha nem hagytam másra.. Majd közben lehiggadok.. Tudod:munkaterápia... de,ha mégsem bírok a sok ruhával,majd átküldöm neked e-mail-ben... Köszi,pussz

suzveg 2009.11.16. 18:09:13

@Panda78: Pontosan, mindenki feszült! Viszont mindenkinek rögzítve van a feladata, kötelezettsége. Az alkalmazottnak, a cégvezetőnek egyaránt. Tisztelet érte, ha mindezt az átlagosnál lelkiismeretesebben teszi bárki is, de ne misztifikáljuk túl! Főleg ne egy ilyen kiemelt érzékenységű területen, nonprofit szervezetnél. Aki itt van, mindenki emberfelettit produkál, és próbál tisztességgel helyt állni még ebben a helyzetben is. Ugyanakkor minden hét elején kapunk egy biztató info-t határozatokról(hangsúlyozom nem a valóságtartalmát vitatom), amiket hónapok óta minden héten módosítanak, finomítanak stb. A hét közepére mindig eljutunk odáig, hogy már csak egy kicsi türelem és célba érünk. S a következő hét elején kezdődik minden előlről... Hosszú-hosszú hetek óta. Ez az idegőrlő, ezt lehet egyre kevésbé elviselni fizikailag, szellemileg és nem utolsósorban anyagilag. Lassan négy hónapja fizetés nélkül dolgozik mindenki. Ezért kell immár valakinek
konkrétumot "villantania", és ezalatt nem a heti ülésen, vagy tárgyaláson kiadott újabb következő heti ülés elrendeléséről szóló papírt értek, hanem olyan papírt, amiért adnak is valamit a sarki fűszeresnél. Mert mindenki megdolgozott érte!, úgy, ahogy a munkaköri leírásában lefektették, megkövetelték tőle!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 18:18:44

@dragfor: Szia! Teljes mértékben igazad van,nem akartam túlzásokba esni,de ma valahogy minden olyan drámainak hat... Az a bizonyos infó biztos,hogy feloldaná ezt a lehetetlen állapotot végre.. Nekem már az elég lenne,ha egy bizonyos mondat szerepelne itt: az,hogy utalt a MÁK,akkor már nyugodt lennék...

suzveg 2009.11.16. 18:22:29

@Panda78: Így van, hatásos gyógyterápia lenne!

Vasból 2009.11.16. 18:27:55

@Panda78: Ha utalt volna,akkor már olvasnánk szerintem!!Bea nem váratna meg bennünket estig!!Ő is tudja,milyen idegállapotban vagyunk:-(

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 18:32:50

@Vasból: Ez így van,de az is lehet,hogy ma szül éppen és emiatt nem jutott még el az infó hozzánk...

Dolgozó11 2009.11.16. 18:37:06

@Panda78: Akkor valaki erre illetékes megteszi helyette majd, ha tudnak már valami infót mondani.

Ápoló 2009.11.16. 18:46:36

@dragfor: Ebből a sok papírból már nekem is elegem van, meg a papírt megszüntető papírból is. Az a szörnyű, hogy én már nem mondhatom egyik szolgáltatónak /villany, víz..../ sem, hogy talán majd holnap. Már annyi holnap volt, őket már nem érdekli. Csak egy papír a lényeg, a sárga csekk, azt meg már tegnap, meg még előtte be kellett volna fizetni. Mi lesz így velünk? Meddig mehet ez Így?

téti (törölt) 2009.11.16. 18:55:09

Sziasztok! Nekem most jött a telefon, hogy a bank felmondta a hitelszerződésemet! Azt mondták, nem várhatnak tovább!
Van olyan közöttetek, akit valamilyen konkrét kár ért a fizetés elmaradása miatt? Pl: kikötötték a villanyt vagy a gázt, elvitték a kocsit, vagy bármi más!
Nem várhatunk a végtelenségig! Ha ezen a héten sem kapunk fizetést, akkor keresnünk kell egy ügyvédet, és be kell perelnünk a MÁK-ot! Elég volt, nem játszadozhatnak velünk!
Azért keresem a károsultakat, mert többen összefogva gondolom jobbak lennének az esélyeink! Ha kell, egyedül is teszek feljelentést, de jobb lenne együtt. Véleményem szerint a fizetés most már kevés! A kárunkat is meg kell téríteniük! Hiába kapok fizut, ha nem elég arra, hogy visszaállítsam a régi állapotot! Hisz nem lustaságból, vagy hanyagságból nem fizettünk! Azért nem fizettünk, mert a MÁK a jogos járandóságunkat a jogerős határozat ellenére sem fizette ki!
Aki egyetért velem, hasonlóan anyagi kár érte, az írjon!

Ápoló 2009.11.16. 18:59:53

@téti: Látod, erről beszéltem az előbb. Már nincs "majd talán holnap". Bárki járhat így közülünk, de ez a kutyát nem érdekli.

érd 2009.11.16. 19:25:33

@téti: Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen fegyelmezetten tudsz dönteni! Mivel jár az, ha a bank felmondja a szerződést?Ha nem tolakodó a kérdés , mit veszítettél most?

téti (törölt) 2009.11.16. 19:28:09

@Ápoló: Látom hasonlóan gondolkodunk. Akinél pl kikötötték a villanyt, annak nem elég kifizetni az elmaradt számlákat! Még kb 100.000 ft-ba kerül a visszakötés! Magyarul, ha meg is kapja végre a fizetését, az rá is megy a villanyra! Egy halom plussz kiadás, ami nem lenne, ha rendesen kapjuk a fizut! Ezért mondom, hogy össze kell fognunk. Keresni egy ügyvédet, aki képvisel bennünket. Ha kell, el kell menni a nemzetközi bíróságig is! Nincs már vesztenivalónk!

suzveg 2009.11.16. 19:34:18

@téti: Ha ez az út, akkor meg kell tenni és csak közösen van esély szerintem. Az a véleményem, hogy akkor is , ha utalják a fizetést. Ugyanis a Munka Törvénykönyvben meghatározott késedelmi kamatot ugyan(5-7 % éves kamat - lehet számolni, néhány ezer forintról van csak szó) ki kell fizetnie a Munkáltatónak(megint a cég húzza a rövidebbet, pedig nem tehet róla), de ennél sokkal nagyobb károk keletkezhettek jó néhány családban. Nekünk is rengeteg kárunk van, ezt most nem részletezem, de, ha eljut idáig a dolog, akkor összedughatnánk a fejünket.

hani1 2009.11.16. 19:35:48

nem írtál el egy nullával többet, nem sok egy kicst, nem 10ezer Ft.- de az is plusz kiadás

Dolgozó11 2009.11.16. 19:41:00

@dragfor: Én is benne vagyok. A cégnek van jogi háttere, gondolom képvisel bennünket, ha arra kerül a sor.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 19:41:32

Na,vasalás elvégezve.... még mindig semmi hír..:(

téti (törölt) 2009.11.16. 19:44:40

@érd: Autót vettem két éve hitelre. Még visszaállíthatom a hitelt a köv. képpen: Kifizetem az elmaradt részleteket, + 48.000 a hitel visszaállítása. Tehát, itt már veszítek 48.000-et. Azonban, ha nem tudok fizetni, akkor viszik a kocsit!
A hitel felvételekor biztosítást kötöttem munkanélküliség esetére! Arra nem gondoltam, hogy munkám lesz, de fizetésem nem!
Egyébként, ha mondjuk van személyi kölcsönöd amit felmond a bank, akkor a hátralévő összeget egyben kellene visszafizetned, vagy jönnek foglalni!

pápa10 2009.11.16. 19:44:48

@Panda78: Hír az nincs én is nyomogatom a frissités gombot és várom a csodát!Grt a vasaláshoz nekem nincs erőm semmit se csinálni:(

suzveg 2009.11.16. 19:50:07

@Dolgozó11: Nem feltétlenül a cég jogászaira gondoltam. Biztos lenne egy, az ügyben független ügyvédi iroda, amelyik egy precedens értékű pert elvállalna.

suzveg 2009.11.16. 19:52:58

@téti: Pontosan. Mi itt tartunk(szem kölcs). Bár ezt is vissza lehet állítani, de az ügyvédi iroda(akiknek már ki lett adva) munkadíját, valamint a kamatokat meg kell fizetni. Nem elírás 100.000 Ft feletti költségek ezek.

téti (törölt) 2009.11.16. 19:54:03

@hani1: Nem írtam több nullát, bármilyen hihetetlen. A pontos összeg / megkérdeztem / 82.000 ft.

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 19:54:49

@pápa10: köszi,bár nem a vasalással volt problémám,hanem a lelkiállapotommal... Szeretek mindennemű házimunkát,de ma nem megy semmi olyan pikk-pakk... A gyerkőc is itthon van,beteg lett,most valahogy jó is hogy itt van velem..Bár így nehéz megoldani mellette a dolgaimat,meg nehéz elötte tartanom magam,pedig nálunk is nagy a gáz,mint most itt mindenkinél,de azt mondják,ami nem öl meg,az megerősít...

pápa10 2009.11.16. 19:58:37

@Panda78: Én is a lelkiálapotom miatt vagyok ilyen kelletlen.az anyagi helyzetemről már nem tudok beszélni kész ha legalább nem karácsony elött állnaánk,nagyon rossz a gyerekekre nézni és tudni hogy idén hiába várják a jézuskát.Á nagyon szomorú ez a z egész helyzet de csak lesz valami...

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 20:00:34

Szerintem érdemes lenne ügyvédhez fordulni közössen,szerintem ez az ügy bármelyik ügyvédnek jó reklám lenne,mert nem mindennapi...

Peped 2009.11.16. 20:09:51

@Hujbi67: Drágám! Gyakorolj önkritikát! Remélem, az előbbid tényleg az utolsó volt!

téti (törölt) 2009.11.16. 20:10:05

@dragfor: És milyen sokan lehetünk hasonló helyzetben! Hisz nincs mindenkinet internetje! Sokan lehetnek akik ezeket a sorokat nem tudják olvasni!
Mindenkit megkérek, aki ilyen helyzetben van, vagy a környezetében van olyan kolléga, aki nem tud velünk a blogon keresztül érintkezni, de hasonló a helyzete, hogy jelezze itt! Jó lenne tudni, hogy kb hányan vagyunk, és hogy mindenki benne van-e!? Valóban, ezt akkor is meg kell lépnünk, ha kapunk fizetést, mert a minket ért kárt ki kell fizetni! Én is úgy gondolom, hogy ez egy precedens értékű per lesz!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 20:17:54

Ja,az sem lenne hátrány,ha többen gyűllnénk össze 58 főnél,mert akkor már biztosak lehetnének abban,hogy nem csak annyian vagyunk... :)

Dolgozó11 2009.11.16. 20:24:50

@Peped: Szia!
Holnap vendégünk is lesz vagy csak magunk leszünk?

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 20:40:45

Mostmár a nap végefelé közeledünk,jó lenne valami hír...

edina1219 2009.11.16. 20:42:17

Sziasztok.Eddig többnyire csak olvastam a kommenteket,de szerintem 99%-unk hasonló cipőben jár.Nekem a csekkek mellett a gyermekemet is hordani kell kórházba [újabb műtét lesz],pchiológushoz,és sehol nem kérdezik ki tudjuk-e fizetni,ajándékra egyelnőre gondolni sem merek.Kaptam ma ajándékba egy 32000-ft -os vízdíj számlát nem tudom miből fogom kifizetni.Ne haragudjatok,de már én sem bírom idegekkel,nem panaszkodni akartam,csak egy kicsit knnyíteni.

zsófika szentendre 2009.11.16. 20:54:46

@gipszi: Szerintem az a hír, hogy nincs semmi hír. Sajnos!!!!!!!!

mona16 2009.11.16. 21:25:05

Tisztelt Vasból!!
Kezdem ott,hogy augusztusban léptem be ide,de azóta én nem láttam fizetést ! Te biztosan kaptál már pénzt amióta itt vagy ezért vagy bizakodó!
Ma egy hónapja halt meg az apukám ezért a napom ilyen!
13-án volt a kisfiam 14 éves és azon kívül,hogy Isten éltessen nem kapott semmit!
Szerdán lesz a 20.házassági évfordulónk és előre láthatólag nem lesz módunk megünnepelni a szokásos módon!
Van egy 40000-es tartozásom az APEH felé,de nem tudom kifizetni!
Ezek után ne legyek számonkérő??
Lassan fél 10 ,de még senki nem jelentkezett semmilyen információval!!
Azt az egyet tudom,ha ezen a héten történik valami pozití,(mondjuk péz formájában),akkor én leszek az első, aki elnézést kér az őszinte stílusom miatt attól,akit megbántottam ezzel!!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 21:44:22

@Peped: Szia! Mikor lesz az,hogy "Itt a vége,fuss el véle..."?

Vasból 2009.11.16. 22:01:34

@mona16: Én sem vagyok itt régebb óta!!Problémám az nekem is van dögivel,most itt nem kezdem el taglalni,mert reggelre nem végeznék!!Sajnállak,sajnálom magamat és mindőnket!!De a hangnem akkor is rossz volt!!De nem piszkálódni akarok,csak szúrta a szemem nagyon!!Bocs még egyszer!

suzveg 2009.11.16. 22:05:58

Azzal kapcsolatban, hogy a hét elején mindig jönnek info-k, ezt nagy örömmel, bizakodással üdvözöljük, majd hét közepén az arcunkra fagy a mosoly, mert valami miatt újabb pár napot kell várnunk, hogy ismét bízhassunk... hát az info-k értelmezéséről eszembe jutott egy aranyos történet. Jobb híján ezzel kívánnék jó éjszakát.

Feltűnik a főnöknek, hogy Kovács minden délben elhagyja a munkahelyét, majd 14 órakor visszatér az irodába és folytatja a munkát. Felbérel egy detektívet, hogy kiderítse mit csinál a beosztottja.
Egy nap múlva jelenti a detektív:
- Kovács délben valóban elhagyta az irodát, beült az autójába, elhajtott a házához, megette az ennivalót, amit a hűtőjében talált, megdugta a feleségét, majd elszívott egyet a legjobb szivarjai közül. Utána visszajött az irodába és folytatta a munkát.
-Óh remek, már azt hittem valami probléma van - örvendezett a főnök.
- Elnézést, tegeződhetünk? - kérdezte a detektív.
-Természetesen - válaszolta a főnök.
- Jó, akkor elmondom még egyszer. Kovács délben valóban elhagyta az irodát, beült az autódba, elhajtott a házadhoz, megette az ennivalót, amit a hűtődben talált, megdugta a feleségedet, majd elszívott egyet a legjobb szivarjaid közül. Utána visszajött az irodába és folytatta a munkát...

mit? 2009.11.16. 22:30:49

@dragfor: HeHeHe! Ez jó volt!! Mindekinek optimista:) jó éjszakát! Holnapra pedig Jó híreket!

Vasból 2009.11.16. 22:34:14

@dragfor: :-) Jó volt!!Minden estére kérünk egyet a fizetésig!!!!!!

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.16. 22:43:16

@Vasból: reméljük,hogy kevés viccet kell majd itt olvasnunk dragfor-tól,de nem azért mert nem volt jó,hanem fizetésig ne kelljen már annyit várni... :)

torna2 2009.11.17. 07:48:59

Kedves Vasból:Nekem a "sügérezés" szúrta a szemem.A tiédet nem?!

Vasból 2009.11.17. 14:27:05

@torna2:Ha nem reagáltam rá,akkor több mint valószínű,hogy nem!!!!!

Peped 2009.11.17. 20:29:36

@torna2: A sügér egy jó kis hal. Van vele valami baj?

Nem adjuk fel! 2009.11.22. 16:40:17

Idézet:
Mózes mielött felment a hegyre a zajongó zsidóknak azt mondta:
"Meglátom mit tehetek"
Aztán felment a Sínaira, ahol 40 napot és 40 éjjelt ott töltött.Amikor lejött a hegyről, a nép reménykedve várta.Mózes kezében két kőtáblát tartott:" Van egy jó és egy rossz hírem-mondta-A jó az, hogy tízre lealkudtam. A rossz pedig az, hogy a házasságtörés még mindig közte van!"

Csak be kell helyettesíteni a szereplőket....ennyit a törvényekről 2009-ben.

adi65 2009.11.22. 17:51:03

nem tudom hogy ki az aki itt még bizik valamiben,itt szerintem már minden hazugság

Panda78 · http://indafoto.hu/panda78 2009.11.22. 17:54:32

@adi65: szerintem te magad is hiszel benne,mert máskülönben nem olvasnád a blogot.... hazugságokért nem látogat senki sem blogot....

adi65 2009.11.22. 18:07:09

@Panda78: nincs sajnos jobb dolgom ,pénzem nincs nem mehetek sehova ,szerencsére még villany van hogy a számitógép előtt ücsörögjek de már sajnos csak addig amig nem kapcsolják ki a hátralék miatt

adi65 2009.11.22. 18:09:20

eddig én is biztam de mióta hétfőn jó hir hétvégére meg semmi igy már nem bizok benne

érd 2009.11.22. 18:11:16

@adi65: Elég általánosan fogalmaztál!
Hiszünk, mégis mi motiválhatna ennyi embert, ha nem a hit , remény, szeretet?!
süti beállítások módosítása